Hur man fixar Google Pixel 3 XL som inte laddas

Att ha en telefon som inte laddas kan vara en verklig huvudvärk. Dagens felsökningsartikel svarar på ett av de vanliga problemen som många Android-användare stöter på - en telefon som slutade ladda. Medan detta inlägg fokuserar på Google Pixel 3 XL, kan lösningarna nedan också tillämpas på alla Android-enheter. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Innan vi fortsätter ska vi påminnas om att vi ger svar på Android-problem. Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad som orsakar laddningsfel för Google Pixel 3 XL

Som de flesta Android-problem måste en Google Pixel 3 som slutade ladda vara ett resultat av något. Att känna till orsaken till en viss fråga är ett måste, men i vissa fall kan det vara svårare. Det finns två allmänna orsaker till att din Pixel 3 XL slutade ladda - dålig programvara eller firmware eller maskinvarufel. Det finns inget tydligt sätt att identifiera vilken särskild faktor som ligger bakom besväret, även om du tror att det är en programvarufel.

I vissa fall är det relativt enkelt att hitta den skyldige, särskilt om du håller noga med telefonens historia. Om till exempel Pixel 3 XL slutade ladda efter att du försökte använda en eftermarknadsladdningskabel eller ett inofficiellt laddningstillbehör, är det möjligt att laddningsporten kan ha skadats. Eller om laddningen avbröts efter att ha manipulerat med programvaran, som när du rotar eller blinkar enheten, kan ändring i en viss firmware vara orsaken.

I många fall är nedan några av de specifika vanliga orsakerna till att din Google Pixel 3 XL kanske har slutat ladda:

  • trasigt laddningstillbehör
  • skadad laddningsport
  • skadat batteri
  • programvarufel
  • dålig app
  • hårdvarufel

Vad du ska göra om din Google Pixel 3 XL slutar ladda

Felsökning av detta problem kräver att du följer en logisk uppsättning steg. Målet är att minska möjliga faktorer. Följ våra förslag nedan för att veta vad du ska göra.

Använd en annan uppsättning laddningstillbehör

Vad många smarttelefonanvändare inte inser är det faktum att USB-kablar kan gå illa även om det inte finns någon uppenbar extern skada på dem. Detta är anledningen till att många människor som felsöker detta problem hoppar över till mer avancerade steg utan att göra en enda grundläggande sak.

Detta felsökningssteg är enkelt. Allt du behöver göra är att prova en annan laddkabel och adapter. Om du inte lätt hittar en kan du låna en av en vän eller besöka din lokala Google-butik så att du kan använda deras laddningskabel eller adapter. När du lånar ett tillbehör, se till att det är känt att det fungerar och ett officiellt.

Ladda i ett annat uttag

Om du laddade i samma vägguttag sedan problemet började finns det en chans att problemet inte kan vara på din enhet utan med uttaget. Försök att använda en annan när du laddar för att se om det kommer att göra en skillnad.

Visuell kontroll på laddningsporten

Ibland kan laddningsproblem orsakas av en skadad laddningsport. Det finns inget mycket du kan göra om det är ditt fall, men det borde fortfarande hjälpa i den meningen att du inte slösar bort din tid på att kontrollera efter andra faktorer. Det kan också underlätta för en tekniker under reparation.

För att göra detta vill du göra en visuell kontroll av laddningsporten. Om det finns uppenbara skador, som när det är fysiskt påverkat, försök att inte slösa bort din tid på att leta efter mjukvarulösningar. Istället vill du kontakta Google så att telefonskador kan repareras.

Ibland kan smuts, ludd eller böjda stift inne i porten också orsaka detta problem. Om du vill se inuti porten mer tydligt kan du försöka använda ett förstoringsverktyg för att undersöka det. Om det finns synligt ludd eller smuts som kan förhindra laddningskabeln från att få god kontakt med systemet inuti, försök att använda en burk med tryckluft för att rensa ut den.

Kontrollera om batteriet laddas

När du har sett till att du har bra fungerande laddningstillbehör är nästa felsökningssteg att se om enheten har en laddning. Normalt visar en Pixel-enhet att den laddas en minut efter att du har anslutit den. Detta indikeras antingen med en röd LED-lampa eller en visad batteriikon.

Om en batteriikon visas efter att ha väntat i 1 minut måste din Pixel ha stängts av efter att batteriet har tappats. I det här fallet kan du helt enkelt starta om den efter att du har laddat den i några minuter.

Om det i stället finns en röd LED-lampa, betyder det att batteriet har tömts helt. Du vill inte låta detta hända igen eftersom det kan göra att batteriet är helt inoperabelt. Om din Pixel 3 XL visar ett blinkande rött ljus, försök att lämna telefonen laddad i minst 30 minuter. Starta sedan om telefonen.

Kolla efter skärmproblem

Om din Google Pixel 3 XL visar en svart skärm men verkar fortfarande fungera medan den fortsätter att göra ljudmeddelanden eller andra livstecken (vibrerar, visar LED-ljus, ringer när du ringer ditt nummer), är problemet troligt skärm relaterad. Försök starta om enheten normalt och se om det kommer att fixa skärmen. Annars måste du skicka in den för reparation.

Ladda med en dator

Ibland kan laddning av en enhet med en dator rensa ett systemfel som förhindrar regelbunden laddning med officiella tillbehör från att fungera. När du gör detta felsökningssteg, se till att din dator är påslagen och har de nödvändiga drivrutinerna. Försök att installera den senaste uppdateringen av operativsystemet för din maskin om den inte upptäcker din Google Pixel 3 XL.

Använd hårdvaruknappar

När telefonen är ansluten till vägguttaget eller datorn, tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna samtidigt. Gör detta i minst 20 sekunder. Om det finns en röd LED-lampa, betyder det att batteriet är helt urladdat. Se till att enheten laddas i minst 30 minuter innan du försöker slå på den igen.

Om Android-ikonen och ordet "Start" med en pil runt den när du laddar måste du ladda telefonen i 30 minuter innan du startar om den. Efter att ha laddat i 30 minuter, tryck och håll ned strömbrytaren och tryck på Starta om.

Skicka din enhet för reparation

Om problemet fortsätter efter att ha gjort alla felsökningar ovan kan du anta att orsaken troligtvis är relaterad till maskinvara. Det kan vara vad som helst nu. Som slutanvändare finns det bara så mycket du kan göra. Låt en utbildad Google-tekniker ta reda på orsaken till laddningsfel.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.