Hur man fixar Galaxy Tab A som inte laddar | laddar inte

Har du laddningsproblem på din Galaxy-surfplatta? Denna felsökningsartikel visar dig möjliga lösningar om din Galaxy Tab A inte laddas. Vi försöker vara så uttömmande som möjligt för att täcka så många faktorer som orsakar problemet. Vi hoppas att du lätt löser problemet med hjälp av detta inlägg.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy Tab A som inte laddar | laddar inte

Om din Galaxy Tab A inte kommer att ladda av någon anledning, måste du ta hänsyn till ett antal faktorer för att fixa den. Lär dig vilka steg du behöver göra för att lösa problemet.

Galaxy Tab A debiterar inte fix nr 1: Ladda surfplattan

Det här förslaget kan låta dumt men verkligen, se bara till att lämna surfplattan under en tid. I många fall har Samsung Galaxy-enheter som verkar slå på eller inte laddas helt enkelt slut på juice. Om batteriet på din Galaxy Tab A kan ha tömts kan det vara orsaken till att det inte laddas. Det kan ibland ta några minuter att visa laddningsindikatorskärmen om batteriet har tömts till en viss nivå. Låt din surfplatta laddas i cirka 30 minuter och se vad som händer.

Galaxy Tab A laddar inte fix nr 2: Kontrollera laddningsporten

Ett av de möjliga orsakerna till att din Galaxy Tab A kanske inte laddas kan vara en dålig laddningsport. Det betyder inte att det finns en defekt i hamnen. Det kan bara finnas smuts, ludd eller främmande föremål som hindrar laddkabeln från att få god kontakt under laddning. För att kontrollera porten, försök använda en förstoringsglas för att se tydligare inuti. Om du märker smuts eller skräp inuti, se till att ta bort det med en burk med tryckluft. Stick inte in något för att undvika att systemet skadas.

Vi vill inte att du gör något mer mot laddningsporten än att kontrollera den visuellt. Om du misstänker att laddningsporten kan vara skadad eller om du ser en uppenbar indikation på att det finns fysisk funktionsfel i porten, se till att skicka telefonen in så att den kan repareras.

Galaxy Tab A debiterar inte fix nr 3: Kontrollera om telefonen har fryst (genom att göra tvångsstart)

Alla Samsung-enheter med strömproblem kan dra nytta av en omstart. Även i detta extrema fall vill du inte hoppa över denna enkla lösning. Här är vad du behöver göra: Håll ned Volymknappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder eller tills enhetens skärm slås på .

Om det inte kommer att förändra någonting kan du prova dessa steg:

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och släpp den inte.
 2. Håll den intryckt och håll ner strömbrytaren.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Galaxy Tab A debiterar inte fix nr 4: Kontrollera laddningstillbehören

Att se till att USB-kabeln och adaptern du använder fungerar är ett viktigt första steg för att lösa problemet. Liksom själva telefonen kan laddning av tillbehör, särskilt USB-kabeln, brytas relativt lätt. Kabeln består av tunna, små trådar inuti och om många av dessa ledningar är trasiga kan laddningen misslyckas. Det kanske inte finns tillräckligt med kraft som överförs under laddning vilket leder till långsam eller ineffektiv laddning. Om det finns ett synligt tecken på fysisk skada på kabeln eller adaptern kan du försöka se om den fungerar korrekt genom att använda den för att ladda en annan Galaxy Tab A. Om det inte är möjligt kan du försöka ansluta enheten till en dator med samma kabel. Om det fortfarande inte laddas kan du satsa på att en dålig kabel är skylden.

Galaxy Tab A debiterar inte fix nr 5: Sök efter uppdateringar

Om Galaxy Tab A fortfarande inte laddar, se till att dess programvara och appar kör sin senaste version. Även om Galaxy-enheter är inställda på att automatiskt meddela dig om tillgängliga programuppdateringar kan saker och ting vara annorlunda för appar. Se till att också kontrollera om det finns några tillgängliga uppdateringar för app i Play Store. Om både programvara och appar redan har uppdaterats fortsätter du med felsökningsstegen nedan.

Galaxy Tab A debiterar inte fix nr 6: Koppla bort SD-kortet

Ibland hjälper du till att ta bort ett SD-kort från en Galaxy-enhet i att lösa den här typen av problem. Försök att sätta tillbaka SD-kortet och se vad som händer efteråt. Så här tar du bort SD-kortet:

 1. På startskärmen trycker du på Inställningar.
 2. Bläddra till och knacka på Lagring.
 3. Tryck på DETAIL.
 4. Knacka på SD-kort.
 5. Klicka på Avmontera.
 6. Ta bort SD-kortet.

