Hur man fixar Galaxy S9 YouTube-appen fungerar inte, videor spelas inte upp

Googles YouTube-app fungerar vanligtvis för det mesta men ibland då den inte gör det kan det vara extremt frustrerande. Om du råkar ha problem med din YouTube-applikation på sistone, oroa dig inte mer. Dagens # GalaxyS9-felsökningshandbok leder dig genom stegen som du kan göra för att fixa det YouTube-problem du har.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Lösning 1: Mjuk återställning

Innan du försöker drastisk felsökning för det här problemet måste du prova en grundläggande lösning som ibland kan uppstå mindre buggar och app-problem - mjuk återställning. Mjuk återställning är bara ett fint uttryck för att starta om din enhet, i detta fall Galaxy S9. Vissa buggar kan bara pågå så länge den aktuella operativsystemet körs, så genom att stänga av enheten kan du faktiskt vara det

döda felet. I de flesta fall är det okej att göra normal omstart, men i ditt fall föreslår vi att du gör en mjuk återställning genom att simulera ett batteridrag. Mjuk återställning rekommenderas ofta för enheter som slutat svara eller fryst men det kan ibland vara ett effektivt sätt att lösa appproblem. Så här gör du om du inte har provat den här:

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 2. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller in volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Att göra stegen ovan kallas också mjuk återställning. Det har liknande effekter som när du fysiskt tar bort batteriet så det ska rensa upp minnet och operativsystemet.

Lösning 2: Kontrollera datum och tid

Vissa appar kanske inte fungerar bra eller alls när en enhet har fel datum och tid. Detta är ofta sant för appar som kräver synkronisering till sina fjärrservrar oftast. Du kan tycka att det här förslaget är konstigt men ja, YouTube kanske inte fungerar om telefonens datum och tid skiljer sig från servrarna vid synkronisering. För att snabbt leta efter enhetens datum och tid, gå bara under Inställningar> Allmän hantering> Datum och tid och se till att automatisk datum och tid är aktiverad. Så mycket som möjligt, försök att undvika att manuellt ställa in din tid eftersom även några minuter av kan orsaka problem med systemet. Genom att använda automatisk datum och tid berättar du enheten att använda nätverkets datum och tid, som synkroniseras till stora nätverk runt om i världen.

Lösning 3: Kontrollera att internetanslutningen fungerar

En av de vanligaste orsakerna till att Youtube-problem uppstår är internetanslutningsstatus. Om din S9 är ansluten till en långsam, intermittent internetanslutning, kanske appar som YouTube inte kan ladda videor ordentligt. Om du ständigt använder mobildata kan du försöka ansluta till ett känt fungerande wifi-nätverk och se hur YouTube presterar. På det här sättet vet du om orsaken till problemet ligger på din mobila datatjänst eller inte. Om YouTube-appen fungerar bra på wifi och inte på mobildata måste du kontakta din operatör så att de hjälper dig att förbättra kvaliteten på ditt mobildatainternet.

Lösning 4: Installera YouTube-appuppdateringar

Ibland fixas kända buggar genom att installera en appuppdatering. Detsamma gäller för ditt YouTube-nummer här. För att veta om det finns en känd uppdatering för YouTube, kör Play Store-appen, gå under Mina appar och spel och kolla sedan om du har appar som har väntade uppdateringar. Om en av dem är din YouTube-app, se till att uppdatera den först för att se vad som händer.

Lösning 5: Installera Android-uppdateringar

Android är vanligtvis inställt på att ladda ner och installera systemuppdateringar men vissa användare tycker vanligtvis att denna funktion är besvärlig, särskilt eftersom nya uppdateringar vanligtvis finns i buggyversioner. Om du avsiktligt avbryter uppdateringar för din enhet, se till att du kontrollerar om uppdatering av firmware kommer att lösa problemet du har nu. YouTube är en väl underhållen app som ständigt kräver aktuell programvaruversion så om ditt operativsystem inte är kompatibelt, föråldrat eller skadat på vissa sätt kan det vara orsaken till problemet ..

Lösning 6: Rensa YouTube-appens cache och data

En av de mest effektiva lösningarna när det gäller att fixa appproblem är att ta bort cache och data. Detta är en universell lösning i Android och har bevisats gång på gång för att lösa alla typer av problem med appar. Först vill du se till att du rensar cachen. Android-appar lagrar vanligtvis en tillfällig uppsättning filer som kallas cache för att hjälpa dem att fungera effektivt. Om cachen skadades av någon anledning kan det orsaka prestandaproblem. Så här tar du bort YouTube-appens cache:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta Keyboard-appen (om du använder Samsung-tangentbordet, leta efter Samsung Keyboard) och tryck på det.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Tryck på CLEAR CACHE.
 8. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Om problemet kvarstår efter att du har rensat appens cache, kan du överväga att torka av dess data för att återställa dem till sina standardvärden Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta Keyboard-appen (om du använder Samsung-tangentbordet, leta efter Samsung Keyboard) och tryck på det.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Knacka CLEAR DATA.
 8. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Lösning 7: Återställ appinställningar

Vissa appar kanske inte fungerar korrekt om en nödvändig app för den kan ha inaktiverats. För att säkerställa att YouTube-appen har sina kritiska appar och tjänster igång, vill du återställa alla appinställningar. Återställning av appinställningar har följande effekter:

 • aktiverar tidigare inaktiverade appar och tjänster
 • återställer standardappar för åtgärder
 • stänger av begränsningar för bakgrundsdata för appar
 • returnera appbehörigheter till standardvärdena
 • avblockera appaviseringar

Så här återställer du appinställningar på din S9:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (tre-punkts) ikon längst upp till höger.
 4. Klicka på Återställ appinställningar.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.