Hur man fixar Galaxy S9-felet "Samsung Connect har stoppat", Inställnings-appen fungerar inte i aviseringstangenten

Det här felsökningsposten behandlar två problem som involverar centrala Samsung-appar i # GalaxyS9 - Samsung Connect eller SmartThings and Settings. Båda dessa appar ingår i det vanliga Samsung-firmwarepaketet, så om du också har stött på fel med någon av dem i din egen S9 eller S9 Plus, bör den här guiden hjälpa.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar Galaxy S9-felet “Samsung Connect har stoppat”

Jag fick just en renoverad telefon och efter att ha skickat alla mina gamla telefonobjekt till den nya telefonen dök det upp en popup som sa att Samsung Connect har slutat. Skärmen går inte bort eller tillåter mig att göra någonting. Även efter att ha försökt att trycka på upp-knappen Bixby-knappen och på-knappen flera gånger i 60 och 60 + sekunder är det fortfarande där och kommer inte att stänga, låt mig skicka feedback eller något. Vad gör jag? Om den är defekt och jag måste skicka tillbaka den all min information finns på den. - Ange32004

Lösning: Hej Ange32004. Samsung Connect är det gamla namnet på SmartThings-appen, så om du får ett ihållande "Samsung Connect har stoppat" -fel måste det finnas ett problem med SmartThings eller med operativsystemet. För att fixa det här är de saker du måste göra:

Lösning 1: Tvinga om din S9 igen

Det är möjligt att orsaken till att din S9 fortsätter att visa "Samsung Connect har stoppat" -fel är ett fel i programvaran. Det felet kan vara tillfälligt och kan åtgärdas utan att göra något drastiskt. Så det första du vill göra är att försöka starta om systemet. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Tillåt också upp till 90 sekunder för återställningen att slutföras.

Lösning 2: Rensa cache-partitionen

Om din S9 fortsätter att få det ihållande felet och du fortfarande inte kan göra någonting är nästa bra sak att göra att försöka torka av cache-partitionen. Den problematiska appen kan ha problem med systemcachen, så den här lösningen har god chans att lösa den.

Så här torkar du cache-partitionen:

 1. Stäng av enheten genom att trycka på strömbrytaren i några sekunder. När Power-menyn dyker upp väljer du alternativet för att helt stänga av den, inte starta om.
 2. Gå till återställningsläge genom att hålla in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten.
 3. Tryck sedan på strömbrytaren och håll den intryckt.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 10. Kolla efter problemet.

Lösning 3: Fabriksåterställning

Om problemet fortsätter efter att ha uppdaterat systemcachen är nästa sak du måste göra att fabriksinställa telefonen. Du måste göra eftersom det inte finns något du kan göra för att förhindra popup-meddelandet när du är i normalt startläge. Vi antar att du inte har några viktiga filer att förlora just nu, så fortsätt och gör stegen nedan:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Nu när du har torkat telefonen ska du inte ha bråttom att installera alla appar igen. Försök först se om din enhet fungerar när du inte lägger till något till den. Om felet "Samsung Connect har stoppat" inte dyker upp alls, måste gamla data för den appen vara skadade eller föråldrade.

Lösning 4: Återställ gamla data utan Samsung Connect eller SmartThings

Vid denna tidpunkt måste du redan ha bekräftat att du har problem med SmartThings eller Samsung Connect så att du vill se till att du inte lägger till samma problematiska app tillbaka. Samsung Connect-appen är vanligtvis inte en del av standard Samsung-firmware så se till att installera den senaste versionen från Play Store istället för att installera om den från dina gamla data. Det här är den aktuella SmartThings-länken i Google Play Store.

Lösning 5: Ställ in telefonen som en ny enhet (utan Samsung Connect)

Om du inte kan lägga till dina gamla data utan att lägga till SmartConnect-appdata också, föreslår vi att du försöker installera SmartThings-appen först innan du lägger till resten av dina data. Förhoppningsvis kommer det att förhindra att de skadade Samsung Connect-appdata läggs till i systemet.

