Hur man fixar Galaxy S9-felet "använd korrekt laddare" vid laddning

Välkommen till en annan felsökningsartikel om Galaxy S9. Vi vill ta itu med en annan form av laddningsproblem på S9, särskilt om ett fall där enheten vägrar att ladda och fortsätter att visa ”använd korrekt laddare” -fel. Om din egen S9 har liknande eller samma fel, kolla in lösningarna nedan som du kan prova.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S9 laddar inte, säger felmeddelandet "använd rätt laddare"

har varit med samsung i flera år eftersom jag aldrig gillade iPhone, men har nu tappat all tro .. galaxens s7 kant hade rosa linjer över skärmen, tog upp det för att samsung tog inget ansvar och fick höra att skicka bort telefonen i minst 8 veckor (apple byt din telefon!) Nu har du en S9. Vid laddning står det rätt laddare, som jag är, men måste hålla kabeln för att ladda !! för en telefon som inte är för kort för 1 000 £ för att köpa detta är mycket dåligt ... verkar inte kunna få en lösning (igen, apple skulle ersätta !!) föredrog alltid samsung men efter 10+ år kan det behöva ge upp på det eftersom de verkar ha gett upp kundservice !! ??

Lösning : Även om det inte är den mest spännande aspekten av någon smartphone, är laddningsfunktionalitet avgörande. Det kan ibland vara upprörande att inse att din Galaxy-enhet har slutat ladda men det händer. Laddningsproblem som nämns ovan kan bero på faktorer som inte nödvändigtvis beror på telefonens design eller defekt.

Använd Samsung laddningstillbehör

Ett av orsakerna till att dyra Galaxy-enheter som S9 möter strömrelaterade fel orsakas av defekta laddkablar eller adaptrar. I andra fall är inofficiella tillbehör skyldiga. Se till att hålla fast vid laddningskabeln och adaptern som medföljde telefonen för att undvika att skada enhetens krets- eller strömhanteringssystem. Din Galaxy S9 har bara testats av Samsung med Adaptive Fast Charger och USB-C-kabel. Dessa tillbehör har rätt parametrar för att ge rätt mängd energi till systemet och batteriet under laddning. De är utformade för att maximera batteriets livslängd och utvärderas till fullo för att fungera korrekt i telefonens strömtolerans. Att använda kablar och adaptrar som inte är Samsung kan leverera otillräcklig eller för mycket ström under laddning, för att inte tala om möjligheten att de fysiskt skadar laddningsporten.

Håll dig borta från laddare och kablar som inte är Samsung, särskilt från falska prylar. Om du gör det kan du hålla batteriet på din enhet längre. Vissa tredjepartsladdare kan också skada laddningsporten.

Ladda ordentligt

Många människor inser inte detta men telefonens laddningsport är vanligtvis en sårbar komponent. Om du inte är försiktig när du sätter i eller ansluter laddningskabeln kan porten eller dess laddningssystem skadas. Detta inträffar vanligtvis om det finns ett främmande objekt i kontakten eller kontakten. Fallet i det här inlägget är troligtvis ett exempel på en skadad laddningsport. Tidigare fall av liknande situationer pekar vanligtvis på en dålig hamn.

Återställ din enhet från fabrik

Om du vill kontrollera om problemet kan åtgärdas på din nivå eller inte, föreslår vi att du torkar telefonen genom fabriksinställning. Om du gör det säger du om det finns ett programfel som orsakar problemet eller inte. Om samma laddningsfel kvarstår efter att torka av enheten med fabriksinställning, kan du säga att maskinvarufel är den skyldige.

Så här återställer du din S9 från fabrik:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 11. Ladda telefonen och kolla om problemet.

Få professionellt stöd

Om din S9 fortsätter att agera felaktigt vid laddning, eller om den inte laddas alls efter en fabriksinställning, bör du kontakta Samsung för att få hjälp. Det här problemet kan replikeras så se till att laddningsfelet visas när du går till ditt lokala Samsung Service Center.

Så långt som deras garanti reparation och utbyte går, är det mellan dig och deras lokala servicecenter. Vi är en extern enhet och vi arbetar inte för Samsung. Om du tycker att deras ersättningsprogram tar för lång tid, eller om de vägrar att göra det i detta fall, bör du eskalera problemet genom deras tillhandahållna kanaler.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.