Hur man fixar Galaxy S8 som låser upp skärmen på egen hand, andra problem

Dagens # GalaxyS8-felsökningsartikel täcker en vanlig fråga om enheten som automatiskt låser upp skärmen. Vi har känt det här problemet ett tag nu och börjar med Galaxy-enheter som innehöll Smart Lock så det är inte riktigt nytt alls. Men eftersom många användare tycks ständigt stöta på problemet, beslutar vi att göra en kort felsökningsguide för det. Vi täcker också några andra S8-frågor i det här inlägget så vi hoppas att du tycker att det är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem 1: Hur man fixar Galaxy S8 som låser upp skärmen på egen hand

Hej. Jag har ställt in min S8 Plus med låsning av fingeravtryck, mönster och ansiktsigenkänning men av någon anledning är det plötsligt att låsa upp sig själv genom att bara svepa skärmen och den kommer automatiskt i telefonen. Jag försökte till och med stänga av dem med bara ett system men det är fortfarande att låsa upp det genom att bara dra på skärmen och låsa upp. Vad ska jag göra eftersom jag inte kan hitta något som kan lösa mitt problem. - Andrea Muscat

Lösning: Hej Andrea. Du är inte den första som rapporterar det här problemet i denna blogg och i andra Android-forum, så vi kan säga att det är ett ganska vanligt problem, om du kallar det så. Vi vill inte kalla det ett problem eftersom det främst beror på en funktion som användare tenderar att ignorera.

Din Galaxy S8-enhet har en funktion som heter Smart Lock (detta finns också i äldre Galaxy-modeller) som förhindrar enheten från att låsa skärmen. Som standard är Smart Lock avstängt så du måste ha aktiverat det tidigare. Som namnet antyder fungerar den här funktionen genom att smart låsa upp skärmen varje gång enheten har uppfyllt vissa villkor, som när den är i närheten av en annan enhet. Smart Lock kringgår det skärmlås du har ställt in så det måste vara anledningen till att din telefon verkar låsa upp skärmen på egen hand.

Smart Lock-funktionen kan aktiveras med fyra objekt:

 • Detektering på kroppen . Detta Smart Lock-alternativ håller skärmen öppen när enheten upptäcker att du håller den eller när du är i rörelse. Den låser skärmen automatiskt om den upptäcker att du sätter ner enheten.
 • Pålitliga platser . Detta Smart Lock-alternativ noterar din önskade plats. Dina behov måste vara anslutna till internet med GPS eller platstjänster aktiverade för att detta ska fungera.
 • Tillförlitliga enheter . Detta Smart Lock-alternativ låser inte skärmen på din enhet om det upptäcker att en tidigare inställd enhet som en annan telefon, surfplatta, bärbar dator eller någon annan smart gadget är i närheten. Detta använder Bluetooth för att upptäcka en annan enhet.
 • Tillförlitlig röst . Detta Smart Lock-alternativ använder OK Googles tjänst för att fungera. Du måste ställa in OK Google först för att detta ska fungera på din enhet.

Som du ser finns det fyra sätt att hålla skärmen på hela tiden. Om du råkar aktivera upptäckt på kroppen förblir skärmen naturligtvis olåst om du sätter din enhet i fickan. Om du inte håller dig stilla under lång tid kommer skärmen att förbli så och varje gång du räcker efter den i fickan finns det en tendens att du kommer att initiera en app eller funktion.

Våra rekommendationer

Om du vill lösa problemet bör du kontrollera telefonens Smart Lock-alternativ och vara medveten om det alternativ du använder. Så här kontrollerar du Smart Lock:

 1. Öppna Inställnings- appen.
 2. Tryck på Låsskärm och säkerhet .
 3. Klicka på Säkra låsinställningar .
 4. Klicka på Smart Lock .

Om du använder alternativ för detektering av kroppar kan du överväga att stänga av den innan du sätter enheten i fickan.

Om du använder tillförlitliga enheter i stället kan det hända att du stänger av Bluetooth eftersom problemet inte kan upptäcka enheter i närheten.

För att förhindra att ett enkelt problem som detta händer i framtiden måste du veta exakt vilken inställning eller funktion du försöker använda.

Problem 2: Galaxy S8 kan inte ta emot SMS från ett visst nummer

Jag har en Galaxy S8 (Sprint) och min vän har Google Pixel (Verizon). Jag kan skicka texter till henne men hon kan inte skicka texter till mig. Detta har just varit de senaste två veckorna. Innan detta kunde hon skicka text och jag skulle ta emot dem. Hon kan ringa mig i mobiltelefonen och sms till mig med Facebook Messenger utan problem. Hjälp. Detta driver oss nötter! Ja båda telefonerna har startats om och kontrollerat för block. - Teresa Antley

Lösning: Hej Teresa. Antingen blockerar din S8 textmeddelanden från ditt vännernummer, eller så är det ett problem i hennes slut att skicka textmeddelanden till specifika nummer. För att se om det är ett problem i slutet kan du försöka göra följande.