Galaxy Tab A debiterar inte fix nr 7: Laddning via en dator

I vissa andra fall kan det hjälpa att ansluta en icke-laddande enhet till en dator. Se till att använda den ursprungliga USB-kabeln när du gör detta för att eliminera risken för ett dåligt kabelproblem.

Galaxy Tab A debiterar inte fix nr 8: Återställ appinställningar

Ibland kan laddningsproblem åtgärdas genom att se till att standardappar är aktiverade. Android-appar och tjänster fungerar inte på egen hand. De flesta behöver andra appar och standardsystemappar för att utföra sina uppgifter. Om en av standardapparna är inaktiverade av någon anledning kan det vara ett problem. För att säkerställa att alla standardappar är aktiverade igen kan du göra följande:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om Galaxy Tab A och kolla om problemet.

Galaxy Tab A debiterar inte fix nr 9: Laddning i Safe Mode

Om din Galaxy Tab A inte laddas efter att du har installerat en ny app, är nästa bra sak att göra att ta bort den appen eller starta om till säkert läge. I det här läget får endast appar som medföljde operativsystemet köras. Resten som du har lagt till kommer att blockeras så om en av dem orsakar att din surfplatta inte fungerar, bör du veta det. I princip är tanken att eftersom inga appar från tredje part körs i säkert läge och surfplattan slås på måste grundorsaken vara en av dem. Så här startar du upp enheten i säkert läge:

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen för modellnamn med din flik A av.
 2. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 3. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 4. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 5. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 6. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Om din Galaxy Tab A laddas normalt i säkert läge, betyder det att en tredjepartsapp hindrar den från att slå på igen. Följ stegen nedan för att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din flik A fortfarande vägrar starta igen, upprepa steg 1-4.

Galaxy Tab A debiterar inte fix nr 10: Torka cache-partition

Om din Galaxy Tab A hade problem med laddningen efter installation av en systemuppdatering kan orsaken vara en dålig systemcache. För att kontrollera om så är fallet, prova att rensa cache-partitionen. Detta uppmanar enheten att bygga om systemcachen. Så här görs:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och strömbrytaren.
 3. Släpp alla tangenterna när Samsung Galaxy Tab A-logotypskärmen visas.
 4. Skärmen för Android-återställning bör sedan visa dig flera alternativ som Reboot system nu, Starta om till bootloader, Applicera uppdatering från ADB, torka data / fabriksinställning, torka cache-partition etc. För att navigera till något av alternativen, använd bara Volym upp och Ned-knappar.
 5. Markera torka cache-partitionen.
 6. Tryck på Power för att rensa cache-partitionen.
 7. Starta om enheten efter att ha torkat cache-partitionen.

Galaxy Tab A kommer inte att ladda fix nr 11: Kalibrera batteri och operativsystem igen

Ibland kan Android tappa reda på de faktiska batterinivåerna, vilket i sin tur kan leda till laddningsproblem. Gör följande för att kalibrera operativsystemet så att det får exakta batterinivåavläsningar:

 1. Töm batteriet helt. Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100%. Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
 4. Starta om enheten.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Galaxy Tab A debiterar inte fix nr 12: Fabriksåterställning

Om din Galaxy Tab A fortfarande inte laddas vid den här punkten, kan du tänka på att torka av programvaran med fabriksinställning. Detta torkar alla programinställningar och återställer dem till fabrikstillstånd. Fabriksåterställning kommer att ta bort alla dina appar och personliga data så se till att skapa en säkerhetskopia i förväg.

Som referens, här är de två sätten att fabriksinställa din enhet:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy Tab A via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy Tab A. Allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och strömbrytaren.
 3. Släpp alla tangenterna när Samsung Galaxy Tab A-logotypskärmen visas.
 4. Skärmen för Android-återställning bör sedan visa dig flera alternativ som Reboot system nu, Starta om till bootloader, Applicera uppdatering från ADB, torka data / fabriksinställning, torka cache-partition etc. För att navigera till något av alternativen, använd bara Volym upp och Ned-knappar.
 5. Markera torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på Power för att börja återställa fabriken.
 7. Följ resten av instruktionerna efter en fabriksinställning.

Galaxy Tab A debiterar inte fix nr 13: Reparation

Det finns vissa problem som en slutanvändare kanske inte kan lösa. Om din Galaxy Tab A fortfarande inte laddas efter en fabriksåterställning kan det finnas ett djupare hårdvaruproblem bakom den. Besök din lokala Samsung-butik eller servicecenter för att få enheten att undersöka och fixa.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.