Hur man fixar Galaxy S9 automatiskt roterande problem som inte fungerar [felsökningsguide]

Hej och välkommen till en annan felsökningsartikel # GalaxyS9. I det här inlägget tar vi upp en av de vanligaste problemen som S9-användare hittills har upplevt. Om du stöter på det här problemet på din egen enhet, se till våra förslag nedan för en korrigering.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Tvinga om omstart

Innan du försöker avancerad felsökning ska du se till att du tvingas starta om enheten.

Många mindre buggar fixas genom att bara starta om en enhet så att du inte vill hoppa över detta.

För att tvinga om S9:

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 2. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller in volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Att göra stegen ovan kallas också mjuk återställning. Det har liknande effekter som när du fysiskt tar bort batteriet så det ska rensa upp minnet och operativsystemet.

Om din S9 fortfarande inte roterar automatiskt efteråt, fortsätt och gör våra förslag nedan.

Lösning 1: Rensa cache-partition

Att rensa cache-partitionen används ofta för att fixa buggar som inträffar efter en uppdatering eller efter installation av en app. Det beror på att systemcachen, som lagras i cache-partitionen, ibland kan bli skadad eller föråldrad efter en uppdatering. Dessutom är rensning av cache-partition också ett rekommenderat underhållssteg för att minimera systemfel. Om du inte har gjort det ännu, följ dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 2: Starta till säkert läge

Dåligt kodade eller skadliga appar kan också påverka enhetens automatisk rotationsfunktion. Om det här problemet nyligen startade efter installation av en app är den appen troligtvis problematisk. För att kontrollera, försök att starta upp din S9 till säkert läge. I det här läget får inga tredje parts appar köras så om problemet inte kommer att inträffa måste vår gissning vara rätt.

Så här startar du om S9 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kolla efter problemet.

Kom ihåg att säkert läge inte berättar vilken app som orsakar problemet. Om du tycker att en av dina tredjepartsappar är skylden, måste du försöka investera lite tid på att identifiera den. För att göra det måste du avinstallera appar individuellt, starta om till normalt läge och kontrollera om problemet efteråt. Om problemet inte försvinner efter att ha tagit bort en app och observerat telefonen, bör du upprepa cykeln och gå vidare med nästa app. Om du misstänker att en app som du nyligen har installerat börjar med den en först och se en hända.

Lösning 3: Återställ inställningar

Detta lösningsalternativ liknar fabriksåterställning minus krångel om att ta bort användardata, appar och mer. Om Auto-rotation fortfarande är närvarande vid denna tidpunkt, bör du göra den här lösningen för att se om du kan fixa programvarufelet på det här sättet. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ alla inställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Lösning 4: Fabriksåterställning

Fabriksåterställning föreslås vanligtvis i slutet av de flesta felsökningsstegen, men i den här situationen vill du göra det just nu. Eftersom du redan har eliminerat möjligheten att en tredje parts app är att skylla, lämnar det dig ett eventuellt programfel. För att se om detta är fallet, vill du drastiskt ändra programvarulandskapet genom att torka av telefonen genom att återställa fabriken. Vi vet faktiskt att automatisk roterande funktion fungerar normalt när programvaran är i sitt standardläge, så förhoppningsvis kommer fabriksinställning att hjälpa dig fixa felet.

Så här fabriksinställer du din S9:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 3. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 8. Klicka på Återställ enhet.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

Lösning 5: Kalibrera enhetssensorer på nytt

Om problemet kvarstår även efter fabriksinställning av enheten finns det en chans att enhetens sensorer som GPS, accelerometer och kompass kanske inte är kalibrerade korrekt. Försök att installera en app som kan kontrollera enhetens kalibreringsstatus och se vad som händer. Det finns många bra sådana appar i Play Store så ta ditt val. GPS Status & Toolbox är ett bra exempel på den här typen av appar.

Lösning 6: Använd app från tredje part

Om problemet fortfarande kvarstår för närvarande kan du anta att det finns problem med enhetens hårdvara. Det bästa du kan göra i det här fallet är att skicka din S9 in, men om du vill försena det kan du prova en lösning genom att installera en app (som Rotation Control från Play Store) för att tvinga automatisk rotation att fungera . Detta är definitivt inte en idealisk lösning och det är långt ifrån en permanent fix men det kan ge dig denna funktion medan du överväger om du vill skicka telefonen in för reparation eller inte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.