Hur man fixar Galaxy S9 Plus musik stoppar eller pausar strömningsfel [felsökningsguide]

Sedan förra året märkte vi att vissa användare av Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus hade problem med sina musikströmningsappar. Precis som i ett # GalaxyS9Plus-fall som nämns nedan rapporterade alla att deras telefon av någon anledning slutar spela musik på egen hand efter en tid. Vissa hade till och med försökt att återställa sina telefoner utan att få någon upplösning alls. I det här felsökningsavsnittet ger vi dig möjliga lösningar på det här problemet. Det finns inget officiellt ord från Samsung om detta och har tydligen, till och med de, ingen aning om hur du fixar felet också. Eftersom detta också har börjat hända på S9-enheter hoppas vi att det inte är en Android-kodningsproblem eftersom det är så kommer det att vara ett betydande problem för många människor.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar Galaxy S9 Plus-musik stoppar strömmande av fel

HJÄLP! Mycket frustrerad. Jag har den nya Samsung Galaxy S9 Plus. Fantastisk telefon men har ett stort problem. När jag spelar musik (valfri app..Tune-In Radio, Google Music, Spotify, Pandora, I-Heart Radio) efter 20 eller 30 minuter kommer appen att sluta spela och du måste klicka på play igen. Om appen är på helskärm kommer inte skärmen att sova. Nu har jag tillbringat timmar i T-Mobile-butiken och med Samsung Support utan tur. Vi försökte återställningar, avinstallera Apps och testa en åt gången, kontrollera batterifunktioner ... allt. Jag har provat det på WiFi, nätverk, hem, bil, arbete ... De slutligen ersatte telefonen som en defekt och igår fungerade det allt tills den nya uppdateringen och sedan tillbaka till samma problem. Jag försökte en ny fabriksåterställning i morse utan tur. Jag har provat olika lanseringsprogram. Jag har försökt ladda en app åt gången. Ingenting stoppar detta problem. Om du söker på forumen finns det flera referenser till detta problem med S8, men hittills kan jag inte hitta någonting om S9 OCH några frågor om S8-musiken Apps har inga lösningar. Vet du något om detta.? T-Mobile-butiken sa att jag var den enda personen med detta problem. Tack HUR får jag reda på svaret? - LD Glover

Lösning: Hej LD Glover. Vi kan tyckas inte replikera ditt problem i vår egen Galaxy S9 Plus så det här felet kanske bara händer för vissa firmwarebyggningar eller för vissa S9-partier, vilket betyder att det kan vara ett hårdvaruproblem. Vi skulle vilja tro att orsaken kan ha något att göra med telefonens strömsparande installation. Eftersom du redan har testat de grundläggande möjliga lösningarna för det här problemet rekommenderar vi att du gör följande förslag:

Stäng av eventuella energisparinställningar

Vi tror inte att det här är något tekniskt problem. Snarare tror vi att det har något att göra med din enhets energisparinställningar. Se till att din S9 inte är inställd på att stoppa appar automatiskt när du inte använder dem aktivt genom att gå under Inställningar> Batteri> Energisparläge. Se till att energisparläge är inställt på OFF. Eller så kan du konfigurera din S9 så att den bara startar energisparläge endast när batteriets ström är låg istället för omedelbart.

Stäng av Begränsning av bakgrundsdata

Medan du fortfarande finns på menyn Energisparläge, kan det också hjälpa att koppla Begränsad bakgrundsdata till av. Om Begränsning av bakgrundsdata är inställd på PÅ, kan det hända att musikappen inte får ansluta till internet genom den här funktionen vilket leder till problemet du har.

Ställ in Håll wifi på under sömn på ON

Vissa användare fixade nätverksproblem och vissa appproblem innan genom att se till att deras telefon förblir ansluten till wifi även när de sover. Som standard är Keep wifi på under sömn inställd på alltid eller på, men om du har ändrat den tidigare kan du försöka slå på den igen och se vad som händer.

Så här kan du göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Välj wifi.
 3. Klicka på Mer längst upp till höger.
 4. Slå på hålla Wi-Fi alltid PÅ under sömn.

