Hur man fixar Galaxy S9 Plus som inte visar aviseringar för textmeddelandeproblem

Det här inlägget visar hur du åtgärdar anmälningsrelaterat problem på Galaxy S9 Plus. Om din egen Galaxy S9 Plus har problem med aviseringar, bör någon av lösningarna nedan hjälpa.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S9 Plus visar inte aviseringar för textmeddelanden

Hej! Jag har inte fått meddelanden om textmeddelanden på flera veckor nu. Min textmeddelandesymbol användes för att visa ett nummer för att ange hur många nya textmeddelanden jag fick; och jag skulle också höra ett meddelande ljud. Ingen av dessa händer längre, så jag måste ständigt öppna mina textmeddelanden för att se vilka nya jag har fått. Min stör inte är inte på och mitt ljud är på för textmeddelanden. Jag märkte att klockikonen på varje textmeddelande hade en linje genom det för att indikera att ljudet är av, men i mina inställningar är ljudet PÅ. När jag manuellt gick in i inställningarna för ett enskilt textmeddelande stängs ljudmeddelandet av. Så jag gick igenom de individuella inställningarna för alla mina textmeddelanden en efter en och slog på den igen, men det fungerade inte heller. Det finns fortfarande inget ljudmeddelande när en ny text kommer in (men ljudmeddelandet fungerar för alla mina andra appar) och meddelandesymbolen på min hemsida berättar fortfarande inte när ett nytt meddelande kommer in. Jag märkte att min OS uppdaterades till Oreo den 16 december, och jag undrar om det är det som fick detta att hända eftersom jag aldrig gick in i någon av mina inställningar för att ändra någonting. Och jag tror att anmälningarna slutade hända runt den 16 december. Någon aning om hur man fixar detta?

Lösning : Det här problemet har inte en enkel lösning. Det viktigaste du vill göra i det här fallet är att ta reda på var det exakta problemet ligger. Följ stegen nedan för hur du gör det.

Tvungen omstart

Innan du ändrar inställningar och går in i detaljer om felsökning vill du se till att systemet är uppdaterat. Du kan göra det genom att simulera effekterna av "batteridrag" för att rensa alla tillfälliga fel som kan orsaka problemet. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Tvinga avsluta meddelanden app

Nästa enkla lösning är att se till att du startar om appen med själva problemet. Vad du vill göra är att tvinga att stänga meddelanden-appen och andra appar. Det fungerar ibland för att fixa mindre buggar. Klicka helt enkelt på knappen Senaste appar, knappen till vänster om Bixby-tangenten. När listan över appar sedan visas klickar du bara på STÄNG ALLA-knappen längst ner.

Ställ in aviseringsinställningar

Uppenbarligen vill du också se till att inställningarna för meddelanden appmeddelanden är korrekt konfigurerade. Följ vår hjälp nedan för hur du gör detta.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar (tre punkter) uppe till höger.
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta meddelanden appen du använder och tryck på den.
 6. Tryck på Meddelanden.
 7. Se till att aviseringar är på.
 8. Se till att märken för appikonen är inställd på PÅ.
 9. Se till att nummer eller kontakter du vill få aviseringar är påslagen.
 10. Rulla till botten och tryck på Fler inställningar i appen.
 11. Tryck på Meddelanden.
 12. Se till att andra aviseringar är PÅ.
 13. Under avsnittet Avancerat ställer du in märkningar för appikoner, På låsskärm och Stör inte anpassat undantag efter dina önskemål. Att aktivera alternativet för appikonemblem innebär att du får antalet olästa meddelanden i meddelanden-appen att visas. Vi tror att det här är vad du saknar.
 14. När du har gjort alla stegen ovan bör du starta om enheten och se om allt fungerar när det gäller aviseringar.

Rensa cache-partition

Om ingenting förändras efter att ha ställt in aviseringarna enligt instruktionerna ovan, är nästa bra sak att göra att rensa cache-partitionen. Ibland kan en skadad systemcache orsaka alla typer av problem. För att minimera problem från en skadad systemcache måste du rensa cache-partitionen med följande steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Radera app-cache

Om det finns ett problem med meddelanden app-cache, är nästa steg för dig att rensa meddelanden appens cache. Så här görs:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på appar.
 4. Tryck på 3-punktsikonen (längst upp till höger)
 5. Klicka på Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 6. Hitta och tryck på lämplig app.
 7. Knacka på Lagring.
 8. Klicka på Rensa cache.
 9. Klicka på OK.
 10. Starta om enheten och kolla om problemet.

Återställ meddelanden app till standardinställningar

Efter rensningen av app-cache-proceduren gör det att rensa dess data. Du måste göra detta om problemet kvarstår efter att cachen har rensats. Att ta bort meddelanden appens data kommer att leda till att dina texter förloras så se till att säkerhetskopiera dem i förväg. Genom att göra detta felsökningssteg återställer du appen till dess standardvärden. Så här görs:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på appar.
 4. Tryck på 3-punktsikonen (längst upp till höger)
 5. Klicka på Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 6. Hitta och tryck på lämplig app.
 7. Knacka på Lagring.
 8. Klicka på Rensa data.
 9. Klicka på OK.
 10. Starta om enheten och kolla om problemet.

Återställ appens inställningar

Återställning av appinställningar förbises ofta i många felsökningsartiklar för Android, men när det gäller ett problem som ditt, kan det hjälpa mycket. Det är möjligt att en eller några av dina standardappar kanske inte är korrekt inställda, vilket orsakar att detta inträffar. Eftersom det inte finns något sätt att veta om denna gissning är sant, vad du behöver göra är att helt enkelt se till att alla standardappar är på. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Återställ nätverksinställningar

Detta är ett förväntat felsökningssteg för alla nätverksproblem. Det kan finnas ett konfigurationsfel på din enhet. För att rensa det eller andra potentiella nätverksfel, försök att göra stegen nedan.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Säkert läge

Ibland kan en app störa Android och leda till problem. För att kontrollera om du har installerat en dålig app, försök att starta upp telefonen till säkert läge. Så här gör du för att starta om enheten till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kontrollera om aviseringarna börjar fungera normalt igen.

Om problemet saknas i säkert läge, försök att starta om till normalt läge (genom att starta om enheten igen) och se om problemet återgår. Om det gör det betyder det att en app ligger bakom detta problem. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 + fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Ta bort data från BadgeProvider-appen

Meddelanderelaterade problem kan ibland orsakas av ett fel i BadgeProvider-appen. Detta är i allmänhet en app som hanterar aviseringar för systemet och apparna. För att säkerställa att det förblir bra ska du se till att du återställer det till dess fabrikstillstånd. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Fabriksåterställning

Om orsaken till problemet är mjukvarorelaterad kan det att hjälpa till att torka av enheten med fabriksinställning. Lär dig hur du fabriksinställer din S9 genom att göra dessa steg:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.