Hur man fixar Galaxy S9 internetanslutning fungerar inte problemet

Att fixa internetanslutningsproblem kan vanligtvis göras på slutanvändarnivå. Dagens felsökningsartikel visar dig hur du hanterar en internetförbindelse som inte fungerar på en Galaxy S9.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S9 internetanslutning fungerar inte

Hej, jag har haft problem med min Samsung Galaxy S9. det har inte anslutit till mitt internet. det säger att det ansluter till mitt internet men det dyker bara upp som det gjorde och när jag försöker gå på en app fungerar det aldrig, det säger inte att det har ett fel. det hände precis för två dagar sedan den 8 december. Jag har testat dina metoder men de fungerar inte. Jag skulle uppskatta det om du hjälpte till tack.

Lösning : Det finns en lång lista med möjliga orsaker till det här problemet. Så här felsöker du detta problem.

Tvungen omstart

Ibland kan den här enkla proceduren åtgärda buggar som utvecklats efter att systemet har körts under lång tid. Genom att manuellt tvinga din S9 att starta om simulerar du i princip ett batteridrag, vilket i äldre mobiler med flyttbara batteripaket var ett effektivt sätt att uppdatera systemet. Om du inte har provat den här ännu, här är stegen som du kan göra:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Kontrollera att nätverkssignalen är stark (Om du använder mobildata)

Om internet slutar fungera när du använder mobildata är det första du vill göra att se till att din S9 får god signal från ditt nätverk. Du måste kontrollera att 3G eller 4G är aktiverad för att möjliggöra snabbare bredbandsanslutning. För signalen måste enheten konsekvent visa minst 3 staplar. Varje intermittent anslutning kan också ge upphov till total internetfrånvaro.

Om din S9 har långsam 3G- eller 4G-anslutning kan den totala mobildataupplevelsen lida. I det här fallet kan du hoppa över resten av felsökningsstegen nedan och få hjälp från din operatör direkt.

Kontrollera att wifi fungerar (om du använder wifi)

Om du inte använder mobildata alls och bara förlitar dig på wifi är det viktigt att du kontrollerar om din wifi fungerar korrekt eller inte. Du kan använda en annan trådlös enhet (telefon, surfplatta, bärbar dator osv.) För att kontrollera. Om en andra enhet kan ansluta till internet med samma wifi måste problemet vara på din Galaxy S9. Fortsätt felsöka det genom att följa våra förslag nedan.

Om alla trådlösa enheter inte kan ansluta till internet när de är i samma wifi-nätverk kan det vara problem med routern eller din Internetleverantör (ISP). I det här fallet vill du kontakta din Internetleverantör för hjälp.

Rensa systemcache

Din Android-enhet använder en speciell cache som heter systemcache för att ladda appar snabbt. För att kontrollera om enhetens systemcache har skadats och orsakat problem, försök att rensa cache-partitionen. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Återställ nätverksinställningar

Om internet tidigare arbetade på din S9 och plötsligt försvann, kan det vara problem med nätverkskonfigurationen. Du kan återställa enhetens nätverksinställningar för att se vad som händer.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.
 6. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Sätt tillbaka SIM-kortet (om du använder mobildata)

Vissa användare lyckades fixa nätverksproblem genom att helt enkelt koppla bort sina SIM-kort. Om du inte har testat det här, här är vad du behöver göra exakt:

 1. Stäng av din telefon.
 2. Ta bort SIM-kortet försiktigt.
 3. Vänta i minst 10 sekunder innan du slår på telefonen igen.
 4. Sätt sedan in SIM-kortet igen och kontrollera om problemet finns.
 5. Se till att kontot med nätoperatören är igång ((Om du använder mobildata)

Återställ appens inställningar

Återställning av appinställningar förbises ofta i många felsökningsartiklar för Android, men när det gäller ett problem som ditt, kan det hjälpa mycket. Det är möjligt att en eller några av dina standardappar kanske inte är korrekt inställda, vilket orsakar att detta inträffar. Eftersom det inte finns något sätt att veta om denna gissning är sant, vad du behöver göra är att helt enkelt se till att alla standardappar är på. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Fabriksåterställning

Att torka av en enhet och återställa allt till fabriksinställningarna är drastiskt i de flesta fall, men det kan vara en nödvändig lösning om problemet ännu inte är löst. Se till att skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter innan du gör det. Följ stegen nedan för att fabriksinställa din S9:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få hjälp från din transportör

Om du tror att det finns ett problem med ditt konto eller om ingenting händer efter en fabriksinställning bör du få hjälp från din nätoperatör.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.