Hur man fixar Galaxy S8 som startar om slumpmässigt och fabriken återställer sig själv

Vi har fått många rapporterade problem för # GalaxyS8 under de senaste veckorna nu. För att adressera några av dem, här är en annan felsökningsartikel åt dig. Det här inlägget kommer att besvara tre problem så vi hoppas att våra lösningar nedan kommer att vara till hjälp för din egen fråga. Om du inte hittar någon liknande situation i den här situationen, fortsätt att titta på andra Galaxy S8-felsökningsartiklar under de kommande dagarna.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S8 Camera-appinställningarna öppnas inte (fortsätter att stängas när du trycker på)

Hej på er. Använda kameraprogrammet. Jag trycker på kameraikonen och trycker på inställningsfliken, inställningsdialogen öppnas bara ett ögonblick och minimerar sedan innan jag kan röra eller ändra några inställningar. Detta beteende började just den här veckan. Jag har gjort den mjuka omstarten genom att hålla in PWR / VolDown-knappen i några sekunder tills telefonen startar om och jag ser Samsung starta napp. Telefonprogramvaran uppdateras. Jag har rensat camerans app-cache och data. Jag har gjort PWR / VolUp / Bixby-knappen nollställning, rensat cache och startat om telefonen. Ingen tur med något av det. Är ett sista alternativ återställt från ett hårt fabrik? Tack för all hjälp.

Lösning: Innan du gör fabriksinställningsalternativet kan du se vad som händer när du återställer alla inställningar i stället. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Om återställning av alla inställningar inte hjälper kan du försöka se om det orsakas av en tredjepartsapp eller inte. För att göra det, överväg att starta om enheten till säkert läge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Kom ihåg att säkert läge blockerar appar från tredje part från att köras. Om du bara kan öppna inställningar för kameraappar i säkert läge, har du ett dåligt problem från tredje part. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S8 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Om inget förändras i säkert läge och problemet kvarstår ska du återställa fabriken. Här är hur:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 2: Galaxy S8 Plus öppnar inte Samsung-appar

Hallå. Jag har en Galaxy S8 Plus och av någon anledning har min telefon haft problem med de förinstallerade Samsung Apps. Samsung Health, S Watch, Samsung-teman osv. Ingen av dem öppnas. Skärmen som dyker upp är att starta om appen, den misslyckas och ber om kraftstängning. Jag har gjort en mjuk återställning och torka återställning av cache från omstartskärmen (håller både ström och volym ned-knappen). All hjälp skulle bli mycket uppskattad. Tack.

Lösning: Är du säker på att ditt Samsung-konto på din enhet är i ordning? Är du till och med inloggad på ditt Samsung-konto? För att lösa problemet, försök att logga ut och logga in igen på ditt Samsung-konto. Du kan gå under Inställningar> Moln och konton> Konton för att göra det.

Om det inte hjälper att logga in och gå tillbaka till ditt Samsung-konto, torka av telefonen och återställa alla programvaruinställningar till standardvärden (fabriksinställning). Se stegen ovan om hur du fabriksinställer din S8 Plus.

Problem nr 3: Hur man fixar Galaxy S8 som startar om slumpmässigt och fabriken återställer sig själv

Galaxy S8 stängs av, startar om av sig själv och ber mig verifiera genom att rita mitt upplåsningsmönster. Men telefonen säger att den inte är verifierad (vänta, jag måste betona att jag aldrig kan ha fel med mitt upplåsningsmönster!) Och säger att det kommer att gå tillbaka till fabriksinställningarna. skräcken! Därför måste jag återställa igen. bra att jag kan göra det med Google och Samsung Registry. det tar ett tag att återställa alla appar jag behöver och de inställningar jag önskar. detta hände två gånger på två dagar i rad. Först var förra fredagen 27 juli medan jag var mitt i en chatt i Messenger, sedan var andra gången i går kväll lör medan jag bläddrade i en onlinebutik. Jag kommer att försöka att manuellt återställa batteriet som du föreslog tidigare. när telefonen stängs av i framtiden. Jag hoppas att det aldrig kommer. ge mig tips om hur man undviker dessa avstängningar. det är verkligen skrämmande!

