Hur man fixar Google Pixel 2 med “Camera Failed” -fel (enkla steg)

Varningen ”Kameran misslyckades” som vanligtvis dyker upp när du öppnar kameraappen kan betyda sensorn eller att appen själv inte initialiserades. Som ett resultat av det här felet kan du inte använda kameran och ta bilder eller spela in videoklipp, och det verkar vara fallet med några av våra läsare som äger Google Pixel 2-enheter. Vi har kontaktats flera gånger i det förflutna angående detta problem så vi kanske redan har publicerat artiklar som hanterat detta specifika problem, men för fördelarna med dem som kontaktade oss kommer vi att försöka ta itu med problemet igen.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Google Pixel 2 med varning "Kameran misslyckades." Vi kommer att försöka fastställa vad som är orsaken till problemet så att vi vet hur vi ska hantera det. Dessutom kommer jag att dela med dig de lösningar vi har använt för att lösa den här typen av problem eftersom det inte är det första vi stött på det. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har liknande symtom, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln på något sätt kan hjälpa dig.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning av Google Pixel 2 med kameran misslyckades

Eftersom detta fel är mer benäget att avslöja ett hårdvaruproblem, behöver vi bara utesluta möjligheterna att detta bara beror på appar och firmware-problem. Efter den här felsökningshandboken och du fortfarande inte kan använda kameran på din telefon på grund av felet, så föreslår jag att du tar den till butiken eller tillbaka till butiken så att en tekniker kan kontrollera det för dig. Här är vad du bör göra åt det:

Första lösningen: Starta om din telefon

Innan du gör något annat, se till att du tar dig tid att starta om din telefon, särskilt om det är första gången du stöter på det här problemet eftersom det är möjligt att det bara är ett resultat av ett fel på grund av vissa appar eller själva firmware. Håll ned strömknappen på telefonen och stäng av den normalt. Låt några sekunder innan du slår på den igen. Om problemet fortsätter efter den normala omstarten, försök sedan genomföra omstart. Tryck på både volymknappen och strömknapparna samtidigt och håll dem intryckta i 10 sekunder eller mer. Din telefon startar om som den normalt gör men den här proceduren uppdaterar minnet bättre än den normala omstarten.

Om problemet fortsätter efter detta, gå vidare till nästa lösning.

Andra lösningen: Rensa cache och data från kameran

Om du gör detta återställs kameran till standardinställningar eller konfiguration samt raderar cache och datafiler. Om detta bara är ett problem med appen, är den här proceduren mer än tillräckligt för att fixa den.

 1. Från en startsida klickar du på pil-ikonen för att visa alla appar.
 2. Navigera: Inställningar> Appar & aviseringar.
 3. Tryck på Se alla xx-appar.
 4. Hitta och välj sedan Kamera.
 5. Tryck på Force stop.
 6. Klicka på OK.
 7. Knacka på Lagring.
 8. Klicka på Rensa cache.
 9. Klicka på Rensa data.
 10. Klicka på OK.

Efter detta kan du försöka öppna kameran för att veta om felet fortfarande dyker upp och om det gör det, försök sedan nästa lösning.

Tredje lösningen: Ta reda på om det beror på tredjepartsappar

Det finns tredjepartsappar som också använder kameran. Kom ihåg att du inte kan ha två sessioner med kameran åt gången, så om det finns en app som redan använder den, kan du förvänta dig att få "Kameran misslyckades" när du öppnar den. För att veta om detta verkligen är fallet, kör din telefon i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsprogram:

 1. När enheten är påslagen, håll ner strömbrytaren (belägen på höger kant) tills avstängningsposten visas och släpper sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills prompten "Starta om till säkert läge" visas och släpp sedan.
 3. Tryck på OK för att bekräfta.
 4. Omstartsprocessen kan ta upp till 45 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på upplåsnings- / hemskärmen.

