Hur man fixar Galaxy Tab S4 kommer inte att debitera problemet

Hej Android fans! Det här inlägget kommer att berätta vad du ska göra om din Galaxy Tab S4 har beslutat att sluta ladda av någon anledning.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur du felsöker en Galaxy Tab S4 som inte laddas

Om din Galaxy Tab S4 har slutat laddas kan det vara en app, programfel eller maskinvarufel som orsakar det. Följ våra förslag nedan för att lösa problemet.

Tvungen startar om

Ibland kan Android misslyckas med att laddas normalt på grund av ett tillfälligt fel. För att se om felet enkelt kan åtgärdas genom att uppdatera systemet kan du simulera effekten av att koppla ur batteriet. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Använd en annan uppsättning laddningstillbehör

Om din Galaxy Tab S4 tidigare laddades normalt men sedan stoppades kan det vara problem med laddningskabeln eller adaptern eller båda. Små trådar inuti laddkabeln kan gå sönder om du inte är försiktig. Detta är det vanliga skälet till att en USB-kabel slutar fungera. Om möjligt kan du försöka få en officiell Samsung-kabel och adapter och se om det kommer att lösa problemet.

Alternativt kan du låna en ny uppsättning från någon annan eller besöka din lokala Samsung-återförsäljare för att ladda.

Kontrollera porten

Om du är säker på att du använder en känd, fungerande kabel och adapter är nästa bra sak att göra att kontrollera om det finns någon synlig defekt på laddningsporten. Din Galaxy Tab S4 kan sluta ladda beror på ett antal saker:

 • korrosion kan sättas in om du tidigare utsatt din telefon för havsvatten eller annan vätska förutom sötvatten.
 • slarvig användning kan också skada porten om du inte hanterar telefonen ordentligt medan du laddar.
 • Om du använder inofficiella laddningstillbehör kan det skada laddningssystemet på grund av inkompatibilitet.
 • närvaro av smuts eller främmande föremål i laddningsporten kan fastna den eller förhindra att laddkabeln fungerar korrekt under laddning.

Om du tycker att porten är smutsig eller har skräp eller ludd inuti, försök att använda en burk med tryckluft för att blåsa ut dem. Undvik att fastna något i porten för att minimera risken för att orsaka permanent hårdvara.

Kontrollera om det finns fukt

Medan din Galaxy Tab S4 kan överleva tillfälliga stänk och regn, kanske det inte låter dig ladda alls om laddningsporten är våt, eller om det finns fukt inne. att laddningsporten måste torkas upp innan den kan laddas igen. Fuktdetekterat fel har observerats vid placerad med hög luftfuktighet. Om du befinner dig på en plats med hög luftfuktighet eller om du tidigare har vått din telefon bör du överväga att lufttorka den. För att förhindra skador på systemet designar Samsung sina vattentåliga enheter för att inte tillåta laddning när det finns fukt i laddningsporten. För att säkerställa att laddningsporten är helt torr, försök att placera enheten på en plats med rumstemperatur och låt den sitta där i några timmar. Vatten förångas naturligt även i rumstemperatur. Du kan också skaka försiktigt telefonen för att lossa eventuell närvaro av vatten i hamnen. Alternativt kan du placera din telefon i en plastpåse och hälla ris i den. Lämna telefonen där inne i minst 48 timmar så att ris får upp vätskan.

Om du redan har torkat telefonen med hjälp av hemläkemedel men problemet kvarstår, låt den torka professionellt.

Ladda med hjälp av en dator

Vissa användare har tidigare kunnat fixa laddningsproblem genom att ladda sina enheter genom en dator. Om du inte har provat detta trick, se till att göra det. Det är enkelt och enkelt att göra.

Ladda i säkert läge

Om din enhet fortfarande fungerar normalt, försök att starta om den till säkert läge innan du laddar den igen. Detta bör informera dig om en app hindrar den från att ladda. När du är i säkert läge tillåts ingen app för tredje delen att köras. Så om din Galaxy Tab S4 endast debiteras i säkert läge är det ett tydligt tecken på att en app orsakar problem.

Så här startar du upp Galaxy Tab S4 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Ladda telefonen.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Galaxy Tab S4 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ appens inställningar

Appar kan bli ett problem av flera orsaker, men en av de vanligaste orsakerna beror på en inaktiverad standardapp eller tjänst. För att kunna utföra en viss uppgift är de flesta appar beroende av Samsung- eller Android-appar. Om en nödvändig standardapp av någon anledning har inaktiverats kanske tredjepartsappar som kan behöva den inte fungerar korrekt. En sådan situation kan leda till problem. För att se till att alla standardappar är aktiverade, försök att återställa dina appinställningar med dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (tre-punkts) ikon längst upp till höger.
 4. Klicka på Återställ appinställningar.

Återställ alla inställningar

En annan bra sak att göra i det här fallet är att återställa programvaruinställningarna för enheten till sina standardvärden utan att göra en fabriksåterställning. Detta är vanligtvis effektivt när man hanterar problem på grund av viss felkonfiguration. Här är hur:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Allmän hantering> Återställ> Återställ inställningar.
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 6. Enheten startas om för att återställa inställningarna.

Installera uppdateringar

Ett ofta glömt sätt att minimera buggar och ibland fixa kända problem direkt är att installera uppdateringar. Se till att hålla systemet uppdaterat genom att installera uppdateringar för både Android och appar.

Fabriksåterställning

Ett drastiskt sätt att fixa de flesta mjukvarorelaterade problem är fabriksinställning. Du vill bara göra den här lösningen om inget av förslagen inte hjälper.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få Samsungs support

Om ingenting har ändrats efter att du har använt alla felsökningssteg ovan, bör du kontakta Samsung för att ställa in reparations- eller ersättningsbegäran. Som slutanvändare kan du bara göra så mycket för att felsöka ett problem som det här. Du bör låta en Samsung-tekniker kontrollera hårdvaran för att lösa problemet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.