Hur man fixar Google Pixel 3 XL mobildata (mobildata) som inte fungerar

Mobildataproblem är ibland resultatet av tillfälliga buggar eller nätverksavbrott och fixar vanligtvis sig över tid. I de flesta fall kommer och går mobildataproblem utan att ens en användare märker det. Om mobildatafrågan på din Google Pixel 3 XL har dröjt länge och du undrar vad du ska göra, kolla in våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Felsökning av Google Pixel 3 XL mobildata (mobildata) fungerar inte

Problem med mobildata är vanligtvis enkla att fixa. I vissa sällsynta fall kan en nätoperatör behöva gå in för att åtgärda ett problem. Lär dig hur du löser problemet genom att följa våra förslag nedan.

Se till att mobildataomkopplaren är på

Det här kan vara en bra-brainer men många användare glömmer att kontrollera detta innan de vill veta varför mobildata inte fungerar. Se till att först slå på mobildata och fortsätt sedan till nästa felsökningssteg nedan.

Kontrollera om röstsamtal fungerar

Mobildata och röstsamtal går vanligtvis hand i hand i tjänster som erbjuds av de flesta operatörer. Således kan ett problem i till exempel röstsamtal också påverka mobildata och vice versa. Om du har problem med att ringa eller ta emot samtal kan det vara ett nätverksproblem i ditt område. Vänta lite tid och se vad som händer. Om problemet kvarstår och de två tjänsterna förblir ett problem, kontakta din nätoperatör för support.

Om röstsamtal fungerar normalt på din Pixel-enhet men inte mobildata, fortsätter du med felsökningen nedan.

Kontrollera om det finns felmeddelanden

Får du ett fel varje gång du aktiverar växling av mobildata eller om du använder mobildata? Att notera ett sådant fel kan hjälpa dig att begränsa orsaken till problemet. Om det till exempel finns ett felmeddelande som leder dig att kontakta din nätoperatör finns det troligtvis ett problem med ditt konto. Om ett fel bara dyker upp när du använder en viss app, som när du skickar en MMS, kan den appen behöva felsökning.

Om du inte har någon aning om något speciellt fel är Google alltid i vänteläge för att hjälpa till.

Kontrollera APN

Mobildata kan inte fungera om telefonens åtkomstpunktnamn eller APN är felaktigt. Generellt sett ställs APN in automatiskt varje gång du sätter in ett aktivt SIM, men om detta inte inträffade, eller om det av någon anledning ändrades, få rätt APN från din nätoperatör så att du manuellt kan ändra den på din Pixel-enhet.

Kontrollera dataroaming

Om du är utanför ditt hemnätverk, som när du är i ett annat land, kan du behöva aktivera dataroaming först för att använda mobildata. Roaming skapas vanligtvis av din operatör innan du lämnar deras nätverk, så se till att prata med dem för specifika instruktioner om den här gäller dig.

Om du är på samma plats där du hade tillgång till mobildata innan, hoppar du bara över det här steget.

Tvinga om omstart

Ibland kan det gå långt att göra ett enkelt felsökningssteg. Om mobildata fortfarande är ett problem på denna punkt kan du försöka tvinga om telefonen och se vad som händer. För att göra en tvingad omstart för att uppdatera systemet, tryck helt enkelt på strömbrytaren i cirka 10 sekunder. När du har startat om det, kolla efter problemet igen.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Vissa Android-användare svär att att koppla och sätta i SIM-kortet hjälpte till att fixa sina mobildata. För oss är detta förmodligen bara en slump, men det är ingen skada att försöka i ditt fall. Att ta bort SIM-kortet är mycket enkelt och tar inte mycket tid så du kan gå vidare och göra det. Se till att först stänga av din Pixel-enhet innan du tar bort och sätter i kortet igen.

Använd mobildata i Safe Mode

Ibland kan appar från tredje part störa Android och orsaka problem. Om du vill kontrollera om det finns problem med tredje part bör du starta om din Google Pixel 3 XL till säkert läge med följande steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Tryck på och håll ner strömmen på skärmen.
 3. Klicka på OK.
 4. När du ser "Säker-läge" längst ner på skärmen, vänta för att se om problemet försvinner.

Kom ihåg att säkert läge blockerar tredje parts eller nedladdade appar. Om problemet försvinner i säkert läge kan du satsa att en av apparna är skylden. Så här identifierar du vilka av dina nedladdade appar som orsakar problemet:

 1. Avsluta säkert läge genom att starta om enheten.
 2. Kolla efter problemet.
 3. Om problemet återkommer, starta upp till säkert läge igen.
 4. Avinstallera en app. Börja med den senaste nedladdade.
 5. Starta om din enhet efter varje borttagning och se om du tar bort problemet.
 6. Upprepa steg 1-4 tills du har identifierat den skyldige.
 7. När du har tagit bort appen som orsakar problemet kan du installera om de andra apparna som du har tagit bort.

Återställ nätverksinställningar

För varje nätverksproblem som detta måste du åtminstone se vad som händer när du rensar en enhets nätverksinställningar. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på System.
 3. Klicka på Avancerat.
 4. Klicka på Återställ alternativ.
 5. Välj mellan följande:
 6. Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth
  • Återställ appens inställningar
  • Radera alla data (fabriksåterställning)
  • Klicka på Återställ inställningar.
 7. Ange PIN-koden, lösenordet eller mönstret om du uppmanas.
 8. Tryck på Återställ inställningar för att bekräfta.

Ring din nätoperatör

Mobildata, precis som alla andra nätverkstjänster, kan ge upphov till nätverksrelaterade problem som avbrott, problem med kontotilldelning och nätverksfel. Om alla hittills föreslagna felsökningssteg inte har hjälpt, är den mest troliga orsaken inte inom din nivå att fixa. Se till att få hjälp från din transportör.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.