Hur man fixar Google Play Store “Felhämtning av information från servern [RPC: S-7: AEC-0]” felmeddelande

Det här felmeddelandet kan uppstå medan du laddar ner eller uppdaterar en app oavsett om den är betald eller gratis. Det kan förekomma på alla Android-enheter eftersom det är app- eller enhetsspecifikt fel men ett problem med Google Play Store. Det kommer också att förhindra dig från att ladda ner andra appar eftersom det kan uppstå omedelbart när Play Store öppnas.

Oroa dig dock inte eftersom det här problemet kan åtgärdas och det är själva syftet med detta inlägg. Jag kommer att vägleda dig i felsökning av din Android-telefon som har felats av detta felmeddelande. Jag kommer att dela med dig den lösning vi har använt för att hantera liknande problem tidigare. Så om du har en Android-telefon som fortsätter att visa detta fel när du laddar ner appar, fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Nu går vi tillbaka till vår felsökning, här är vad du behöver göra för det här problemet ...

 1. Återställ nätverksinställningar.
 2. Rensa cache och data för Google Play Store.
 3. Ta bort Google-kontot och konfigurera det igen.
 4. Utför huvudåterställning.

Här är anledningen till att du behöver göra dessa procedurer.

Återställ nätverksinställningar . Det är nödvändigt eftersom det här felet oftast dyker upp när internetanslutningen avbryts under nedladdningen. Avbrott kan ha hänt i bakgrunden och eftersom vi inte säkert vet om det bara är ett problem med nätverket där telefonen är ansluten eller ett problem med den fasta programvaran som resulterade i ett nätverksproblem är det bäst att bara återställa alla nätverksinställningar . Nyare smartphones har nu den här typen av alternativ under återställningsavsnittet i Inställningar beroende på den fasta programvaran som körs på din enhet. Om felet fortsätter att fela dig även efter att du har gjort denna procedur, gå vidare till nästa.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Inställningar> Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. När det är klart visas ett bekräftelsefönster.

Rensa cache och data från Google Play Store . Genom att göra detta återställer du appen tillbaka till dess standardinställningar och konfiguration. Du raderar inte bara cache och data, utan byter ut dem med nya. Baserat på rapporter från användare som har stött på detta fel är den här proceduren den mest effektiva men det finns ingen garanti för att det kommer att lösa problemet. Om felet fortfarande dyker upp även efter att ha gjort detta, gå vidare till nästa procedur.

Ta bort Google-kontot och konfigurera det igen . När du laddar ner appar från Play Store passerar din telefon en serie autentiseringsprocesser som genomförs via ditt Google-konto. Det finns tillfällen när din enhet kommer att synkroniseras med servern och vissa fel kan uppstå i bakgrunden medan du laddar ner några appar som kan leda till att felet uppstår. Det är anledningen till att du skulle behöva ta bort ditt konto från din telefon och ställa in det igen. Detta säkerställer att din telefon synkroniseras korrekt med Googles servrar. Men om problemet fortsätter att uppstå efter detta kan du prova nästa lösning.

Utför återställning av Master eller Factory . Om allt annat inte löser problemet, är din sista utväg huvudåterställningen. Den kommer att hantera alla programvarorelaterade problem inklusive Play Store-fel. Innan återställningen, se till att skapa en säkerhetskopia eller flytta dina viktiga filer till SD-kortet, datorn eller säkerhetskopiera dem i molnet. Under återställningen kommer dessa filer att raderas och du kanske inte kan hämta dem efter det.

Oftare är det så att du utför en huvudåterställning på en Android-telefon, men det kan variera beroende på enhetens fabrikat. Ändå är det samma process ...

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELATERADE INLÄGG:

 • Hur man fixar Google Play Store “Fel vid bearbetning av köp. [DF-BPA-09] ”på Samsung Galaxy Note 9
 • Hur du fixar Samsung Galaxy Note 9 Snabbladdning fungerar inte
 • Hur du fixar Samsung Galaxy Note 9 Volym är låg
 • Hur man spelar YouTube-videor i bakgrunden för Galaxy Note 9

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.