Hur man fixar Google Play Store-fel 491 på Galaxy Note 9

Ett annat vanligt Play Store-problem som Samsung Galaxy Note 9-användare klagade på är felet 491. Det här specifika problemet uppstår medan du laddar ner en app. Faktum är att det finns flera faktorer som kan utlösa detta fel. Det kan bero på skadade filer och data, tredjepartsappar eller firmwareproblemen som du inte har lagt märke till.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy Note 9 som fortsätter att dyka upp felet 491 varje gång du laddar ner en app. Vi kommer att överväga alla möjligheter här och utesluta dem efter varandra tills problemet är fixat. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande bugas av samma problem, fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kanske kan hjälpa dig.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning Samsung Galaxy Note 9 med felkod 491

Det huvudsakliga syftet med att utföra dessa felsökningsförfaranden är att bestämma alla möjligheter varför det här problemet händer på din telefon. Dessa metoder är utformade och mycket effektiva, särskilt för att hantera programvarurelaterade problem. Som sagt, här är de metoder du bör göra:

Första lösningen: Utför tvångsstart

Ett sätt att fixa ett sådant problem är att utföra tvångsstart på din Galaxy Note 9. Detta kommer att uppdatera telefonens minne och ladda om alla tjänster som körs i bakgrunden. Så om detta bara är ett mindre problem i systemet, kommer den här proceduren att fixa det.

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och släpp den inte ännu.
 2. Håll volymknappen intryckt och håll ner strömbrytaren också.
 3. Håll båda tangenterna nedtryckta i 15 sekunder eller tills Galaxy Note 9-logotypen visas på skärmen.

När telefonen har startat om igen öppnar du Play Store och försöker ladda ner en app för att se om felet 491 fortfarande dyker upp. Om det gör det, gå vidare till nästa lösning.

LÄS Också: Hur man fixar Play Store-fel 911 på din Samsung Galaxy Note 9

Andra lösningen: Starta om telefonen i säkert läge

Du måste utföra den här proceduren eftersom det är möjligt att det orsakas av vissa tredjepartsapplikationer. Vi måste vara noggranna när du felsöker din telefon och vi måste utesluta denna möjlighet. I säkert läge kommer alla nedladdade appar att tillfälligt inaktiveras så om problemet inte uppstår i säkert läge betyder det att det verkligen är en tredjepartsapp som orsakar problemet. Så här startar du om telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned .

I det här läget öppnar du Play Store och försöker ladda ner en app för att se om Play Store-felet 491 fortfarande visas. Om det fortfarande gör det, försök sedan nästa lösning.

LÄS Också: Hur man fixar Play Store-fel 941 på Samsung Galaxy Note 9

Tredje lösningen: Ta bort Play Store-cache och data

Om de första lösningarna inte kunde lösa problemet, är det dags att gå efter Play Store själv. Det mest logiska du måste göra just nu är att återställa den och det betyder att ta bort cache och data. Detta kommer att föra tillbaka appen till dess standardinställningar och konfiguration. Så här görs ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Appar .
 3. Klicka på 3-punktsikonen > Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Hitta och tryck på Google Play Store .
 5. Knacka på Lagring .
 6. Klicka på Rensa cache .
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK .

När du är klar med att återställa Play Store och felet 491 fortfarande dyker upp, försök sedan se om detta bara är ett problem på grund av avbruten anslutning.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar

I det här förfarandet kommer vi att försöka ta reda på om instabil internetanslutning har utlöst fel 491 för att dyka upp. Om du gör detta uppdateras alla telefonens trådlösa anslutningar eller nätverksanslutningar. Efter återställningen har du anslutit den till samma Wifi genom att ange ditt lösenord. Så här återställer du nätverksinställningarna ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Tryck på Inställningar > Allmän hantering > Återställ > Återställ nätverksinställningar .
 3. Klicka på Återställ inställningar .
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar . När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

När telefonen har en stabil anslutning, prova att ladda ner en app för att se om Play Store-felet 491 fortfarande dyker upp. Det mesta av tiden är detta det sista du måste göra om du har att göra med ett sådant fel, men om problemet kvarstår av någon anledning, gå vidare till nästa lösning.

Femte lösningen: Utför huvudåterställning

Detta är din sista utväg och jag är säker på att det här kommer att fixa Play Store-fel 491. Vi tvekar alltid att föreslå det här förfarandet även om vi visste att det är effektivt mot detta problem eftersom du kan hamna i att förlora några av dina viktiga filer och data . Det är därför vi måste ta ut alla möjliga lösningar innan vi gör det. Men vid denna tidpunkt har du inget annat val än att återställa din telefon. Så skapa en kopia av dina viktiga filer och data, särskilt de som är lagrade i telefonens interna lagring. Därefter tar du bort dina Google- och Samsung-konton så att du inte låses ur enheten efter återställningen. När allt är i ordning, följ dessa steg för att återställa din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Galaxy Note 9-logotypen visar, släpp alla tre tangenter.
 4. Din Galaxy Note 9 fortsätter att starta upp i återställningsläget. När du ser en svart skärm med blå och gula texter, fortsätt till nästa steg.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att fixa din Galaxy Note 9 som fortsätter att visa Play Store-fel 491. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur du fixar Google Play Store-fel 194 på Samsung Galaxy Note 9
 • Hur du fixar Google Play Store-fel 505 på Samsung Galaxy Note 9
 • Vad ska jag göra om din nya Samsung Galaxy Note 9 börjar gå så långsamt?