Hur man fixar Google Pixel 3 stoppar spela musik när skärmen låses

#Google # Pixel3 är en av de senaste flaggskeppsmodellerna som släpptes av sökgiganten i år som kommer med flera enastående funktioner. Den här enheten har en solid byggkvalitet tillverkad av en aluminiumram med Corning Gorilla Glass på både fram och bak. Den använder en 5, 5-tums P-OLED-skärm medan under huven finns en Snapdragon 845-processor kombinerad med 4 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med att Google Pixel 3 slutar spela musik när skärmlås är problem.

Om du äger en Google Pixel 3 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Google Pixel 3 stoppar spela musik när skärmen låses

Problem: Hej, jag har 3 droids för att testa arbete; en LG G7, en Google Pixel 3 och en Nokia 7 ... Lg G5 kör Android 8.0 Allt jag ska berätta är INTE ett problem som kör version 8 eller nedan. Ok…. Båda nyare telefonerna (Pixel & Nokia), omedelbart uppgraderade till Android 9.0 Running Android 9.0 (Pie) hindrar musik från att spela via min telefon eller SD-kortet ... när telefonen låses. Exempel: Om jag ställer in skärmen på 2 minuter ... får jag 2 minuter att spela musik ... skärmen går i vila ... och 1 minut senare stannar musiken. Tidsstämpeln för musiken är 00:00. Om jag går tillbaka ... så framåt ... visar tidsstämpeln rätt låtlängd och musik spelas ... tills sömn / viloläge / lås händer Om jag ställer in skärmdisplayen till 5 minuter ... samma sak men längre musikalisk spelning. 5 minuters musik och display ... skärmen blir mörk ... 1 minut senare slutar musik spela. Detta händer oavsett vilka inställningar jag använder eller justerar på telefonen. Jag är ganska teknisk kunnig som dataprogrammerare i 22 år. Och jag är riktigt bra med droider. Men jag är officiellt stubbad här. Hur kan Android göra detta? Är det något jag saknar? Jag har sett många trådar på andra forum om detta men de flesta kommer från streaming ... och / eller Wi-Fi-avbrott. Endast ett inlägg behandlar frågan om musik som stoppas även när det inte strömmar, som i mitt fall. Det har inte lösts. Min musik finns antingen på mitt SD-kort eller mitt interna telefonminne ... och det händer ständigt. Obs! Jag köpte till och med Nokia bara för att testa Android 9-stoppande musik, eftersom jag ville vara säker på att det inte bara var något med Google Pixel 3. Tja .... Det är Android 9.0 - Pie ... Dödande musik när telefonen går i viloläge / viloläge / lås. Hjälp!

Lösning: Innan du utför några felsökningssteg på telefonen är det bäst att se till att den körs på den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig föreslår jag att du laddar ner och installerar den först.

Eftersom det här problemet händer på olika telefonmodeller som har uppgraderat till Android 9.0 är det mycket troligt att detta orsakas av ett fel i den nya programvaran som borde fixas av en framtida uppdatering. Det finns dock flera felsökningssteg som du kan utföra för att kontrollera om det här är ett problem med själva telefonen.

Stäng av batterisparläget

Funktionen för batterisparläge på denna telefon hjälper till att förlänga batteriets livslängd. När detta är aktiverat kommer telefonen:

 • Vänta tills du tittar på en app för att uppdatera dess innehåll, som e-post eller nyheter
 • Sluta använda lägetjänster när skärmen är av
 • Stoppa appar från att göra saker i bakgrunden, såvida du inte stänger av batterioptimering

Försök stänga av den här funktionen för att kontrollera om det är det som orsakar problemet.

 • Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 • Gå till Inställningar - Batteri Batteriikonen.
 • Tryck på Batterisparare.
 • Tryck på knappen Stäng av

Utför en mjuk återställning

Ibland kan det här problemet orsakas av en mindre programvaruproblem som kan åtgärdas genom att uppdatera telefonprogramvaran. En mjuk återställning måste utföras i detta fall. Detta görs genom att trycka och hålla in strömbrytaren i ungefär 10 sekunder eller tills enhetens ström går.

Kontrollera om problemet uppstår i Safe Mode

Det finns fall då en app som du laddade ner kan orsaka problemet. För att verifiera om detta är fallet måste du starta telefonen i säkert läge eftersom endast de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Håll ned strömbrytaren på startskärmen.
 • Släpp strömbrytaren och tryck sedan på strömmen.
 • Läs meddelandet Reboot to safe mode och tryck på OK.
 • Enheten stängs av och startas om i säkert läge.

Om problemet inte uppstår i det här läget kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Utför en fabriksåterställning

Ett sista felsökningssteg att överväga är en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa telefonen till sitt ursprungliga fabrikstillstånd. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör detta steg.

 • Håll strömbrytaren intryckt tills telefonen är avstängd
 • Håll strömbrytaren och volym ned-knappen i några sekunder
 • Vänta till se Fastboot-läge på skärmen
 • Släpp knapparna
 • Välj Återställningsläge
 • Vänta tills Android Robot Image dyker upp
 • Håll ner strömbrytaren och tryck sedan på Volym upp-knappen
 • Välj Torka data / fabriksåterställning
 • Välj Ja
 • Välj Starta om nu

Om problemet fortfarande kvarstår även efter en fabriksinställning är det bästa att göra just nu att vänta på en framtida programuppdatering som kommer att lösa problemet.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.