Hur man fixar Galaxy S9 Plus som inte får gruppmeddelande från iPhones-frågan

När det gäller gruppmeddelanden, blandas inte Android och iOS väl. Många Android-användare som bytte från iPhones tycker vanligtvis att de plötsligt är avstängda från sina vänner helt enkelt för att de inte längre får gruppuppdateringar. I den här artikeln visar vi dig lösningarna för hur du åtgärdar ett gruppmeddelandeproblem på en Galaxy S9 Plus. Samma trick kan också tillämpas på andra enheter än Samsung, så känn dig fri att göra dem.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S9 Plus tar inte emot gruppmeddelande från iPhones

Hej. Tack för att du sätter ihop den här sidan. Jag är nyligen konverterad till Droid efter att ha varit på iPhone sedan starten. Ett problem jag har och inte har hittat svaret någonstans är; Jag hade gruppmeddelanden på min iPhone som kallades grupper och nu när dessa iPhone-användare skickar en text till den gruppen får jag inte texten. Jag har verifierat att iMessage är avstängt och jag vet att de skickar meddelandet eftersom min fru (iPhone-användare) får det men jag har inte ... några idéer? Tack för din hjälp i förväg!

Lösning: Det här problemet är lika gammalt som själva iPhone- och Android-enheter. Saken beror främst på oförenlighet. iPhones använder Apples egna meddelandesystem som ringer iMessage när du skickar och tar emot grupptexter eller meddelanden. Om det finns en medlem i gruppen som använder en enhet som inte är iOS kommer troligtvis ett problem att inträffa på något eller annat sätt precis som det du upplever just nu. Tyvärr är detta en typ av problem som Apple eller andra telefontillverkare som Samsung eller Google, etc. inte vill ta itu med. Därför finns det ingen permanent eller officiell fix när det gäller att lösa dem. För att se om det finns något du kan göra i slutet kan du prova dessa andra tips nedan.

Steg 1: Dubbelkontrollera att ditt nummer har avregistrerats från iMessage

Det kan ta lite tid för Apples system att avregistrera ett nummer från deras meddelandesystem. Se till att du igen kontrollerar att ditt nuvarande porterade nummer har tagits bort från iMessage. Här är hur:

  1. Besök Apples webbplats: //selfsolve.apple.com/deregister-imessage/.
  2. Ange ditt nummer i rutan under Har du inte längre din iPhone? Sektion.
  3. Klicka på Skicka kod.
  4. Vänta på bekräftelsekoden i ditt telefonnummer.
  5. Ange den på önskad plats i formuläret igen och klicka sedan på Skicka .
  6. Vänta i 24 timmar tills deaktivering sker.

Steg 2: Byt nummer från iPhone till mobil

Om ditt telefonnummer har tagits bort från iMessage men problemet fortfarande uppstår är nästa bra sak att göra att be medlemmar i din grupp att redigera din kontaktinformation på sina iPhones så att den visas som mobil och inte som iPhone. Som standard sparar iPhones nummer som en iPhone snarare än som ett generellt mobilalternativ. Genom att manuellt ändra denna mindre kontaktinformation kan Apples system känna igen din enhet som en tredje part (icke-iOS) och därmed göra nödvändig justering.

OBS : Ditt nummer kan betraktas som en del av gruppen men eftersom din S9 Plus inte använder iMessage kommer alla meddelanden att konverteras till vanliga textmeddelanden. Så kommer du att få meddelanden från dina som enskilda texter snarare än i gruppform. Alla dina svar kommer också att skickas till individer separat och inte i gruppform.

Steg 3: Ta bort gammal konversationstråd

Ett annat trick som du kan prova i den här situationen är att be en medlem i gruppen (som använder en iPhone) att radera gruppen eller konversationen och starta om på nytt. Många tidigare iPhone-användare med liknande situation tycker att detta felsökningssteg är användbart.

Steg 4: Byt namn på gruppen (på iPhone)

Andra användare tycker att bara byta namn på gruppen är till hjälp. Försök att be en medlem av din grupp som använder en iPhone för att redigera gruppens namn till något annat.

Steg 5: Använd tredjepartsappar som lösning

Om gruppen du är i är viktig och alla förslag ovan fungerar inte, försök att övertyga alla medlemmar att använda en tredjepartsapp som fungerar på iOS- och Android-plattformar. Vi vet att detta inte är idealiskt, men det kan erbjuda en tillfällig lösning på frågan. Appar som Facebook Messenger, Google Hangouts, Viber, etc. är bra exempel.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.