Lösning 6: Se till att alla appar, inklusive smarta saker, är uppdaterade

För att minimera risken för att appar orsakar inkompatibilitetsproblem, se till att hålla dem uppdaterade hela tiden. Du kan göra det genom att tillåta Google Play Store-appen att ladda ner och installera uppdateringar när de blir tillgängliga. Här är hur:

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Klicka på Mer längst upp till höger (tre-horisontell linjeikon).
 3. Bläddra ner och välj Inställningar.
 4. Klicka på Auto-uppdatera appar.
 5. Välj automatisk uppdateringsalternativ du vill ha.

Lösning 7: Avinstallera Samsung Connect

Om problemet fortsätter vid denna tidpunkt eftersom alla våra förslag ovan inte fungerar, kan du överväga att avinstallera Samsung Connect. Om det inte är en del av de förinstallerade apparna som medföljde operativsystemet kan du göra det genom att starta upp din S9 till säkert läge först. När du väl är i säkert läge raderar du det som en vanlig app.

Om Samsung Connect-appen råkar vara en del av operativsystemets appar kan du inte ta bort den från enheten. Istället kan du bara inaktivera det. Att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (tre-punktsikonen).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta Samsung Connect (kan nu byt namn på SmartThings) och tryck på den.
 6. Kontrollera om DISABLE-knappen är aktiv. Om det är det, tryck på det.
 7. Om knappen AVaktivera inte är aktiv (gråtonad), gå till Lagring och knacka CLEAR DATA istället.

Tänk på att Samsung Connect-appen eller SmartThings har funktioner som kanske inte är tillgängliga för andra länder. Om den renoverade telefonen du fick kom från en annan region kan det vara orsaken till att SmartThings eller Samsung Connect är problematisk. För att fixa det kan du antingen inaktivera eller ta bort det från systemet.

Problem nr 2: Galaxy S9 Plus Settings-appen fungerar inte i meddelandefältet

Jag har en Samsung Galaxy S9 + med Android-version 8.0.0. Min inställningsikon (växelhjulet) på den nedre menyn slutade fungera. Inget svar på beröring. De tre staplade prickarna till höger om inställningsikonen fungerar inte heller. Allt uppdateras på telefonen och allt annat fungerar som förväntat. Jag kan komma till inställningar via appikonen men dessa två nämnda områden fungerar inte. Jag får inga felmeddelanden. Jag har startat om min telefon och rensat cacheminnen utan något bra resultat. Tack för hjälpen. - Ron

Lösning: Hej Ron. Är det möjligt att pekskärmsdelen där inställningsikonen är skadad? Om telefonens skärm inte skadas alls och den del där ikonen ligger bör fungera normalt, är det dessa saker du bör göra:

Tvinga stopp-inställnings-appen

Inställningsappen fungerar precis som alla andra appar och ibland kan den drabbas av samma problem som en vanlig app. För att lösa problemet kan du försöka se vad som händer om du tvingas avsluta det. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (tre-punktsikonen).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Klicka på Inställningar.
 6. Klicka på FORCE STOP-knappen.
 7. Starta om telefonen och kolla om problemet.

OBS! Det kan finnas två Inställnings-appar i listan så se till att tvinga att stoppa var och en av dem.

Radera Inställningar appdata

Ett annat bra sätt att lösa alla appspecifika fel är genom att rensa dess data. Eftersom Inställnings-appen är en viktig Android-app, måste du ta bort dess data om du vill återställa den till dess standardtillstånd, vilket vi anser borde vara fixen. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (tre-punktsikonen).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Klicka på Inställningar.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Tryck på CLEAR DATA-knappen.
 8. Starta om telefonen och kolla om problemet.

Återigen, se till att rensa data för de två Inställningsapparna.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.