Kontrollera Optimera batterianvändningen för din musikapp

Android Nougat och Oreo är utformade för att spara batterikraft när det är möjligt och båda har mer sofistikerade metoder för att uppnå det. För att spara batterikraft kan dock appar, inklusive de som du vanligtvis använder som musikströmning, släppas automatiskt eller någon gång. Gå till Inställningar> Batteri för att se om dina musikappar styrs av denna batterioptimeringsfunktion. När du väl är i batteri-menyn trycker du på Detaljer under energisparläge för appen och väljer musikappen. Se sedan till att välja AVaktiverad så att den kan köras och vara undantagen från Android-batteriets optimeringsfunktion.

Vänta på en lapp

Om lösningarna ovan inte hjälper alls, kan det vara en kodningsproblem. Se till att rapportera det igen till Samsung så att de kan skapa en biljett för detta fel. Då, precis som när Android-buggar inträffar, måste du bara vänta tills det är fixat.

Problem 2: Galaxy S9 kan inte lägga till kontakter med mer än 14 tecken

Hej. Tack för erbjudandet om hjälp! Jag har en Galaxy S9 så jag kan inte ta bort batteriet för en mjuk återställning. Mitt problem är att när jag försöker lägga till namn till kontakter tillåts jag bara 14 tecken och jag kan inte lägga till alla namn helt eftersom många är längre än 14 tecken. Jag hade inga problem med min föregående S5 och så när min gamla telefon överfördes är informationen till den nya, alla långa namn tillagda i sin helhet. Så det har förmågan att lägga till längre namn men låter mig bara inte göra det manuellt. Hoppas att det finns en enkel lösning. Tack. - Zoe Zoemichaelagreen

Lösning: Hej Zoe. Vilken app använder du för att spara dina kontakter? Vi är säkra på att standard-Samsung-appen på Galaxy S9 gör att du kan spara namn längre än 14 tecken. Om du inte använder Samsung-kontakter föreslår vi att du migrerar dina kontaktnamn till det så att du inte längre hittar en lösning för det problem du har rätt. Ärligt talat har vi ingen aning om vad som orsakar det också. Det kan vara en begränsning för appen du använder, eller det kan finnas en inställning i den appen som hindrar dig från att lägga till längre kontaktnamn. Det här problemet beror på appen i fråga så för att inte komplicera saker, håll dig fast vid aktiekontakt-appen. Det är stabilt och har varit pålitligt i flera år nu så vi tror inte att du kommer att ha några problem med det. Om du inte vill använda den av någon anledning, överväg att kolla med utvecklaren av den appen för att se om det finns något som de gör för att hjälpa.

Problem nr 3: Hur man visar Galaxy S9 Kalenderhändelser på låsskärmen

God morgon, Droid Guy! Jag hoppas att du kan hjälpa mig med mina kalenderinställningar i min telefon. Jag kämpar efter att ha återställt telefonen till fabriksinställningarna. När jag ställer in min kalender måste jag ha ställt in den för att dölja kalenderinformation när jag dyker upp till min huvudskärm. Så när en händelse inträffar dyker en grå skärm upp och jag måste klicka på, "visa doldt innehåll." Medan jag tidigare kunde se händelsen. Jag hoppas att jag inte behöver återställa min telefon igen för att lösa problemet. Jag ser fram emot att höra från dig. Tack så mycket! - Kristina Kristinalhouston

Lösning: Hej Kristina. Om du med huvudskärmen menar låsskärmen (skärmen som visas efter att du har låst skärmen, eller efter att telefonen har låst skärmen av sig själv), här är vad du behöver göra:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Meddelanden.
 3. Klicka på Avancerat uppe till höger.
 4. Välj din kalenderapp.
 5. Se till att Tillåt aviseringar är aktiverade.
 6. Klicka på Låsskärm.
 7. Välj Visa innehåll.

Nu, varje gång du har en ny inkommande kalenderhändelse och skärmen är låst, bör du nu se innehållet i den händelsen även om du inte låser upp skärmen.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.