Hur man fixar Google Pixel 2 som inte laddar [Felsökningsguide]

Google Pixel 2 och Pixel 2 XL är bland de senaste aktörerna på Android-smarttelefonmarknaden i år. Dessa nya Google-enheter anses vara otroliga och kanske de bästa Android-telefoner som finns överlägset. Men precis som alla andra smartphones där ute, kan dessa nya telefoner också släppa in olika typer av problem som uppstår i andra Android-telefoner. En av de vanligaste frågorna som förväntas uppenbaras är på makten, särskilt när det gäller laddning. Läs vidare för att ta reda på vad som eventuellt kan få din Pixel 2-enhet att stoppa eller vägra laddning och vad som måste göras som botemedel.

Vad utlöser din Google Pixel 2-telefon att inte ladda, ladda långsamt eller sluta ladda?

När en smartphone inte laddar betyder det inte alltid att batteriet är skyldigt. Även om det kan vara en av faktorerna att tänka på, kan du inte bara sätta skylden rakt på ett dåligt batteri, särskilt i nya enheter som Google Pixel 2. Ofta är programvaran skylden. Varför och hur kan programvaran förhindra att telefonen laddas frågade du? Svaret är enkelt. Din telefon är en praktisk dator som fungerar som ett system. Allt i din enhet är programmerad att fungera med var och en av hårdvarukomponenterna. Till exempel behövs en kamera-app för att använda telefonkameran för att ta foton eller spela in videor. I det här fallet är kameraappen (programvaran) det program som är specifikt utformat för att fungera med kameran (hårdvara). Om något går fel med kameraprogrammet fungerar troligen inte telefonens kamera som avsett eller så kan det vara tvärtom. Samma koncept tillämpas på telefonens laddningsfunktioner. Telefonen har också ett specifikt program som ansvarar för laddning. Den enda skillnaden det har med resten av apparna är att en användares ingripande inte behövs för att den ska fungera. Så länge den upptäcker att telefonen är ansluten till laddaren och laddningsporten utlöses programmet. Och det är när det bestämmer sig för om din enhet ska laddas eller inte. Om något går fel med det programmet som ansvarar för att utföra laddningsfunktioner, är det när du får problem med laddning på enheten som långsam laddning, ofullständig laddning eller inte laddning alls. Samma sak kan hända om andra appar på telefonen inte fungerar. Vissa appar kan påverka vissa funktioner som laddning. En felaktig uppdatering inklusive stora Android-systemuppdateringar tycktes också vara bland de möjliga syndarna. Och den värsta möjliga orsaken är hårdvaruskada, vilket ofta är fallet när telefonen blev våt eller tappad sedan inte längre laddas efteråt.

Om inte en felaktig hårdvara är att klandra, kan du fortfarande göra något för att försöka fixa problemet i slutet och få din enhet att ladda som avsett.

Potentiella lösningar och lösningar för att hantera laddningsproblem på Google Pixel 2

Med tanke på att den underliggande orsaken är på programvaran snarare än fysisk eller vätskeskada på enheten har du större chans att fixa din enhet och få den att ladda igen. Följande lösningar hjälper dig att isolera problemet, fastställa avtryckaren och fixa slutligen din Pixel 2 som inte laddas. Se till att testa din enhet efter att ha utfört varje metod så att du vet om problemet redan är fixat. Fortsätt vidare till nästa tillämpliga metod om det behövs.

Första saker att göra och kontrollera innan felsökning

 • Undersök laddningsutrustning. Kontrollera och se till att laddkabeln, laddadaptern, laddningsporten och strömkällan som används fungerar. Ibland utlöses huvudproblemet av någon av laddningsutrustningarna som används. För att utesluta detta från möjliga orsaker, kontrollera och se till att allt fungerar i förväg. Du kan försöka använda en annan laddkabel, laddadapter, laddningsport eller strömkälla som är kompatibel med din enhet. Om du gör det kan du avgöra om problemet är isolerat till kabeln, adaptern, porten eller strömkällan.
 • Använd inte telefonen när du laddar . Undvik så mycket som möjligt att använda telefonen medan du laddar. Bortsett från säkerhetsåtgärder gör detta också din enhet att ladda upp snabbare eftersom det inte kommer att bli några avbrott. Att använda telefonen under laddning är ett av orsakerna till varför din enhet laddar mycket långsamt eller inte kunde laddas helt.

Efter att ha verifierat att alla laddningsartiklar fungerar men fortfarande inte laddar din Pixel 2, kan du överväga att prova dessa efterföljande lösningar.

Starta om din Google Pixel 2 (om tillämpligt)

Om enheten fortfarande har lite ström kvar, försök sedan starta om telefonen. Om du gör det kommer du att eliminera möjligheten att en felaktig app eller programvarufel hindrar din enhet från att ladda.

