Hur man fixar Google Pixel 3-samtalsproblem: personen kan inte höra när samtalet är på högtalaren

Det finns många former av samtalsproblem. I dagens inlägg vill vi ta upp ett särskilt problem för en Google Pixel 3 som har problem med röstsamtal när du använder högtalaren. I grunden kan det hända att den andra änden inte kan höra den som ringer som använder högtalare vid samtal. Om du stött på det här problemet tidigare kan du ta reda på stegen som du kan prova nedan för att fixa det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Google Pixel 3 anropar högtalaren som inte fungerar korrekt

Hej, när jag ringer till personer som använder högtalare eller svarar på telefonen med högtalaralternativet kan personen i andra änden inte höra mig på cirka 30 sekunder. Jag får höra att allt de hör är tystnad .. När jag tar av högtalaren kan de höra mig alldeles bra och när jag har gått igenom högtalaren är det ok.

Lösning : Att veta orsaken till problemet är inte enkelt men det finns ett antal saker du kan göra för att hjälpa dig att identifiera det. Följ våra förslag nedan för att veta var problemet ligger.

Tvungen omstart

Ibland kan tillfälliga buggar utvecklas och orsaka problem, allt från mindre irritationer till felaktiga programvarufel. För att se om din Pixel 3 har utvecklat ett fel efter att ha kört under en tid kan du tvinga om det. Även känd som simulerad "batteridrag", är proceduren avsedd att imitera effekterna av att fysiskt koppla bort batteriet. Du kan uppenbarligen inte ta bort batteriet från enheten så enkelt så det är det närmaste du kan göra åt det. Så här gör du:

Håll ned strömbrytaren i 30 sekunder eller ännu mer och släpp den när logotypen visas på skärmen.

Till skillnad från andra enheter där du måste trycka på och hålla ett par tangenter, behöver du bara strömbrytaren på Pixel-telefoner och igen, det är hårt anslutet att svara på det. Så om det faktiskt startar upp skulle det vara slutet på problemet men försök att göra det några gånger till om det första försöket inte fungerade. Efter det och din enhet fortfarande inte svarar, prova nästa lösning.

Installera uppdateringar

Att hålla både appar och Android uppdaterade är ett av de enklaste men effektiva sätten att minska risken för att buggar utvecklas. Om samtal på högtalare fortfarande inte fungerar ordentligt efter en tvingad omstart, är nästa bra sak att göra att se till att alla appar kör den senaste versionen som finns tillgänglig. Vissa appar kan orsaka problem om de inte är korrekt kodade för att fungera med en viss Android-version. Detta korrigeras av utvecklare genom att uppdatera sina produkter eftersom de stöter på problem och buggar. Se till att du letar efter nya appuppdateringar manuellt i Play Store-appen. Som standard bör Pixel 3 ladda ner och installera uppdateringar på egen hand. Om du ändrar detta tidigare vill du regelbundet leta efter uppdateringar.

Om du vill leta efter programuppdateringar (för Android OS) kan du gå under Inställningar> Programuppdatering.

Rensa cache för telefon-appen

Om problemet kvarstår efter installation av app- och OS-uppdateringar är nästa bra sak att göra att rensa telefon-appens cache. Så här fungerar det:

 1. Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Klicka på Appar & aviseringar.
 4. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 5. Klicka på lämplig app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache.
 8. Starta om din Pixel 3 XL.

Återställ telefonapp-inställningarna till standardvärden

Om problemet kvarstår efter att telefonens app-cache har rensats bör du försöka rensa telefonens data. Detta kommer att återställa appen till dess fabrikstillstånd och förhoppningsvis lösa problemet med dina samtal.

 1. Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Klicka på Appar & aviseringar.
 4. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 5. Klicka på lämplig app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data.
 8. Starta om din Pixel 3 XL.

