Hur man fixar Galaxy Tab S4 långsam wifi-problem

Att hantera långsam wifi är en av de mest frustrerande problemen att lösa. I denna felsökningsartikel visar vi dig sätten att fixa långsam wifi-problem på Galaxy Tab S4.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy Tab S4 långsam wifi-problem

Nedan följer felsökningsstegen för att åtgärda din Galaxy Tab S4 långsam wifi-problem

Starta om enheten. Detta är ett av de grundläggande felsökningsstegen som du behöver göra i det här fallet. Ibland beror wifi-problem på tillfälliga buggar. För att åtgärda dessa typer av buggar behöver du bara rensa RAM-minnet och uppdatera systemet i allmänhet. Gör så här:

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 2. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller in volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.
 4. Låt telefonen starta om.
 5. Kolla efter problemet.

Bekräfta att wifi fungerar och inte långsamt. Om omstart av din S8 inte fungerar är nästa felsökningssteg att kontrollera om du har ett långsamt internetanslutningsproblem eller om problemet ligger i själva telefonen. För att göra det vill du utföra en snabbanslutningskontroll. Om du inte har en app Speedtest av Ookla installerad för att kontrollera din internethastighet måste du hämta en från Play Store först. Sedan, när du har det, kör ett hastighetstest tre gånger. Om testresultaten är mer eller mindre desamma och de är alldeles för låga för din prenumererade hastighet, betyder det att det finns ett problem med din router eller Internet-tjänsteleverantörssida. Å andra sidan, om hastighetstestresultaten är bra, det vill säga det är inom acceptabel hastighet när det gäller din internetabonnemangsplan, kan du ha problem med din telefon. For att fixa det, fortsätt med våra föreslagna lösningar nedan.

Ett annat sätt att kontrollera om problemet ligger på routern eller din Internetleverantör är att kontrollera med andra enheter. Om de också får långsamma anslutningsproblem när du använder din wifi, är det ett tecken på ett problem med din router eller ISP-sida.

Se till att enheten inte laddar ner eller strömmar. Om du märkte att det generella resultatet för ditt wifi-nätverk är långsamt kan det hända att din surfplatta eller andra anslutna enheter kanske slår bandbredden. Om du har en begränsad bredbandsabonnemangshastighet och det finns flera enheter som laddar ner eller strömmar videor samtidigt kan den totala nätverkshastigheten drabbas. Se till att stänga av alla enheter som använder din wifi och se om det kommer att göra en skillnad.

Glöm wifi-anslutning. En annan grundläggande sak att göra här är att koppla bort enheten från ditt wifi-nätverk. Om du gör det uppdateras anslutningen och rensar eventuellt upp eventuella fel som kan ha utvecklats med den nuvarande wifi-installationen. Det kan hjälpa när den kopplar bort enheten från routern och tvingar fram en ny anslutning senare. Att glömma från ett wifi-nätverk:

 1. Dra ned statusfältet uppifrån.
 2. Håll in wifi.
 3. Håll in wifi-nätverket du är ansluten till just nu.
 4. Välj Glöm nätverk.

Starta om din nätverksenhet. Bortsett från att uppdatera din Galaxy Tab S4, är det också nödvändigt i den här situationen att uppdatera dina nätverksenheter som modem / router, wifi-signalförstärkare (om du använder den), etc. I huvudsak är målet att starta om allt. De flesta av dagens Internetleverantörer eller internetleverantörer ger inte längre ett modem och en router, men om du fortfarande har båda, se till att göra en sekventiell powercykel. Så här gör du:

 1. Stäng av modemet.
 2. Stäng av routern.
 3. Stäng av enheter som påverkas av problem med långsam anslutning.
 4. Vänta i minst 30 sekunder.
 5. Vänd sedan först modemet och vänta tills det har initialiserats.
 6. Slå sedan på routern igen och vänta tills den också har initialiserats.
 7. Slutligen, starta om de påverkade prylarna och se om anslutningshastigheten har förbättrats.

Om du bara använder en router ignorerar du bara steget med modemet.

Använd statisk IP. Som standard bör din Galaxy Tab S4 använda dynamisk IP eller DHCP när du ansluter till ett wifi-nätverk. För att se om det finns ett routerfel som kan blockera den här funktionen från att fungera normalt kan du istället byta till statisk IP. Detta felsökningssteg förutsätter att du vet hur du konfigurerar och spelar med din routerkonfiguration. Om du inte har någon aning om hur du konfigurerar din router kan du helt enkelt ignorera det här steget.

