Hur man fixar Galaxy Tab A 10.1 kommer inte att aktiveras | felsökning Galaxy Tab A 10.1 (2020) Ingen strömproblem

Galaxy Tab A 10.1 är en av de bästa mellanvägstabletterna som du kan köpa för dina grundläggande digitala behov. Det är kostnadseffektivt för sin storlek och specifikationer och generellt pålitligt. Vissa användare har dock rapporterat problem med det. I den här felsökningsartikeln visar vi de saker du kan göra om din Galaxy Tab A 10.1 inte slås på.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy Tab A 10.1 kommer inte att aktiveras | felsökning Galaxy Tab A 10.1 (2020) Ingen strömproblem

Om din Galaxy Tab A 10.1 inte kommer att slås på och du inte har någon aning om hur du åtgärdar det finns det ett antal felsökningssteg som du kan prova. Kolla in stegen nedan och se till att följa dem i den ordning som presenteras.

Flik A 10.1 slår inte på fix nr 1: Ladda din telefon

Om din Tab A 10.1 inte kommer att slås på utan uppenbar anledning, är det du först vill ladda. Många Android-användare tenderar att få panik omedelbart när deras enhet inte slås på igen efter att ha tryckt på Power-knappen. Om enheten har svarat och skärmen förblir svart när du slår på den, kan batteriet helt enkelt ha blivit för svagt för att fungera. Försök ladda den i minst 30 minuter för att se vad som händer. Se till att inte trycka på strömbrytaren just nu för att låta laddningen fortsätta utan avbrott. Om det inte fungerar fortfarande, fortsätt med resten av felsökningsstegen nedan.

Flik A 10.1 aktiverar inte fix nr 2: Tvinga om omstart

Alla Samsung-enheter med strömproblem kan dra nytta av en omstart. Även i detta extrema fall vill du inte hoppa över denna enkla lösning. Här är vad du behöver göra: Håll ned volymknappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder eller tills enhetens skärm slås på.

Om det inte kommer att förändra någonting kan du prova dessa steg:

  1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och släpp den inte.
  2. Håll den intryckt och håll ner strömbrytaren.
  3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Flik A 10.1 slår inte på fix nr 3: Bekräfta att laddningstillbehör fungerar

Det kan finnas problem med den aktuella uppsättningen laddningskabel och adapter. USB-kabeln som levereras med Samsung-enheter består av små kablar inuti. Om det finns tillräckligt med dessa ledningar som har gått sönder, kan det hända att laddning inte inträffar eftersom det finns tillräckligt med ström som kan överföras till batteriet. För att kontrollera om så är fallet, ladda din telefon med en ny uppsättning kabel och adapter. Om du ser uppenbara tecken på fysisk skada på USB-kabeln eller adaptern kan du överväga att få ett nytt par.

Se till att du använder de officiella Samsung-tillbehören för denna felsökning. Ibland kan tillbehör från tredje part vara av underlägsen kvalitet eller uppfyller inte minimikraven som ställts av Samsung. Detta kan leda till olaglig laddning. Om du inte lätt kan få en ny kabel och adapter kan du besöka din lokala Samsung-butik och försöka ladda din enhet med tillbehör. Om din Galaxy Tab A 10.1 laddar bra, överväg att köpa nya tillbehör.

Flik A 10.1 slår inte på fix nr 4: Kontrollera laddningsporten visuellt

En annan vanlig orsak till att en Galaxy-enhet misslyckas med att slå på är bristen på ström och det beror på att det finns något i laddningen som hindrar den att ladda. Detta kan ibland hända om något av följande är sant:

  • Det finns smuts eller främmande föremål som blockerar kabeln
  • Det finns skador i laddningsportens system
  • Laddningsporten är våt

Försök kontrollera laddningsporten med ett förstoringsverktyg om möjligt. Om du ser att det finns smuts, ludd eller främmande föremål inuti är det förmodligen orsaken till att batteriet har dött. När batteriet har tömts ut laddas enheten inte längre normalt eftersom något förhindrar det, eller det kan skada laddningsporten. Om du tror att det finns smuts i porten, använd en konserverad tryckluft för att blåsa bort smuts eller ludd. Undvik att fästa något inuti för att inte skada systemet.

Även om Galaxy Tab A 10.1 inte har vattenskydd som Samsung flaggskeppstelefoner, är den laddningsporten relativt väl skyddad från liten mängd fukt. Om det finns vatten eller vätska i porten tillåter inte telefonen laddning för att undvika att systemet skadas.