Återställ nätverksinställningar

Ett annat felsökningssteg som du kan prova i detta fall är att rensa Pixels nätverksinställningar för att ta bort eventuella felaktiga konfigurationer eller buggar. Återställning av nätverksinställningar raderar alla tidigare anslutna wifi-nätverk, wifi-lösenord, VPN-inställningar och mobilinställningar. Att göra det:

 1. Öppna enhetens app Inställningar app Inställningar.
 2. Tryck på System.
 3. Klicka på Avancerat.
 4. Klicka på Återställ alternativ.
 5. Klicka på Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth.
 6. Om du inte ser "Avancerat" trycker du på Nätverk och internet> Mer t> Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth.
 7. Längst ner klickar du på Återställ inställningar.

Återställ appens inställningar

Vissa användare lyckades få sina enheter att fungera genom att rensa sina nätverksinställningar. Om du inte har provat det här är vad du behöver göra:

 1. Från en startsida klickar du på pilikonen upp för att visa alla appar.
 2. Gå till appikonen Inställningar.
 3. Klicka på System About-ikonen.
 4. Klicka på Återställ alternativsikonen.
 5. Välj mellan följande:
  • Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth
  • Återställ appens inställningar
  • Radera alla data (fabriksåterställning)
 6. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. Om du uppmanas att ange PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 7. Tryck på RESET SETTINGS för att bekräfta.

Säkert läge

En nedladdad app kan orsaka problemet. För att kontrollera, försök att starta till säkert läge och se vad som händer. För att starta till säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Tryck på och håll ner strömmen på skärmen.
 3. Klicka på OK.
 4. När du ser "Säker-läge" längst ner på skärmen, vänta för att se om problemet försvinner.

Kom ihåg att säkert läge blockerar tredje parts eller nedladdade appar. Om problemet försvinner i säkert läge kan du satsa att en av apparna är skylden. Så här identifierar du vilka av dina nedladdade appar som orsakar problemet:

 1. Om du vill lämna säkert läge startar du om enheten.
 2. En och en, avinstallera nyligen nedladdade appar. Starta om enheten efter varje borttagning. Se om att ta bort den appen löste problemet.
 3. När du har tagit bort appen som orsakar problemet kan du installera om de andra apparna som du har tagit bort.

Fabriksåterställning

Om alla felsökningssteg ovan inte löser frysproblemet på din Pixel 3, är det sista felsökningssteget för programvara som du kan göra att torka av det. På så sätt kan du återställa alla programinställningar till sina standardvärden i ett slag. Om orsaken till problemet är mjukvarorelaterad, kommer fabriksinställning sannolikt att hjälpa.

Så här återställer du Pixel 3:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Se till att du känner till användarnamn och lösenord för Google-kontot i telefonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på System.
 5. Klicka på Avancerat.
 6. Klicka på Återställ alternativ.
 7. Klicka på Radera alla data (fabriksåterställning) och sedan Återställ telefon. Ange din PIN-kod, mönster eller lösenord om det behövs.
 8. Om du vill radera all data från telefonens interna lagring klickar du på Radera allt.
 9. När din telefon har raderat väljer du alternativet att starta om.
 10. Ställ in din telefon och återställ dina säkerhetskopierade data.

Använd en annan telefonapp

Om problemet ännu inte är löst vid denna punkt är det enda andra steget du kan göra för att ta itu med eventuella problem med telefonapp genom att använda en annan app. Det kan finnas ett kodningsbugg som påverkar den aktuella telefonappen. Att byta till en ny kan hjälpa till att fixa det. Det finns många appar som du kan använda för att låta dig ringa samtal i Play Store. Välj en (se till att den kommer från en ansedd utvecklare och har många bra recensioner) och använd den för att ringa högtalare. Om det fungerar är den aktuella appen som du använder förmodligen dålig och kan behöva en uppdatering.

Prata med din nätoperatör

Att berätta din nätoperatör om det här problemet kanske inte hjälper om din telefon inte kommer från dem. Men om din Pixel 3 är en del av ditt prenumeration (bärare märkt) och de gav det till dig, kan det vara bra att arbeta med dem för att ta reda på orsaken till problemet. Carrier-märkta enheter kör firmware och appar som vanligtvis utvecklas av operatörerna själva. Varje kodproblem som en av dessa produkter stöter på kan hänvisas till dem för kontroll och upplösning.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.