Hur man fixar Galaxy S9 + fuktdetekterat fel som inte försvinner

Ett av de vanliga felen för Galaxy S9 och Galaxy S9 + är fuktapptäckt fel. Normalt bör detta fel bara dyka upp när telefonen har varit våt tidigare. I fallet nedan började felet dyka upp hela tiden efter att telefonen av misstag har tappats. Lär dig hur du hanterar problemet nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Hur man hanterar Galaxy S9 + -fuktdetekterat fel som inte försvinner

Jag tappade min telefon igår från ungefär 1 fot från marken. Det var en mild droppe och det fanns inget vatten nära den. Det gav mig meddelandet "fuktdetekterat" som dykte upp på skärmen. Jag skakade av den, använde en hårtork på låg värme och startade om den cirka 8 gånger och meddelandet försvann inte. Jag lät det ställa in i cirka 20 minuter, försökte igen, och meddelandet försvann och det laddades bra igår. Det var bra hela dagen idag utan felmeddelande, men jag släppte av misstag min telefon.

Hela 24 timmar efter att meddelandet om "fuktdetekterad" försvann, kopplade jag in det för att ladda det och det satte igång en varning för att koppla ur min telefon direkt från laddaren. Jag har försökt allt för att torka ut eventuell fukt som kunde komma in i telefonen eller själva laddaren. Jag lade till och med laddaren och telefonen i okokt vitt ris i flera timmar och försökte sedan koppla in det igen, och meddelandet dyker fortfarande upp omedelbart.

Jag vet att det inte kan finnas någon fukt i telefonen eller laddaren just nu, men min telefon är helt död och jag vet inte vad jag ska göra mer. Snälla hjälp!

Jag har samsung Galaxy S9 +. Jag har ingen aning om vilken Android-version den här telefonen är. Jag har haft det i ungefär en och en halv månad, har aldrig tappat det för igår, aldrig nära något vatten, alla uppdateringarna är installerade, och jag har haft ett fodral och ett glasskärmskydd på det sedan jag gick ut ur butiken med det.

Lösning: Fuktapptäckt fel visas normalt bara när det finns vatten eller fukt i laddningsportområdet. Felet är både en indikator på vatten i porten och en varning till användaren att inte ladda enheten för att förhindra skador. Den ska försvinna efter att ha torkat telefonen.

Det finns dock fall där fuktdetekterat fel kan utlöses av andra skäl. I vissa fall kan en Galaxy-enhet dyka upp när det finns en liten mängd vatten eller våt partikel i laddningsporten. Ibland kan en maskinvarufel eller defekt i laddningsporten också utlösa den och orsaka att den visas slumpmässigt eller ständigt. I vissa sällsynta situationer kan ett programfel också utlösa fuktapptäckt fel.

Om din telefon fungerade normalt innan du oavsiktligt tappade den, kan det hända att det har drabbats av hårdvarufel. För att kontrollera vill du återställa telefonen. Detta säkerställer att du returnerar alla programinställningar till deras standardvärden. Om felet kvarstår efter återställningen kan du anta att maskinvarufel är bakom det.

Återställ enheten hårt

Innan du fabriksinställer din Galaxy S9 + för att rensa eventuellt programfel och för att kontrollera om maskinvarufel fungerar måste du först säkerhetskopiera dina personuppgifter. Om du har en dator kan du försöka använda Samsung Smart Switch för att skapa kopior av dina filer till din PC. När allt är inställt, följ stegen nedan för att fabriksinställa din enhet:

  1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
  2. Stäng av enheten.
  3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
  4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
  5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
  6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
  7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
  8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
  9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
  10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Vad du ska göra om fuktapptäckt fel kvarstår efter fabriksinställning

Som nämnts ovan kan fuktapptäckt fel också orsakas av dålig hårdvara. I det här fallet kan problemet orsakas av en dålig hårdvaruskada efter oavsiktligt fall. Eftersom det enda sättet att säkert veta om telefonens laddningsport har skadats är att låta en tekniker kontrollera telefonen föreslår vi att du tar med din enhet till Samsung Service Center. Det finns inget bättre sätt att lösa en hårdvaruproblem på Galaxy-enheter än genom att låta Samsung-certifierade fysiskt hantera situationen.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.