Hur man fixar Google Maps kraschar fortfarande på Galaxy S10 | Enkla steg för att felsöka "Tyvärr har Google Maps slutat"

Om Google Maps kraschar fortfarande på din Galaxy S10, bör den här artikeln hjälpa till. Ofta inträffade detta problem på grund av intern app-bugg. Ta reda på vad du kan göra om problemet kvarstår och inte försvinner på egen hand efter en tid.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Google Maps kraschar fortfarande på Galaxy S10 | Enkla steg för att felsöka "Tyvärr har Google Maps slutat"

Att fixa Google Maps fortsätter att krascha är inte enkelt. Det finns ett antal felsökningssteg som du behöver göra för att veta var problemet kommer ifrån. Lär dig vad du ska göra genom att följa stegen nedan.

Google Maps kraschar fix nr 1: Kolla efter uppdateringar

Alla populära Google-appar, inklusive Maps, får regelbundna uppdateringar för att hålla dem så bugfria som möjligt. När det gäller vår erfarenhet av Google Maps har appen i allmänhet varit stabil och fungerar för det mesta. Som ditt första felsökningssteg vill du se till att Google Maps är så uppdaterat som möjligt. Om du av någon anledning har satt appuppdateringar via Play Store på plats är det dags att tillåta dem. Öppna Google Play Store igen och se till att Maps och resten av dina appar uppdateras.

Google Maps kraschar fix nr 2: Starta om Google Maps

Android-versionen av Google Maps är relativt stabil under mycket länge nu, men den kan fortfarande stöta på buggar då och då. Det beror på att det finns många möjliga misslyckanden i Android hela tiden. Ibland kan tillfällig glitch utvecklas i en app efter en uppdatering eller eventuella kodningsändringar i operativsystemet. Sådana buggar kan dock försvinna när en app uppdateras. Följ dessa steg för att starta om Google Maps för att kontrollera om problemet är tillfälligt.

 1. På skärmen trycker du på funktionsknappen Senaste appar (den med tre vertikala linjer till vänster om Hem-knappen).
 2. När skärmen Nya appar visas, svep åt vänster eller höger för att leta efter Instagram-appen. Det borde vara här om du lyckades köra den tidigare. Dra sedan upp på appen för att stänga den. Detta bör tvinga stänga det. Om den inte är där, klicka helt enkelt på appen Stäng alla för att också starta om alla appar.

Ett annat sätt att tvinga stänga en app är detta:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Instagram-appen.
 6. Tryck på Force Stop.

Google Maps kraschar fix nr 3: Utför en mjuk återställning

Nästa felsökningssteg som du kan göra i detta fall är att starta om din S10. Precis som appar kan uppstå fel då och då, kan själva enheten också göra det. Glitches kan utvecklas också om din telefon får köras under lång tid. Det är av den anledningen som telefonanvändare uppmuntras att regelbundet starta om sina telefoner. Din S10 kan dra nytta av en enkel omstart en gång per några dagar.

Som ett felsökningssteg rekommenderar vi att du gör en annan form av omstart som kallas mjuk återställning. I grund och botten är det en simulering av effekterna av den traditionella "batteridrag" -proceduren. Om du inte har provat det tidigare så fungerar det så:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 12 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Låt upp till 90 sekunder gå till återställningen.
 3. Om skärmen Underhållsstartläge inte visas, har enheten inte den. Vänta helt enkelt på att enheten stängs av helt.

Google Maps kraschar fix nr 4: Rensa appcache

Om Google Maps fortfarande kraschar vid denna tidpunkt är nästa sak du kan göra att se till att dess cache är uppdaterad. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på Google Maps-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om enheten och kolla om problemet.

Google Maps kraschar fix nr 5: Radera appdata

Om att rensa appens cache inte kommer att göra någon skillnad, är nästa sak du kan göra att återställa appen. Det görs genom att ta bort appens data. Stegen är i allmänhet desamma som den föregående.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på Google Maps-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om enheten och kolla om problemet.

Google Maps kraschar fix nr 6: Installera om appen

Om Google Maps inte var förinstallerat, vilket innebär att det inte ingick i den ursprungliga uppsättningen appar som medföljde operativsystemet, är nästa steg att installera om det. Återinstallera är ofta effektivt för att fixa appspecifika buggar. Om du inte har provat det ännu, se till att göra det. Vad du vill göra är att ta bort appen, starta om enheten och installera om Google Maps igen.

Google Maps kraschar fix nr 7: Återställ nätverksinställningar

I vissa fall med äldre Samsung Galaxy-enhet fixades Google Maps-problem genom att helt enkelt återställa nätverksinställningarna. Se till att prova detta för att se om det hjälper.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Stegen ovan återställer inställningar för wifi, mobildata och Bluetooth. Detta innebär att du måste ange wifi-lösenord, koppla ihop Bluetooth-enheter eller ange VPN-referenser igen.

Google Maps fortsätter kraschar fix nr 8: Torka cache-partition

För att ladda appar snabbt använder Android en uppsättning tillfälliga filer som kallas systemcache. Ibland kan denna cache bli skadad eller föråldrad, vilket kan leda till prestandaproblem eller fel. För att se om du har ett dåligt cacheproblem kan du försöka ta bort systemcachen med följande steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Att rensa cache-partitionen kan göras på ett säkert sätt och det kommer inte att leda till att dina personuppgifter går förlorade. Det finns ingen anledning att oroa dig för att förlora dina viktiga data just nu.

Google Maps fortsätter att krascha fix nr 9: Fabriksinställning

Det sista felsökningssteget som du kan göra på din enhet är att torka av det med fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina personuppgifter innan du gör det:

Som referens, här är de två sätten att fabriksinställa din enhet:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Google Maps fortsätter kraschar fix nr 10: Rapportera felet

Om Google Maps fortfarande kraschar efter att ha rensat enheten med fabriksinställning måste orsaken till problemet vara över din förmåga att fixa. Det kan vara ett kodande problem med appen och du kanske inte är ensam som upplever den. Försök att besöka Google Maps forum och se att det finns andra som har samma erfarenhet som du. Alternativt kan du också rapportera felet direkt till Google genom att använda den här länken.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.