Hur man fixar Google Pixel 3 MMS-problem: förbättra fruktansvärda MMS-kvalitet

MMS dör, om inte redan död just nu. Tja, inte exakt men många människor i dag förväntar sig fortfarande att MMS ger bättre resultat än vad den ska göra. För en så föråldrad meddelandeteknologi tycker många människor där ute som frustrerande att det ibland misslyckas med dem, precis som hur en användare som nämns nedan känner. I detta felsökningsavsnitt visar vi dig de saker du kan göra för att fixa ett eventuellt MMS-problem på Google Pixel 3.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Google Pixel 3 MMS är av låg kvalitet

Hej där, jag har problem med min MMS-kvalitet - jag har en Google Pixel 3. Jag förstår att sms-foton förlorar lite kvalitet men mina är fruktansvärda! Till att börja med trodde jag att det bara var telefonen - bilderna var för hög kvalitet för att skicka SMS, men min vän som är med en annan telefonoperatör skickar bilder bra via MMS, och en vän som är med samma telefonoperatör som jag är med har också sa att hennes bilder skickar bra. Till och med mina skärmdumpar som bara är några kb överförs suddiga, det är väldigt konstigt.

Jag ringde min telefonbärare och de sa försök att sätta tillbaka SIM-kortet i min iPhone, så jag mailade mig själv en av mina Google Pixels högkvalitativa foton, satte simkortet i min iPhone, sparade fotot från e-postmeddelandet och smsade det till en vän och det fungerade, super hög kvalitet. Killen i telefonen sa i princip att min Google Pixel verkar felaktig. När jag skickar en MMS på Google Pixel får jag detta meddelande "mottagaren kommer att se lägre bildkvalitet på grund av operatörens MMS-gränser." Om du kan hjälpa dig ändå skulle det vara bra eftersom jag verkligen inte vill behöva torka och skicka tillbaka det. Tack vänliga hälsningar.

Lösning : Foton som skickas via vanlig textmeddelandetjänst har förväntat lägre kvalitet jämfört med originalkopian på grund av teknikbegränsning. MMS fungerar genom att komprimera filen innan den skickas. Mobildata som används av MMS är begränsade så en mediefil som foton som passerar genom den måste konverteras till en viss lägre filstorlek. Detta innebär att den allmänna kvaliteten på MMS vanligtvis är dålig, särskilt i förhållande till dagens foton tagna av högupplöst kameror. Tyvärr bestäms MMS-begränsningen av teknik eller kod som körs på enheten och nätverket. Båda ligger vanligtvis utanför en användares kontroll så det finns i princip ingenting så mycket du kan göra åt dem.

Om din Google Pixel 3 kunde skicka en mycket förbättrad MMS (foto) efter att du har återupptäckt (kopplat bort och satt i) SIM-kortet, kan det innebära att det kan vara ett problem med meddelandeprogrammet eller med Android. För att felsöka problemet, försök att följa våra förslag nedan.

Tvungen startar om

Ibland kan en enkel omstart av systemet rensa upp saker i Android-enheter. Tillfälliga buggar kan också utvecklas om en enhet körs under en tid. För att se om orsaken till problemet är tillfällig, försök starta om din Google Pixel 3 på detta sätt:

Håll ned strömbrytaren i 30 sekunder eller ännu mer och släpp den när logotypen visas på skärmen.

Till skillnad från andra enheter där du måste trycka på och hålla ett par tangenter, behöver du bara strömbrytaren på Pixel-telefoner och igen, det är hårt anslutet att svara på det. Så om det faktiskt startar upp skulle det vara slutet på problemet men försök att göra det några gånger till om det första försöket inte fungerade. Efter det och din enhet fortfarande inte svarar, prova nästa lösning.

Rensa cache för meddelanden app

Orsaken till problemet kan ligga i meddelanden appens cache. För att kontrollera om så är fallet kan du prova att rensa cacheminnet för appen för textmeddelanden. Här är hur:

Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.

 1. Gå till Inställningar.
 2. Klicka på Appar & aviseringar.
 3. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 4. Klicka på lämplig app.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Starta om din Pixel 3.

Återställ meddelanden app till standardinställningar

Om ingenting fungerar efter att ha rensat cacheminnet för meddelanden app, ska nästa steg vara att återställa textmeddelanden appen till dess standardvärden. Du kan göra det genom att rensa data. Följ stegen nedan för hur du gör det:

 1. Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Klicka på Appar & aviseringar.
 4. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 5. Klicka på lämplig app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data.
 8. Starta om din Pixel 3.

OBS! Stegen ovan tar bort alla dina textmeddelanden och MMS. Se till att säkerhetskopiera dem i förväg om du inte vill tappa dem.

Återställ nätverksinställningar

Ett annat felsökningssteg som du kan prova i detta fall är att rensa Pixels nätverksinställningar för att ta bort eventuella felaktiga konfigurationer eller buggar. Återställning av nätverksinställningar raderar alla tidigare anslutna wifi-nätverk, wifi-lösenord, VPN-inställningar och mobilinställningar. Att göra det:

 1. Öppna enhetens app Inställningar app Inställningar.
 2. Tryck på System.
 3. Klicka på Avancerat.
 4. Klicka på Återställ alternativ.
 5. Klicka på Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth.
 6. Om du inte ser "Avancerat" trycker du på Nätverk och internet> Mer t> Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth.
 7. Längst ner klickar du på Återställ inställningar.