Öppna kameran medan telefonen är i det här läget för att veta om problemet är fixat och om det är så bekräftas det att orsaken till problemet är en tredje part. Hitta den appen och avinstallera den för att lösa problemet ...

 1. Från en startsida klickar du på pilikonen för att visa alla appar.
 2. Navigera: Inställningar> Appar & aviseringar.
 3. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 4. Klicka på en app som du tror orsakar problemet.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på OK för att bekräfta.

Men om flimringen fortsätter även i säkert läge, är det nästa du bör göra att felsöka firmware.

Fjärde lösningen: Ta bort systemcachen

När du felsöker firmware är det första du måste göra att ta bort systemcachen, eftersom det är möjligt att vissa av filerna har skadats. Korrupt systemcache kan leda till prestandaproblem som kraschar av appar och andra problem. Du måste torka av cache-partitionen för att ta bort och byta ut alla systemcacher och här gör du så:

 1. Stäng av din Google Pixel 2.
 2. När du är av, trycker du på ström- och volymknappen tillsammans under en tid.
 3. Detta kommer att slå på enheten och du måste hålla inne båda knapparna tills Google Pixel 2-logotypen försvinner.
 4. Efter detta, vänta helt enkelt tills tiden din enhet startar i återställningsläget.
 5. Därefter kan du välja vilket språk du väljer.
 6. Nästa är att trycka på alternativet ”Torka data och cache”.
 7. Efter detta, klicka helt enkelt på alternativet "Torka av cache".
 8. Du blir ombedd att bekräfta detsamma, klicka på ja för att fortsätta.
 9. Efter detta måste du vänta tills din Google Pixel 2 rensar hela cache-partitionen.
 10. Klicka sedan på omstart. Detta kommer att starta om din enhet.
 11. När du har startat om är du klar.

Oroa dig inte, ingen av dina filer kommer att raderas om du gjorde det. Det är faktiskt väldigt effektivt men om problemet fortsätter efter den här metoden kan du prova nästa lösning.

Femte lösningen: Säkerhetskopiera dina filer och återställ din telefon

När du har gjort den fjärde lösningen och kameran på din Pixel 2 fortfarande misslyckas, måste du återställa telefonen för att utesluta möjligheten att det är ett firmwareproblem. Du har inget annat val på denna punkt och om problemet fortsätter efter detta bör du ta med telefonen till butiken eller tillbaka till butiken så att en tekniker kan kontrollera den åt dig. Innan återställningen, se till att du säkerhetskopierar alla dina filer och data, särskilt de som är lagrade i telefonens interna lagring eftersom de kommer att raderas.

 1. Se till att enheten är avstängd.
 2. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna tills bootloader-läget (bild av en Android med Start ovanför) visas och släpp sedan.
 3. Välj återställningsläge.
 4. Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och strömknappen för att välja.
 5. Enheten blinkar Google Startskärm en stund och startar sedan om i återställningsläget.
 6. Om du presenterar en bild av en trasig Android med “No Command” som visas på skärmen, tryck och håll ned strömbrytaren. Tryck på knappen Volym upp en gång och släpp sedan strömbrytaren.
 7. Välj skärmen för återställning av Android / fabriksinställning på skärmen Android Recovery.
 8. Välj Ja och låt sedan flera minuter för återställning av fabriksdata.
 9. Välj Reboot system nu.
 10. Tillåt flera minuter för att återställa och återställa processerna från fabriksdatorn.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden har hjälpt dig. Om du har andra problem med din telefon som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som också kan vara till hjälp för dig:

 • Hur man fixar Google Pixel 2 som inte laddar [Felsökningsguide]
 • Varför startar min Google Pixel 2 inte och hur fixar jag den? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag Google Pixel 2 som inte kan skicka eller ta emot e-postmeddelanden? [Felsökningsguide]
 • Vad gör man med Google Pixel 2 som inte kan ansluta till Wi-Fi? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Google Pixel 2 som inte kommer att hålla kontakten med internet efter en uppdatering, meddelanden skickas inte