Hur man fixar Google Play Store-fel 905 på Samsung Galaxy S9

Det faktiska felmeddelandet “Appen kunde inte laddas ner på grund av ett fel. (905) ”är en av de övergripande Play Store-problemen som Samsung Galaxy S9-användare klagade över. Oftare visas felet 905 plötsligt när en användare försöker ladda ner en app som stoppar processen utan uppenbar anledning. Så om du är en användare, i stället för att fortsätta processen, lämnade du inget annat val än att avbryta nedladdningsprocessen som du startade.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy S9 som fortsätter att dyka upp felet 905 när du laddar ner eller installerar appar. Vi kommer att överväga alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan lösa problemet. Om du är en av ägarna till den här telefonen och för tillfället har skadats av samma problem, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning Galaxy S9 med Play Store-fel 905

Det huvudsakliga syftet med att göra dessa procedurer på din telefon är att ta reda på den verkliga frågan och lösa problemet så enkelt som möjligt. Det här är de saker du bör göra:

Första lösningen: Utför mjuk återställning

Liksom många Android-enheter för närvarande är Galaxy S9 inte fri för problem och sårbar för programvaruproblem. Så innan du gör några felsökningsförfaranden är det absolut nödvändigt att först eliminera misstanken att ett fel i systemet orsakar problemet. Eftersom S9 inte har ett avtagbart batteri, så behöver du bara göra den så kallade simulerade batteriproceduren eller mjuk återställning. Det uppdaterar telefonens minne och laddar om alla tjänster som körs i bakgrunden. Här är hur:

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 2. Håll volymknappen intryckt och håll ner strömbrytaren också.
 3. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller tills S9-logotypen visas på skärmen.

När telefonen har startat om igen öppnar du Play Store och laddar ner en app för att se om felet 905 fortfarande dyker upp. Om det fortfarande gör det, gå vidare till nästa lösning.

LÄS Också: Hur man fixar Play Store-fel 961 på Samsung Galaxy S9

Andra lösningen: Återställ Play Store-appen

Återställning av Play Store innebär att du måste utplåna all appens cache och data så att nya skapas. Det här förfarandet är mycket effektivt, speciellt för att hantera en sådan fråga och inget att oroa sig för det eftersom bara lagrade Play Store-filer och data kommer att raderas under processen. Följ dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Google Play Store.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om telefonen och kolla om problemet.

När telefonen blir aktiv kan du försöka ladda ner en app för att se om felet 905 fortfarande dyker upp. Om det fortfarande gör det kan du prova nästa lösning.

LÄS OCH: Hur man fixar Google Play Store-fel 194 på Samsung Galaxy S9

Tredje lösningen: Ta bort ditt Google-konto och lägg till det igen

Det är också möjligt att det är en synkroniseringsproblem och att ditt konto har något att göra med det. Så den här gången rekommenderar vi att du tar bort ditt Google-konto för att försöka lösa eventuella synkroniseringsproblem. Därefter lägger du bara tillbaka kontot till din telefon och ser om problemet fortfarande kvarstår. Så här tar du bort ditt Google-konto från din telefon:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på moln och konton.
 4. Tryck på konton.
 5. Välj Google-kontot (om dina flera konton, välj det du använder för Google Play Store).
 6. Tryck på REMOVE ACCOUNT.
 7. Tryck på REMOVE ACCOUNT för att bekräfta.

Följ dessa steg för att lägga till ditt Google-konto igen:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på moln och konton.
 4. Tryck på konton.
 5. Klicka på Lägg till konto längst ner.
 6. Välj Google.
 7. Låt skärmen låsas upp om du uppmanas
 8. Ange dina Google-kontouppgifter.

Efter detta öppnar du Play Store och laddar ner en app för att se om Play Store-fel 905 fortfarande skulle dyka upp. Om det fortfarande gör det, gå vidare till nästa procedur.

LÄS Också: Hur du fixar kameran misslyckades med felet på din Samsung Galaxy S9

Fjärde lösningen: Utför huvudåterställning

Om allt annat inte lyckades fixa Play Store-fel 905, är din sista utväg att återställa telefonen. Detta kommer att lösa alla app- eller mjukvarurelaterade problem och jag är övertygad om att detta kommer att ta hand om det här problemet med din S9 också. Glöm dock att du måste skapa en kopia av dina viktiga filer och data eftersom de kommer att raderas. När du har skapat en säkerhetskopia tar du bort dina Google- och Samsung-konton så att du inte blir låst ur din enhet. När allt är inställt, följ dessa steg för att återställa din telefon.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tangenter när Galaxy S9-logotypen visas.
 4. Din telefon fortsätter startprocessen tills den når återställningsläget. När du ser den svarta skärmen med blå och gul text betyder det att du är redo att fortsätta till nästa steg.
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter återställningen uppmanas du att ställa in telefonen igen. Så ställ in det med ditt Google-konto och följ instruktionerna på skärmen tills installationen är klar. Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att fixa din Galaxy S9 med Play Store-fel 905. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur du fixar långsam Internet-surfning på din Samsung Galaxy S9, webbplatser och webbsidor lastning problem
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med "Tyvärr har kontakter slutat" -fel (enkla steg)