Återställ appens inställningar

Vissa användare lyckades få sina enheter att fungera genom att rensa sina nätverksinställningar. Om du inte har provat det här är vad du behöver göra:

 1. Från en startsida klickar du på pilikonen upp för att visa alla appar.
 2. Gå till appikonen Inställningar.
 3. Klicka på System About-ikonen.
 4. Klicka på Återställ alternativsikonen.
 5. Välj mellan följande:
 6. Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth
 7. Återställ appens inställningar
 8. Radera alla data (fabriksåterställning)
 9. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. Om du uppmanas att ange PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 10. Tryck på RESET SETTINGS för att bekräfta.

Kolla efter dålig app

Har du försökt skicka MMS medan enheten är i säkert läge? I säkert läge tillåter din enhet bara förinstallerade appar, de som medföljde operativsystemet. När alla nedladdade appar är inställda vet du om en tredjepartsapp är orsaken till problemet. Om du inte har provat detta felsökningssteg ännu, följ stegen nedan för att starta om din Pixel 3 till säkert läge innan du skickar:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Tryck på och håll ner strömmen på skärmen.
 3. Klicka på OK.
 4. När du ser "Säker-läge" längst ner på skärmen, vänta för att se om problemet försvinner.

Kom ihåg att säkert läge blockerar tredje parts eller nedladdade appar. Om mottagen och skickad MMS förbättras kan du satsa att en av apparna är skylden. Så här identifierar du vilka av dina nedladdade appar som orsakar problemet:

 1. Om du vill lämna säkert läge startar du om enheten.
 2. En och en, avinstallera nyligen nedladdade appar. Starta om enheten efter varje borttagning. Se om att ta bort den appen löste problemet.
 3. När du har tagit bort appen som orsakar problemet kan du installera om de andra apparna som du har tagit bort.

Prova en annan app

Precis som alla appar kan standardmeddelanden-appen på din Pixel 3 vara problematisk. Detta kan hända på grund av ett antal faktorer. För att kontrollera om så är fallet kan du överväga att använda en annan meddelanden-app för att se om det finns skillnad.

Det finns många bra textappar som du kan få från Play Store. Installera bara en och använd den för att se om det förbättrar din MMS.

Installera uppdateringar

Att hålla Android-operativsystem och appar uppdaterade är ett av de bästa sätten att förebygga och ibland fixa problem. Föråldrat operativsystem kan vara en källa till buggar men det är också inkompatibla appar. För att minska risken för problem från att utvecklas måste du se till att programvarans sida på enheten kör de senaste versionerna. För att göra detta så besvärligt som möjligt, låt systemet göra det automatiskt. Som standard bör Pixel 3 ladda ner och installera uppdateringar på egen hand. Om du ändrar detta tidigare vill du regelbundet leta efter uppdateringar.

Om du vill leta efter programuppdateringar (för Android OS) kan du gå under Inställningar> Programuppdatering.

Fabriksåterställning

Detta är den mest drastiska felsökningen du kan göra i det här fallet. Som namnet antyder kommer detta att återställa alla programinställningar till sina standardvärden. Detta är vanligtvis en effektiv lösning för många programvarorelaterade problem. Om orsaken till problemet är ett programvarufel kan det hjälpa.

Så här återställer du Pixel 3:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Se till att du känner till användarnamn och lösenord för Google-kontot i telefonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på System.
 5. Klicka på Avancerat.
 6. Klicka på Återställ alternativ.
 7. Klicka på Radera alla data (fabriksåterställning) och sedan Återställ telefon. Ange din PIN-kod, mönster eller lösenord om det behövs.
 8. Om du vill radera all data från telefonens interna lagring klickar du på Radera allt.
 9. När din telefon har raderat väljer du alternativet att starta om.
 10. Ställ in din telefon och återställ dina säkerhetskopierade data.

Kontakta din nätoperatör

Om ingenting fungerar just nu och MMS fortsätter att fungera, föreslår vi att du arbetar med din nätoperatör för en fix. Som nämnts ovan finns det andra faktorer som ligger utanför din enhet som kan orsaka problemet. Se till att få hjälp från din operatör för att ta reda på det bästa sättet att lösa problemet.

Jobba runt

Om du inte vill skicka din Google Pixel 3 för antingen reparation eller utbyte måste du bestämma om MMS verkligen är viktigt för din livsstil eller inte. Om du bara gör det då och då, är det kanske en bra tid att hålla sig borta från det. MMS för närvarande betraktas som föråldrat och vissa transportörer har redan slutat stödja dem. Det beror på att vår värld redan övergick till att använda appar som stöder skicka och ta emot media (foton, videor, musik, dokument etc.) på ett mycket kostnadseffektivt och snabbare sätt. Appar som Facebook Messenger, Google Hangouts, Whatsapp, Viber, etc. fungerar på både Android- och icke-Android-plattformar (som iOS) så att skicka och ta emot media är mycket enklare. Om dina kontakter använder någon app för socialt nätverk kan du försöka be dem att byta dina konversationer till den. Till exempel kan du chatta med Facebook Messenger istället för ett mycket roligt och enkelt sätt, för att inte tala om att det också är gratis.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.