Hur man fixar Galaxy S8 YouTube-fel: "Det finns ett problem med ditt nätverk [410]"

Hej och välkommen till dagens # GalaxyS8-felsökningsartikel. Vi vill ta itu med ett speciellt fel som kan hända på en S8-enhet (eller vilken smartphone som helst). Det här gäller ett YouTube-appfel som säger: "Det finns ett problem med ditt nätverk [410]." Om du stöter på det här när du använder YouTube-appen, se våra lösningar nedan för hur du åtgärdar den.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man löser YouTube “Det finns ett problem med ditt nätverk [410]” på din S8

Google har ingen manual för fel för sina appar och tjänster så det finns ingen definitiv och officiell förklaring till varför YouTube 410-felkoden visas. Men baserat på omständigheter som användare rapporterar till oss, YouTube "Det finns ett problem med ditt nätverk [410] -fel är vanligtvis en indikator på att appen har tappat anslutningen till Googles servrar efter att ha bytt nätverk. En av våra medarbetare upplevde detta fel efter att ha bytt från wifi till cellulär dataanslutning. Tyvärr, att byta tillbaka till det föregående nätverket fixade inte problemet alls och han slutade med att torka appens data för att få dem tillbaka till dess fungerande skick.

Vi hoppas att du inte kommer till punkten att behöva torka av appens data så se till att prova felsökningsstegen vi lägger ut nedan.

Fix nr 1: Starta om din S8

De flesta mindre app-fel kan fixas genom att göra en enkel omstart. Detta gäller för alla smarttelefoner, Android eller inte. YouTube 410-fel kan indikera ett anslutningsproblem men det kan lika lätt utlöses av en okänd enhet. Genom att starta om din S8 uppdaterar du i princip systemet i allmänhet, inklusive hur YouTube-appen fungerar.

Fix nr 2: Kontrollera om YouTube är uppe

Inte varje webbplats, även de stora som YouTube förväntas köra 100% av tiden. Även om det är mycket sällsynt att Googles tjänster som YouTube sjunker finns det fortfarande en chans att det kanske inte fungerar korrekt eller alls i ditt område. Det är också möjligt att det finns problem med operatörens eller internetleverantörens system som påverkar YouTube. För att kontrollera om YouTube fungerar kan du försöka komma åt det med telefonens webbläsare. Om du har en annan enhet som är ansluten till samma nätverk som din S8, kan du också verifiera YouTube genom det. Om YouTube är uppe fortsätter du till nästa steg.

Fix nr 3: Starta om appen

Enhetsstart kanske inte fungerar i det här fallet, så nästa bra sak att göra är att stänga YouTube-appen och sedan starta om den. När du är på hemskärmen trycker du på knappen Nyligen (den till vänster om Hem-knappen), letar efter YouTube-appen och trycker på X för att stänga den. När den öppnats ska du kontrollera om appen nu fungerar utan fel.

Fix nr 4: Force Stop YouTube

Att starta om en app räcker ibland inte. Om problemet kvarstår efter att ha stängt och öppnat appen, är nästa felsökningssteg att försöka tvinga stänga den. Så här:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Rulla ner, leta efter YouTube-appen och knacka på den.
 4. Tryck på FORCE CLOSE-knappen.

Fix nr 5: Rensa YouTube-cache

Det andra bra att göra, om kraftstängning det inte hjälper, är genom att rensa cache. Varje app har tillfälliga filer som hjälper sig att ladda och fungera effektivt. Ibland kan denna cache bli skadad och orsaka mindre problem. Att rensa cachen kan lösa problemet du upplever just nu så se till att göra det. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Rulla ner, leta efter YouTube-appen och knacka på den.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache- knapp.

Fix nr 6: Starta om Wifi

Vissa användare lyckades lösa problemet genom att växla till wifi. För att göra det, stäng helt enkelt av wifi-anslutningen i några sekunder. Efteråt kan du försöka ansluta igen och se om YouTube-appar.

En annan möjlighet är att koppla bort från ditt nuvarande wifi-nätverk genom att slå alternativet FORGET. När du är frånkopplad, vänta några sekunder innan du ansluter igen.

Fix nr 7: Använd mobildata

Om du har abonnemang för mobildata kan du också försöka se om problemet är wifi-relaterat genom att byta till mobildata. Mobildata använder operatörens nätverk för att ansluta till YouTube-servrar så det är ett bra sätt att veta om felet beror på ett fel i ditt wifi-nätverk.

Fix 8: Ta bort YouTube-appdata

Om inget löser problemet vid detta tillfälle är nästa bra sak att göra direkt med appen genom att torka av dess data. Om du gör det kommer appen att återgå till fabriksversionen. Detta är ofta ett effektivt sätt att lösa de flesta appproblem. Det kan finnas ett uppdateringsproblem som skapade felet så att det kan hjälpa att återställa YouTube-appen till sin ursprungliga version. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Rulla ner, leta efter YouTube-appen och knacka på den.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa dataknappen.

Om du rensar data för denna app kommer du också att radera dina inloggningsuppgifter så se till att logga in igen efteråt.

Fix nr 9: Fabriksåterställning

Baserat på vår egen erfarenhet av det här felet bör rensning av YouTube-data vara det sista stoppet. Eftersom vissa generiska fel som felkod 410 kan orsakas av nästan vad som helst, kan ditt fall vara en produkt av något unikt för ditt system. Om alla våra förslag ovan inte hjälper dig att lösa problemet just nu kan du torka av telefonen drastiskt via fabriksinställning. Vi hoppas att du inte når detta.

Så här återställer du S8 från fabrik: Följ dessa steg:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.