 1. Att stänga av enheten och sedan slå på den igen (mjuk återställning) påverkar inte data på din enhet. Till att börja med, här är hur en mjuk återställning utförs på Google Pixel 2:
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren på höger kant.
 3. Tryck på alternativet för att stänga av.
 4. Eller så kan du bara trycka och hålla in strömbrytaren i cirka 10 sekunder tills den startar om.

Kalibrera batteriet (om tillämpligt)

Om du inte redan har gjort det och det kan göras kan du försöka kalibrera batteriet på din telefon.

Batterikalibrering kan hjälpa till att säkerställa batteriets prestanda och att din enhet visar rätt batterinivå. Processen innebär att tömning av batteriet bör därför endast göras ibland. Observera att batteriets livslängd kan påverkas negativt av konstant tömning eller helt urladdning av batteriet. Om du vill ge det en bild och att du kan göra det så här gör du det:

 1. Töm ditt batteri helt genom att använda det tills det tänds.
 2. Slå på den igen och låt den sedan stängas av på egen hand.
 3. När den är avstängd, anslut den till en laddare och låt den laddas tills laddningsindikatorn säger att den redan har nått 100 procent.
 4. Koppla bort telefonen från laddaren och slå sedan på den.
 5. I det fall telefonen inte säger att den är 100 procent laddad, anslut den till laddaren igen och låt den ladda lite längre tills den når 100 procent.
 6. Om batteriet är fulladdat (100 procent), koppla ur laddaren och starta om telefonen.
 7. Använd nu telefonen igen som du vanligt gör tills den slutar gå ur ström och stängs av på egen hand.
 8. Anslut den till laddaren och låt den laddas tills den når 100 procent utan avbrott.
 9. Slå på telefonen.

Batteriet är nu helt kalibrerat. Försök att ansluta den till en laddare och se om den redan laddas enligt avsikt. Du kan prova annan strömkälla som en bärbar dator, billaddare eller elbank.

Andra alternativ att överväga

 • Felsöka appar. Bortsett från tidigare metoder finns det också andra lösningar som du kan överväga att pröva men bara om du kan. Om du fortfarande har en liten mängd återstående effekt på din Google Pixel 2 kan du försöka felsöka appar först. Om du kan kan du försöka stänga alla appar som körs i bakgrunden. Några av dessa appar kan vara utlösaren eller hindrar din enhet från att ladda. Om problemet börjar efter installation av en ny app, är den nya appen förmodligen att klandra. Att köra telefonen i säkert läge kan hjälpa dig att avgöra om en tredjepartsapp är skyldig eller inte. Starta om möjligt Google Pixel 2 i Safe Mode och försök sedan ladda den i säkert läge.
 • Huvudåterställning. Även om jag inte kommer att rekommendera att göra det med tanke på att din enhet redan har slut på ström, är en återställning eller fabriksåterställning också ett annat alternativ att tänka på när du hanterar programvarurelaterade problem på mobila enheter. Som nämnts tidigare laddas ofta telefonen inte på grund av programvaruproblem istället för dåligt batteri. Att utföra en fabriksåterställning kan vara din sista utväg när du hanterar programvaruproblem eftersom det torkar din enhet helt och ger din telefon en ny ren start.

Om du vill pröva och att du kan göra det här, så här kan du behärska återställa din Google Pixel 2:

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren tills enheten slås av helt.
 2. Håll knappen Volym nedtryckt i cirka 3 sekunder.
 3. Tryck på strömbrytaren efter 3 sekunder medan du fortfarande håller ner volymknappen i ytterligare 3 sekunder och släpp sedan båda knapparna.
 4. Använd knappen Volym ner eller upp för att markera Återställning från de angivna alternativen.
 5. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. När Android-logotypen visas på skärmen håller du ner strömknappen i cirka 2 sekunder.
 7. Medan du håller in strömbrytaren trycker du snabbt på Volym upp-knappen.
 8. Markera alternativet för att torka av data / fabriksinställning genom att trycka på Volymknappen och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 9. Använd volymknappen för att välja Ja - ta bort alla användardataalternativ och tryck sedan på Ström för att bekräfta.

Vänta tills telefonen startar om. Efter omstarten kan du försöka ladda din enhet och se om den redan kan göra det. Du kan fortsätta med enheten inställd när den är helt laddad.

 • Slutligen, se till att ladda din enhet ordentligt . Använd så mycket som möjligt bara den ursprungliga laddningsutrustningen för din enhet. Andra tredjepartsladdare eller laddadaptrar kanske inte är kompatibla med din Google Pixel 2, så det kommer inte att ladda med hjälp av denna utrustning. Tyvärr stöds inte trådlös laddning i Pixel 2-serien så att det inte kunde beaktas bland dina laddningsalternativ just nu.

Om ingen av dessa metoder kan lösa problemet och att din Google Pixel 2 fortfarande inte kommer att ladda, försök att kontakta din enhetsoperatör för andra alternativ eller eskalera problemet till Googles support. Skulle det bevisas orsakat av en felaktig programvara eller systemfel, bör det åtgärdas korrekt av en annan uppdatering som innehåller fixingen.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.