Lösning: Vi har inte hela enhetens historik för att kunna berätta vad som exakt händer. Det kan bero på ett operativsystemfel, en dåligt kodad tredjepartsapp, maskinvarufel eller till och med skadlig programvara eller virus. Eftersom det inte finns något direkt sätt att identifiera det verkliga skälet är det enda felsökningssteget du kan göra för att se till att enheten inte är infekterad med skadlig kod eller virus. För att göra det finns det viktiga saker du måste göra.

Installera ansedda appar

Dåliga appar som är inriktade på Android-enheter är överallt. Den här typen av appar kan göra många saker. Vissa kan stjäla användarinformation, andra kan tillåta installation av andra onda appar, några kan kapa ett system eller ett nummer kan helt enkelt kodas för att helt enkelt orsaka förödelse i en riktad enhet. Sådana appar kan installeras från Play Store eller utanför den. Om du inte vill äventyra din enhet bör du vara den första försvarslinjen mot dem. Innan du installerar någon app ska du kontrollera om de kommer från en bra utvecklare eller utgivare. Kom ihåg att det inte finns någon gratisapp alls. Att utveckla en app är dyrt och deras tillverkare skulle vanligtvis vilja få en avkastning på sina investeringar på ett eller annat sätt. Om de inte kan tjäna pengar på sina produkter kan de använda mindre legitima medel. Vissa kan stjäla information och sälja dem till tredje part. Andra kan tvinga din enhet att visa annonser hela tiden. Alla "oregelbundna" åtgärder från appar för att ta kontroll över systemet kan leda till prestandaproblem, vilket ibland kan orsaka problem du upplever just nu.

Om du misstänker att din enhet kan vara infekterad av skadlig programvara, virus eller dålig app kan du torka av telefonen och börja ny. När du sedan har återställt telefonen vill du se till att du granskar varje app du lägger till.

Besök inte booby-fångade webbplatser

Ett annat sätt att få skadlig programvara på din Android-enhet är genom att besöka webbplatser som är värd för skadlig programvara. Det vanligaste sättet att tillåta ett virus till din enhet är genom att klicka på en länk på en dålig webbplats. Precis som hur du ska behandla appar, vill du vara mycket försiktig med de webbplatser du öppnar i din webbläsare.

Var försiktig med e-postmeddelanden

En del Android-skadlig programvara är också utformade för att spridas via länkar i e-post. Var extra vaksam när du klickar på länkar från e-postmeddelanden du får, särskilt om du inte känner igen avsändaren.

Installera säkerhetsapp

Men inte tillräckligt lura bevis, att ha en säkerhetsapp som ett antivirus är bättre än ingenting alls. Glöm inte att du fortfarande är det bästa antivirusprogrammet för din enhet. Det finns ingen perfekt säkerhetsapp så även om du har den bästa installerade men du är inte försiktig med vilka appar du lägger till kan malware fortfarande penetrera din enhets försvar.

Malware-utvecklare och antivirusproducenter är i ständig katt-och-mus-strid. I det ögonblick en ny skadlig kod har identifierats kommer antivirustillverkare att göra sitt bästa för att motverka det. Men sedan efteråt kommer ny skadlig programvara att utvecklas efter en tid.

Du behöver inte nödvändigtvis betala för antivirusprogram för att säkra din telefon. Observera bara de tre första förslagen ovan så borde du ha det bra. Du behöver inte ens installera en säkerhetsapp om du regelbundet observerar dem.

Kom ihåg att det inte är bra att ha mer än en antivirusapp i ett system. Appar av den här typen tenderar att regelbundet skanna systemet för att upptäcka intrång. Om du har mer än ett antivirusprogram kan det potentiellt orsaka problem och allvarligt bromsa systemet. Välj bara en och håll fast vid den.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.