Hur man fixar Galaxy S9 som slutat ansluta till wifi [felsökningsguide]

För de som har problem med deras # GalaxyS9-wifi-anslutningar, skriver vi denna felsökningsartikel just för dig. Vi anser att det är nödvändigt att inkludera ett typiskt fall för att ge en bakgrund så vi hoppas att det här inlägget är användbart.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Hur man fixar Galaxy S9 som slutat ansluta till wifi

Ok, så jag har en Samsung Galaxy S9. Köpte det helt nytt när det kom ut i år. Jag har Comcast internet, för det är det enda internet jag kan ha där jag bor. För två veckor sedan slutade min telefon att ansluta till min wifi. Den ansluter till AT&T, men kommer inte att ansluta till någon comcast. Jag har fått Samsung gå in på min telefon och de kan inte hitta någonting. Jag vill verkligen inte behöva fabriksinställa min telefon, men jag känner att jag kanske måste göra det. Jag kan inte ens ansluta till den “gratis” Xfinity Wifi som Comcast tillhandahåller. - Apsagura

Lösning: Hej Apsagura. Du måste göra ett antal felsökningssteg för att veta var problemet ligger. I denna situation kan problemet komma från olika vinklar. Det kan bero på ett dåligt wifi-nätverk eller en felaktig telefon. Nedan är de saker du behöver göra för att begränsa faktorerna.

Verifiera om din S9 ansluter till annan wifi

Vi antar att din S9 har problem med att ansluta till ditt hem wifi-nätverk. För att kontrollera om det är ett wifi-problem eller om det är något på din telefon måste du prova andra wifi-nätverk först. Om du har en granne som kan låta dig göra det är det bra. Om du inte kan ansluta till din grannas wifi kan du besöka offentliga platser med wifi som ett bibliotek, ett kafé eller ett hotell. Om din S9 kan ansluta till valfritt wifi betyder det att du måste fokusera din felsökning på ditt hem wifi-nätverk. Å andra sidan, om din S9 misslyckas med att ansluta till något wifi-nät alls, kan det innebära att det kan vara ett problem med din telefon. Detta kan orsakas av dålig programvarufel eller maskinvarufel.

Om S9 fungerar med annan wifi

Det finns en chans att problemet kan bero på dålig routerkonfiguration. Felsökning, följ våra förslag nedan.

Starta om routern

Som alla andra elektroniska enheter kan problemet med att starta om routern lösa problemet. Koppla bara ur routern från strömkällan i minst 30 sekunder innan du slår på den igen.

Uppdatera routerns firmware

Vissa routrar kan behöva regelbundna uppdateringar av deras firmware för att fungera mer effektivt eller för att fixa kända buggar. Se till att din egen router har den senaste tillgängliga firmware. Om du inte vet hur du gör det, se dokumentationen eller kontakta rätt part (ISP eller routertillverkare).

Återställ nätverkskonfigurationer på din router

Om du har full kontroll över din router kan du också försöka återställa den från fabriken. Detta är vanligtvis effektivt för att fixa buggar. Om du har en router som tillhandahålls av din Internetleverantör eller Internet SErvice-leverantör, kontakta dem först innan du gör en återställning. ISP-levererade routrar kanske inte fungerar efter en fabriksåterställning så du måste se till att de kommer att leda dig genom hela processen.

Glöm nätverk på din S9, anslut igen

Den enkla handlingen att glömma ett wifi-nätverk på en telefon gör ofta underverk. Se till att du gör detta efter att routern har konfigurerats om.

Om S9 inte kommer att ansluta till andra wifi

Om din telefon inte kommer att ansluta till några wifi-nät alls, finns det en stor chans att det är wifi-funktionen har slutat fungera på grund av hårdvarufel. Följ felsökningsstegen nedan för att se om detta är fallet.

Kontrollera om andra trådlösa enheter kan ansluta till internet med din wifi

Det här är viktigt. Du måste kunna verifiera detta faktum först för att inte slösa bort din tid på att felsöka din telefon. Om du är säker på att ditt hem wifi inte är fel och andra trådlösa enheter fungerar helt bra, följ resten av våra förslag nedan.

Tvinga om omstart

Ibland kan den här enkla proceduren åtgärda buggar som utvecklats efter att systemet har körts under lång tid. Genom att manuellt tvinga din S9 att starta om simulerar du i princip ett batteridrag, vilket i äldre mobiler med flyttbara batteripaket var ett effektivt sätt att uppdatera systemet. Om du inte har provat den här ännu, här är stegen som du kan göra:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.
Torka av cache-partition

Vissa buggar orsakas av skadad systemcache. För att säkerställa att din S9-systemcache är färsk måste du rensa cachepartitionen då och då. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
Rensa nätverksinställningar

Återställning av S9: s nätverksinställningar är ett av de viktigaste felsökningsstegen som du behöver göra i det här fallet. Genom att göra detta torkar du effektivt alla nätverkskonfigurationer inklusive alla sparade wifi-nätverk samt lösenord. Så här tar du bort nätverksinställningar:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.
 6. Starta om din S9 och kolla om problemet.
Fabriksåterställning

Slutligen måste du göra en fabriksåterställning om allt annat inte fungerar. Detta är det sista felsökningssteget du kan göra för att avgöra om problemet kan åtgärdas på din nivå eller inte. Eftersom vi redan vet att din wifi fungerar normalt måste problemet bara finnas på din telefon. För att se om problemet beror på ett okänt programfel, här är stegen för att återställa det från fabriken. Fabriksåterställning fungerar genom att återställa alla programinställningar till sina standardvärden och rensa all användardata. Se till att säkerhetskopiera viktig användardata innan du torkar telefonen. Om du inte använder molntjänster för att säkerhetskopiera dina filer föreslår vi att du försöker Samsung Smart Switch. Detta gör att du kan skapa en bild av din telefon. Om du inte har hört talas om Smart Switch tidigare, se till att besöka den här sidan: Hur skapar du säkerhetskopia från Samsung-enheten till din dator via Smart Switch.

När du har skapat en säkerhetskopia följer du dessa steg för att återställa S9:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
Skicka telefonen

Återställning av fabriken kan hjälpa eller inte. Om din S9s wifi fortfarande inte fungerar efter att ha torkat telefonen kan du anta att det har ett hårdvaruproblem. För att lösa problemet måste du låta Samsung hjälpa dig. Var noga med att meddela dem om felsökningsstegen du har gjort för att inte slösa bort tid på att förklara fallet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.