Flik A 10.1 aktiverar inte fix nr 5: Bekräfta att skärmen fungerar

Skärmfel startar vanligtvis efter att en enhet har skadats fysiskt, som när den tappas eller drabbas av något hårt. Om din telefon fortfarande ljuder, vibrerar eller visar LED-ljusindikatorer, även om skärmen förblir svart, måste det vara en hårdvarufel på skärmen. Försök att tvinga om telefonen att starta om för att se om det hjälper. Om ingenting ändras, ska skärmen bytas ut av Samsung.

Flik A 10.1 aktiverar inte fix nr 6: Starta om i säkert läge

Det finns vissa fall där en Samsung Galaxy-enhet kanske inte slås på på grund av en dålig app. För att kontrollera om du har installerat en falsk app som förhindrar att telefonen slås på kan du försöka starta om den till säkert läge. I det här läget får endast appar som medföljde operativsystemet köras. Resten som du har lagt till kommer att blockeras så om en av dem orsakar att din surfplatta inte fungerar, bör du veta det. I princip är tanken att eftersom inga appar från tredje part körs i säkert läge och surfplattan slås på måste grundorsaken vara en av dem. Så här startar du upp enheten i säkert läge:

  1. Med fliken A 10.1 av, tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn.
  2. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
  3. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
  4. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
  5. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
  6. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Om din Galaxy Tab A 10.1 aktiveras till säkert läge framgångsrikt betyder det att en tredjepartsapp hindrar den från att slå på igen. Följ stegen nedan för att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet:

  1. Starta till säkert läge.
  2. Kolla efter problemet.
  3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
  4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
  5. Om din flik A 10.1 fortfarande vägrar slå på igen, upprepa steg 1-4.

Flik A 10.1 aktiverar inte fix nr 7: Starta till återställningsläge eller nedladdningsläge

En annan möjlig orsak till att din Tab A 10.1 inte slås på kan ha något att göra med Android-operativsystem. Även om det är sällsynt kan uppdateringar eller systemomfattande förändringar ibland orsaka allvarliga kodproblem som kan förhindra Android från att starta upp ordentligt. Detta kan manifestera sig genom att inte starta om, ha fastnat i Samsung-logotypskärmen eller att inte slå på igen efter att ha stängts av. Om orsaken till problemet är ett fel på Android OS bör du fortfarande kunna starta om enheten till andra mjukvarumiljöer som återställningsläge eller nedladdningsläge. Dessa startlägen är oberoende av Android och används av Samsung-tekniker för att diagnostisera programvaruproblem. För att kontrollera om du har ett Android-problem bör du överväga att starta din enhet till någon av dem. Om din surfplatta startar till återställningsläge kan du kanske lösa problemet genom att torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning. I Ladda ner MOde, det enda du kan göra där, är att byta programvaran igen. Om du inte har hört talas om termen som blinkar tidigare eller om du inte är säker på att göra det själv, bör du söka hjälp från Samsung.

Nedan följer sätten att starta till återställningsläget

Hur du startar upp en Galaxy Tab A 10.1 till återställningsläge

  1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
  2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och strömbrytaren.
  3. Släpp alla tangenterna när Samsung Galaxy Tab A-logotypskärmen visas.
  4. Skärmen för Android-återställning bör sedan visa dig flera alternativ som Reboot system nu, Starta om till bootloader, Applicera uppdatering från ADB, torka data / fabriksinställning, torka cache-partition etc.
  5. För att navigera till något av alternativen, använd bara volym upp och ner knapparna. Tryck sedan på strömbrytaren när du har markerat önskad åtgärd.

Kom ihåg att om skärmen fungerar i återställningsläge är det ett tydligt tecken på att du har ett Android OS-problem. Se till att fabriken återställer enheten (torka data / fabriksåterställning) i återställningsläget för att fixa den.

Flik A 10.1 aktiverar inte fix nr 8: Få hjälp från Samsung

Alla felsökningsstegen ovan hjälper bara om orsaken till problemet är programvarans natur. Om ingenting förändrats och din flik A 10.1 fortfarande inte kommer att slås på även efter en fabriksåterställning, måste det vara en maskinvarufel som orsakar den. Kontakta Samsung för reparation eller besök ditt närmaste Samsung servicecenter så att din surfplatta kan undersökas.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.