Hur man fixar Galaxy S9 med låst skärm som visar meddelandet om integritetsskydd

Dagens inlägg behandlar ett särskilt fall om en Galaxy S9 med en låst skärm på grund av "Vänligen ange lösenord för integritetsskydd för att låsa upp". Om du har en Galaxy S9 i liknande tillstånd, ta reda på vad du behöver göra.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S9 är låst och visar "Vänligen ange lösenord för integritetsskydd för att låsa upp" skärmen

Jag köpte en AT&T S9 från en person utanför Craigslist att använda med min Straight Talk-tjänst. Innan jag gjorde det ringde jag till Straight Talk, med säljaren precis bredvid mig, för att få dem att köra ESN och se till att telefonen var olåst och redo att gå. Efter att ha ändrat APN-inställningarna och installerat ST: s SIM-kort fungerade telefonen bra. Sedan förleden tog jag bort SIM-kortet för att kolla in något. När jag satte tillbaka den och slog på den tog den mig till en skärm där nummertangentbordet visas och "Vänligen ange lösenord för integritetsskydd för att låsa upp" rullar över skärmen. Så vitt jag vet hade jag INTE NÅGON som denna inställning och jag känner definitivt inte till "lösenord för integritetsskydd". Så när jag satt fast och inte kunde göra någonting med min telefon, tänkte jag att en "hård återställning" kan fungera. Men när jag följer stegen för att utföra återställningen, istället för att sätta mig i "återställningsläge", tar det mig till en meny som läser "Välj startläge" och har tre alternativ att välja mellan. Den ena är "återställningsläge", följt av "snabbstart" och sedan "normalstart". Om jag väljer "normalt" tar det mig tillbaka till skärmen "Sekretessskyddslösenord" och om jag väljer "återhämtning" visas en bild av en Android som ligger ner och texten "Ingen kommando" ovanför honom och fortsätter att vara bit. När den går bort stängs telefonen av och startar om i normalt startläge. Så mina frågor är: 1. Finns det något sätt att kringgå skärmen “Privacy Protection password”? 2. Finns det något sätt att utföra en “hård återställning” på min telefon? 3. Varför fungerar de USUAL-metoderna för att utföra en “hård återställning” inte på min telefon? Tack på förhand för all hjälp du kan ge mig.

Lösning: Vi har bara hört talas om att lösenord för integritetsskydd använts på vissa äldre Samsung-enheter och andra icke-Samsung-enheter tidigare. Galaxy-enheter som S9 har inbyggd stöldskyddsfunktion men det kallas inte integritetsskydd så vitt vi vet. Om du är säker på att du har en Galaxy S9 måste den integritetsskyddsfunktion som för närvarande är aktiverad på din enhet vara ett extra lagringssäkerhetslager och måste vara relaterat till ditt SIM-kort. Meddelandet "Ange lösenord för integritetsskydd för att låsa upp" betyder att den tidigare ägaren av enheten måste ha ställt in den innan S9 säljs. På vissa andra enheter utlöses meddelandet om integritetsskydd när man försöker använda ett nytt, obehörigt SIM-kort.

Ta bort eller förbigå lösenordsskärmen för sekretessskydd varierar beroende på telefon och operatör så vi föreslår att du pratar med den tidigare ägaren av enheten och din operatör för hjälp.

För din andra fråga finns det bara två sätt att hårt nollställa din S9. Den första metoden är genom Inställningsmenyn. Detta är uppenbarligen utan tvekan eftersom du inte kan låsa upp enheten i första hand. Den andra metoden är att använda hårdvaruknappar. Så här gör du:

  1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Din S9 går inte till Återställning om du trycker på rätt hårdvaruknappar när den är på. Om du inte kan stänga av telefonen normalt, vänta tills batteriet är tomt. Ladda sedan enheten i minst 30 minuter innan du gör återställningen.
  2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
  3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
  4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
  5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
  6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
  7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
  8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
  9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

För din tredje fråga beror svaret på vilken av de två hårda återställningsmetoder du använde. Om du försökte starta om till återställningsläge, se till att telefonen är avstängd och att du trycker på höger knappar och sekvens.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.