Om du vill prova statisk IP, gör du så här:

 1. Dra ned statusfältet uppifrån.
 2. Håll in wifi.
 3. Håll in wifi-nätverket du är ansluten till just nu.
 4. Välj Hantera nätverksinställningar.
 5. Se till att Visa avancerade alternativ är markerat.
 6. Välj statisk under IP-inställningar.
 7. När du har gjort det kommer andra fält nedan att bli tillgängliga så att du kan konfigurera dem. Dessa fält inkluderar IP-adressen, Gateway, nätverkets prefixlängd, DNS 1 och DNS 2.
 8. Se till att ange en giltig IP-adress och Gateway IP.

Använd tredjeparts DNS. För att kunna ansluta till webben finns det en kedja av anslutna enheter som måste fungera. Även om dina hemnätverksenheter och telefon fungerar, är det möjligt att det finns en annan punkt i din anslutningsuppsättning som kanske inte fungerar. Det är till exempel inte ovanligt att din operatørs domännamnserver eller DNS kan gå ner. Det är en typ av server som konverterar webbadressen du skriver i adressfältet till IP-adresser som datorer på nätet kan förstå. Om du till exempel skriver in Google.com i adressfältet är detta inte riktigt förståeligt för datorer eller servrar. Det är DNS: s uppgift att konvertera bokstäverna till en IP-adress så att din begäran tolkas som att du vill nå Google.com-webbplats. Ibland kan den DNS som din Internetleverantör använder stöta på ett problem som orsakar långsam surfning. För att kontrollera om du har ett DNS-problem kan du försöka ändra DNS 1 och DNS 2 i enhetens wifi-inställningar, precis som när du byter från DHCP till statisk.

Så här ändrar du DNS-servrar:

 1. Dra ned statusfältet uppifrån.
 2. Håll in wifi.
 3. Håll in wifi-nätverket du är ansluten till just nu.
 4. Välj Hantera nätverksinställningar.
 5. Se till att Visa avancerade alternativ är markerat.
 6. Välj statisk under IP-inställningar.
 7. När du har gjort det kommer andra fält nedan att bli tillgängliga så att du kan konfigurera dem. Dessa fält inkluderar IP-adressen, Gateway, nätverkets prefixlängd, DNS 1 och DNS 2.
 8. Ange de nya DNS-servrar du vill ha. Vi föreslår att du använder Googles egna DNS-servrar eftersom de är pålitligare och snabbare än andra DNS-servrar där ute. För DNS 1 anger du 8.8.8.8 medan för DNS 2 använder du 8.8.4.4.

Uppdatera nätverkskonfiguration. För att säkerställa att alla nätverksinställningar är korrekta, måste du också återställa nätverksinställningarna på din Galaxy Tab S4. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.
 6. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Rensa cache-partition. Vissa nätverksproblem kan orsakas av dålig systemcache. För att hålla tablettens cache-partition i toppform, se till att rensa cache-partitionen. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby (Home) -knappen, och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontrollera wifi i Safe Mode. Det kan finnas en tredjepartsapp som orsakar problemet. För att kontrollera, starta upp telefonen i säkert läge och kontrollera hur wifi fungerar. Så här startar du om till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kolla efter problemet.

Kom ihåg att säkert läge blockerar appar från tredje part. Om wifi förbättras väsentligt medan din Galaxy Tab S4 är i säkert läge, betyder det att en av dina nedladdade appar har tag i bandbredden. Det är en legit app eller skadlig programvara. Om du inte har någon aning om vad den appen kan vara kan du använda processen för eliminering för att identifiera den. Så här gör du:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet. Om wifi inte går långsamt, fortsätt till nästa steg nedan.
 3. Avinstallera en app. Börja med de senaste som du installerade eller uppdaterade.
 4. Starta om telefonen till normalt läge när du har avinstallerat en app.
 5. Kolla efter problemet. Om problemet kvarstår upprepar du steg 1-4.

Fabriksåterställning. Om ingenting har fungerat hittills är fabriksinställningen det sista felsökningssteget som du kan göra på din enhet. Om det är ett programfel eller en app som orsakar problemet, bör återställning av fabriken hjälpa till.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontrollera routern. Om fabriksåterställning misslyckas med att lösa ditt wifi-problem vid denna tidpunkt kan du också försöka kontrollera din router. Det finns ett antal möjliga orsaker som kan påverka din routers hastighet. Om du kan kan du försöka återställa routern innan du ringer din Internetleverantör.

Få hjälp från ISP. Om du fortfarande inte kan lösa problemet just nu, särskilt om du är säker på att det är routerproblem, är det mest idealiska att göra med att kontakta din Internetleverantör. Om du inte har köpt din egen router separat bör du låta din Internetleverantör hantera felsökningen för routern för att förhindra fler problem.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.