Hur man fixar Galaxy Watch Active kommer inte att aktiveras | klockan har ingen Power-fråga

Ett av de vanliga problemen som en Samsung Galaxy Watch Active-ägare kan stöta på är det vi diskuterar. I detta felsökningsavsnitt visar vi dig vad du ska göra om din Galaxy Watch Active inte plötsligt kommer att slås på. Ta reda på stegen som du kan prova nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på ditt eget #Android- eller Galaxy Watch Active-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy Watch Active kommer inte att aktiveras | klockan har ingen Power-fråga

Det kan finnas ett antal möjliga faktorer varför din Galaxy Watch Active inte slås på. Lär dig vad du behöver göra om du ser att din klocka inte kan slå på.

Galaxy Watch Active slår inte på fix nr 1: Laddningsenhet

Om din Galaxy Watch Active inte slås på och du inte har någon aning om varför, är det möjligt att batteriet kan ha tömts helt. När detta händer kanske din enhet inte visar laddningsindikatorn direkt när du laddar den. Se till att ladda din Galaxy Watch Active i upp till 30 minuter innan du kontrollerar igen. Detta borde vara mer än tillräckligt för att fylla på batteriet.

Gör samma sak om du försöker vända din Galaxy Watch för första gången. Även om det bör vara minst 50% batteri efter att ha tagit bort boxning, kan det hända att det inte är fallet i vissa. Låt batteriet ladda i minst flera minuter innan du sätter på det.

Galaxy Watch Active slår inte på fix nr 2: Kontrollera att laddaren fungerar

Om din klocka fungerade normalt innan den slutar slå på, kan problemet ligga i laddaren. Liksom klockan kan laddaren också gå sönder, även om det är mycket lägre. Om du redan har försökt ladda Galaxy Watch Active under en lång tid som föreslagits ovan, men det fortfarande inte kommer att slå på, kan du överväga att kontrollera om det finns ett laddningsfråga. Om du inte hittar en andra laddare kan du besöka din lokala Samsung-butik och se om din klocka laddas där. Om det laddas bra, få en ny laddare.

Galaxy Watch Active slår inte på fix nr 3: Starta om enheten

Om din Galaxy Watch Active fortfarande inte kommer att slås på just nu är nästa steg för dig att försöka starta om den. Detta är vanligtvis effektivt för att fixa enheter som fastnat. Om din klocka har fryst eller har svarat kan det hjälpa. Så här görs:

 1. Börja med att låsa upp din SAMSUNG Galaxy Watch Active. För att göra det, tryck helt enkelt på Hem-knappen längst ner på Watch-ansiktet.
 2. Håll hemknappen intryckt från klockskärmen tills alternativmenyn visas.
 3. På alternativmenyn trycker du på Stäng av.
 4. Enheten stängs nu av. För att starta din SAMSUNG Galaxy Watch Active igen, tryck och håll ned strömbrytaren tills klocklogotypen visas.

Om problemet fortfarande finns, gör en fabriksinställning nästa.

Galaxy Watch Active slår inte på fix nr 4: Fabriksåterställning

Det finns två sätt att fabriksinställa din Galaxy Watch Active. Den första görs genom inställningsmenyn och kanske inte kan göras i detta fall. Vi vill ändå nämna det här. Så här görs:

 1. Från din SAMSUNG Galaxy Watch Active-skärm trycker du på Hem-knappen för att öppna applikationsskärmen.
 2. Klicka på Inställningsmenyn och öppna alternativet Allmänt.
 3. Klicka på Återställ och bekräfta.

Återställ fabrik med maskinvaruknappar

Denna metod kan troligtvis fungera i den här situationen. Vad du måste göra är att fabriksinställa enheten genom att använda en kombination av hårdvaruknappar. Om det lyckas kommer detta att starta systemet efter att det har raderats och kommer troligtvis också att lösa problemet.

 1. Stäng av klockan genom att trycka och hålla ner strömbrytaren / hemknappen längst ner på klockans ansikte.
 2. Fortsätt hålla dem tills Rebooting visas längst ner på klockan.
 3. Genom att göra flera tryck snabbt, fortsätt att trycka på Power / Home-knappen tills skärmen Select REBOOT MODE visas.
 4. Tryck på Power / Home-knappen för att bläddra igenom alternativen.
 5. Välj Återställning.
 6. Tryck och håll in strömbrytaren / startknappen tills enheten börjar starta om.
 7. När klockan visar processen för att ta bort data, är återställningen framgångsrik. Processen kan ta flera minuter. Vänta bara på det.

Galaxy Watch Active slår inte på fix nr 5: Få utbyte

Om din Galaxy Watch Active fortfarande inte slås på just nu bör du överväga att få hjälp från Samsung. Besök deras lokala butik eller servicecenter för att ställa in ersättningstid.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.