Hur man fixar Galaxy S9 Plus-samtalsproblem: samtal fortsätter att släppa, kan inte ringa samtal, person i andra änden kan inte höra

Hej och välkommen! Dagens felsökningsartikel behandlar # GalaxyS9Plus-samtalsproblem. Vi vet att många människor har svårt med sina S9-enheter när de använder den för röstsamtal så vi tar upp några av de specifika problemen i det här inlägget. Vi kommer att göra liknande inlägg under de kommande veckorna så se till att besöka vår blogg.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S9 Plus-samtal fortsätter att släppa

S9 plus samtalsläpp är utbredd och är inte ett nätverksproblem. Observera att detta varken är en isolerad fråga. Jag har haft det i 40 dagar nu. Människor är på sina 3-7: e utbyten. Enligt våra diskussioner verkar det som om S9 och S9 Plus har kompatibilitetsproblem med nätverket här. Till exempel i australien fungerar s9 plus bra med telstra-nätet men släpper samtal på nästan alla andra nätverk. Inte alla står inför problemet men det finns många många som jag. Se länken nedan. //eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S9-S9/S9- speaker-phone-cutting-out-on-call/td-p/451835/page/59 . - Div Jyot Singh

Lösning: Hej Div. Samtal kan släppas av olika skäl. Det här problemet kan också uppstå i vilken telefon eller operativsystem som helst, så att isolera orsakerna är verkligen det största hindret i att hantera det. Sedan Galaxy S9 och S9 Plus släpptes har vi fått anekdotiska rapporter om samtal som har tappats på den här enheten men till och med nu kan vi fortfarande inte skapa ett mönster. Vi har kontaktat Samsung om det och hittills har de ännu inte kommenterat frågan. Vi förstår att vissa användare som drabbats av problemet skulle vilja att Samsung hjälper dem, men vi tror inte att det är en telefonproblem alls. Även om vi inte helt kan eliminera möjligheten att det kan finnas några S9-enheter med defekta radioapparater eller nätverksdefekter, skulle historiska data från många års erfarenhet säga något annat. Baserat på vår års erfarenhet av att hantera samtalsproblem orsakas 95% av de dokumenterade fallen av nätverksproblem. Detta innebär att nästan alla problem är rättade efter att ha arbetat med operatörer eller transportörer.

Vanliga orsaker till problem med samtalsläpp inkluderar följande:

 • ineffektiv tornomkoppling
 • ingen signal eller dålig mobilmottagning
 • signalstörning
 • avbrott eller oplanerat underhåll
 • SIM-kort-relaterade fel

Om du är säker på att du redan har eliminerat dessa möjliga orsaker (genom att arbeta med din operatör) är det dags att du bör överväga att felsöka telefonen för orsaker på telefonen. För att hjälpa dig, vänligen se vår tidigare publicerade felsökningsguide för S9:

Hur man fixar Galaxy S9 som fortsätter att tappa samtal [felsökningsguide].

Tänk på att vi inte arbetar för Samsung och våra uppgifter om defekta Samsung-enheter är begränsade till vår egen insamlings- och forskningsmetod. Om du officiellt vill få ett svar från Samsung måste du kontakta dem direkt.

Problem nr 2: Galaxy S9 släpper samtal efter nätverksuppgradering

Dear Sir, jag har allvarliga anslutningsproblem och tappade samtal med min olåsta Samsung Galaxy S9 efter att T-Mobile uppgraderade sina torn. Men jag har inga problem med att använda Internet. Displayen visar 4G-ikonen men det finns inget LTE-tecken. Telefonprogramvaran är aktuell. Det är inställt på LTE etc. -läge och ansluts till T-Mobile-nätverk men signalfältet är extremt lågt om det alls finns. Jag startade om telefonen flera gånger men det löste inte problemet. I T-Mobile-butiken erbjöd de sig att köpa en ny telefon ... naturligtvis. Jag är en medicinsk tolk och det är oerhört viktigt att ha en bra telefon. Tack på förhand! Vänliga hälsningar. - Leonard. [e-postskyddad] Prolog

Lösning: Hej Leonard. Så mycket som vi skulle vilja hjälpa, ditt fall verkar vara nätverksrelaterat, så det bästa teamet som kan hjälpa dig är bara din operatör. Du bör fråga dem om området där du tillbringar större delen av din dag fortfarande påverkas av uppgraderingen. Om så är fallet, är det enda du kan göra att vänta tills alla tjänster är tillbaka till sitt normala arbetsskick.

Om du inte kan få ett direkt svar från din operatör om statusen för deras nätverkstjänster kan du försöka låna ett annat SIM-kort (för ett annat nätverk som AT&T) från en vän (om din S9 är olåst) och se hur samtal fungerar . Om problemet inte existerar när du använder ett annat SIM-kort från en annan operatör, betyder det att din operatör troligen fortfarande uppgraderar och deras tjänster inte är fullt upp ännu.

Tänk på att de flesta operatörer fortfarande använder 2G och 3G för röstsamtalstjänster. Även om din telefon upptäcker att 4G- eller LTE-nätverket är igång, kan 2G eller 3G faktiskt ha problem just nu. Om du inte använder VoLTE kommer röstsamtal fortfarande att dirigeras till äldre nätverkslägen och kommer att fortsätta att ha problem såvida inte T-Mobile löser sina problem.

För att se till att din S9 är korrekt konfigurerad för att byta till äldre nätverkslägen under röstsamtal, överväg att återställa nätverksinställningarna. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.
 6. Starta om din S9 och kontrollera hur den fungerar under samtal.

Problem nr 3: Galaxy S9 kan inte ringa eller skicka texter slumpmässigt

Hallå. Så detta hände bara ur det blå för några dagar sedan. Min telefon hade inga problem utanför lagringsproblem då och då (vissa appar kunde inte köras eftersom jag inte hade plats på min telefon), men annars inga problem. Men nu kommer min telefon inte att skicka texter eller ringa samtal. Hälften av tiden står det ”endast nödsamtal (och det är på platser som jag hade tjänst tidigare). Den andra hälften av tiden ser det bra ut men skickar inte texter och släpper samtalet innan det ens ringer (det säger inte ens att jag inte har någon tjänst, det kopplar aldrig samtalet). Halva tiden kommer samtalet / texten att tappa men jag kan fortfarande surfa på internet, den andra hälften av tiden stängs allt av (inget internet, inget samtal, wifi fungerar men ingenting som rör min tjänst gör det). En omstart fixar allt. Nödsamtal försvinner bara, telefonen skickar texter och samtal, data kommer tillbaka och jag kan bläddra tillbaka till full hastighet. Medan jag använder min telefon är detta inte ett problem. Samtal tappas inte, och om jag är aktivt sms kommer meddelanden att gå igenom. Detta händer vanligtvis när jag inte använder min telefon på en timme eller så. Om jag bara bläddrar utan text / samtal förlorar jag det. Om jag smsar / ringer men inte bläddrar, tappar jag min surfning. Omstart är det enda sättet att fixa detta. Det är väldigt irriterande, och jag förstår inte varför jag har den här frågan. Det verkar inte vara ett serviceproblem eftersom allt fungerar medan jag använder det, och jag vet inte om det är en telefonproblem, eftersom omstart av min telefon fixar allt. Några idéer? Någon annan har den här frågan? Jag har också Walmart-familjeplan med T-mobil. - Sam

Lösning: Hej Sam. För ett fall som visar flera relaterade symtom som de du har är det bäst om du kan återställa telefonen direkt. Om du gör det kommer du att spara mycket tid och ansträngning eftersom det inte finns något tydligt mönster där vi kan basera vår felsökning. Genom att torka av telefonen och återföra programvaran till standardinställningarna först, kan du ha en baslinje från vilken du kan jämföra varje framgångsrika felsökningssteg som du gör. Vi vet faktiskt att en fabrikstillståndsprogramvara har begränsat till inga nätverksproblem alls. Så om problemen du nämner här idag inte kommer att inträffa när du har återställt programvaran till dess standardvärden, betyder det att något av följande är sant:

 • det finns en dålig tredjepartsapp involverad
 • ett programvarufel utvecklades övertid orsakar problemen
 • en dålig nätverkskonfiguration var närvarande

Så här fabriksinställer du din S9 Plus:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 3. Klicka på Inställningar> Moln och konton> Säkerhetskopiera och återställa.
 4. Peka på följande reglage till önskad inställning: Säkerhetskopiera mina data, Automatisk återställning.
 5. Klicka på Tillbaka-knappen (längst ner till höger) tills du kommer till huvudmenyn Inställningar.
 6. Knacka på General Management> Reset> Factory data reset.
 7. Bläddra till botten av skärmen och tryck sedan på ÅTERSTÄLL> RADERA ALLA.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Om du uppmanas att verifiera ditt Samsung-konto anger du lösenordet och trycker sedan på BEKRÄFTANDE.
 10. Vänta tills enheten slutför återställningssekvensen.

Om problemen fortsätter efter återställning av din S9 (och även när det inte finns några tredje parts appar installerade) kan det innebära att du har en dålig telefon. Det är radio som kan behöva en uppdatering av firmware så om det finns en väntande uppdatering just nu, se till att installera den. Om du har tur kan det ge en fix. Annars måste du låta Samsung kontrollera enheten så att de kan avgöra om den kan repareras eller bytas ut.

Problem 4: Person i andra änden kan inte höra när man använder Galaxy S9 för samtal

Hej. Jag har problem med telefonsamtal. Jag kan höra personen i andra änden helt fint, men ibland kan de inte höra mig alls. Jag kommer att prata och det kommer att bli tyst på deras slut. Detta händer på båda samtal som jag ringer och tar emot. Jag hittade någonstans på nätet att det kan vara närhetssensorn, men jag kan inte hitta var jag ska stänga av det på min Samsung S9. Kan det stängas av på den här telefonen? Har du några andra idéer / förslag? Min transportör är US Cellular. Tack för din hjälp! Erin_krueger

Lösning: Hej Erin. Närhetssensorn avgör när din enhet vrider skärmen eller inte under samtal och har inget att göra med hur ljudet hanteras. Det är en sensor som finns överst i närheten av örhögtalaren. Under samtal upptäcker det om ditt ansikte är i närheten eller inte. Om så är fallet, berättar det att skärmen stängs av för att undvika oavsiktliga skärmingångar (beröring). Det främsta skälet till att din röst bleknar eller blir obefintlig under samtal kan vara ett av följande:

 • felaktig mikrofon
 • ett programfel
 • okänt nätverksbugg

För att kontrollera om din S9 har ett mikrofonproblem, vill du spela in dig själv prata i ett par minuter. Här är hur:

 1. Hitta och öppna Samsung Voice Recorder-appen.
 2. Tryck på den röda inspelningsknappen för att starta inspelningen. Försök att prata med din telefon som om du ringer i några minuter.
 3. Tryck på Stopp (fyrkantig) -knapp.
 4. Spara inspelningen.
 5. Lyssna på inspelningen du just skapade och se om du har tystnadssträckor. Om det finns, betyder det att du har en defekt mikrofon.

Om inspelningen verkar normal kan du försöka återställa nätverksinställningarna och göra en fabriksåterställning (steg som anges ovan). Om problemet kvarstår efter det kan du överväga att skicka telefonen till Samsung så att den kan repareras.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.