Kontrollera om du har tillräckligt med lagringsutrymme för inkommande meddelanden

Det enklaste sättet att göra detta är genom att skicka dig själv ett textmeddelande. Om du fortfarande kan ta emot inkommande meddelanden från dig själv eller andra är det en tydlig indikator på att din inkorg inte är full. För att vara säker men försök ta bort gamla meddelanden för att frigöra lite utrymme innan du ber din vän att skicka ett nytt textmeddelande.

Kontrollera din meddelandeapps blockinställningar

Vi antar att du använder Samsung Meddelanden-appen. Om du inte är det, måste det finnas ett liknande alternativ under appens inställningsmeny för att avmarkera nummer. Nedan följer stegen för att leta efter block i din S8:

 1. Öppna meddelanden app.
 2. Klicka på Inställningsmenyn längst upp till vänster.
 3. Öppna inställningar .
 4. Klicka på Blockera meddelanden .
 5. Kontrollera vart och ett av följande: Blocknummer, Blockfraser, Blockerade meddelanden .

Rensa data för din meddelandeapp

För att säkerställa att det inte finns något fel i meddelanden appen, måste du göra en drastisk lösning genom att praktiskt installera om din meddelanden app (Meddelanden). Om du använder en meddelandenapp från tredje part, avinstallera och installera om den. Se till att skapa en säkerhetskopia av dina meddelanden som du inte vill tappa innan du rensar data eller installerar dem igen.

Så här raderar du informationen i din meddelandeapp:

 1. Från en startsida trycker du på och sveper uppåt eller nedåt för att visa alla appar.
 2. Från en hemskärm navigerar du till Inställningsikonen> Appar .
 3. Klicka på App Manager .
 4. Leta upp och tryck sedan på lämplig app.
 5. Knacka på Lagring .
 6. Knacka CLEAR DATA.

Kontakta din transportör

Om de tre förslagen ovan inte hjälper, kontakta din operatör och berätta för dem att du har problem med ett visst nätverk (om din vän är på en annan på), eller från ett visst nummer (om du är på samma nätverk). Det är din operatörs ansvar att ta reda på var frågan kommer ifrån.

Problemet måste vara på andra sidan

Om allt är klart måste problemet vara på din väns sida. Be henne att kontakta sin transportör så att de kan hjälpa till att felsöka problemet.

Problem 3: Galaxy S8 kan inte ta emot MMS

Jag köpte denna Galaxy S8 tillbaka i oktober och har inte haft några problem förrän igår. Min telefon laddar inte ner MMS-meddelanden. Jag tittade igenom dina felsökningstips och tips och testade dem alla (stängde av och på telefonen, raderade gamla filer, rensade cache) och min telefon kommer fortfarande inte att ladda ner MMS-meddelanden. Jag bor i en stad och är ansluten till wi-fi och fortfarande, inte får meddelanden. Kan du hjälpa till med det här? - Robertsoniryan

Lösning: Hej Robertsoniryan. MMS fungerar bara på mobildata. Om du inte är prenumererad på mobildatatjänsten, eller om du är men inte slår på mobildataförbindelse kan du inte skicka och ta emot MMS alls.

Om du har mobildata, kan skicka MMS, men inte kan ta emot dem, är det troligtvis ett konfigurationsproblem. Kontakta din operatör så att de kan berätta hur du konfigurerar enhetens nätverksinställningar på rätt sätt. Det kan vara ett problem med APN-inställningarna så du måste fixa det för att kunna använda MMS båda sätten.

MMS kan inte laddas ner med Wifi så se till att slå på mobildata (om du prenumererar på den) för att få dem.

Problem 4: Galaxy S8 visar fel 425 vid skicka SMS

Hallå där! Jag har en S8 Plus vilket är riktigt trevligt men problemet är att jag inte kan skicka något textmeddelande och det säger fel (425). Jag förstår inte vad det betyder.

Varje gång jag skriver någon kod i knappsatsen för att kontrollera min balans eller något som sådant, går det till direktanrop och bearbetar inte koden. Jag försökte också aktivera det privata läget men det händer bara inte. Jag gav en mönsterkod och ändå misslyckas den med att aktivera den. Vad kan jag göra? Åh nämnde jag att jag hade besökt kundtjänst ... men de löste inte det någonting. - Tisha

Lösning: Hej Tisha. Representanter i butikerna är inte tekniska supportpersoner (de är där för att sälja) så du har troligtvis slutat med samma problem eller värre om du låter dem berätta vad du ska göra. Eftersom dina problem är mer sannolikt felkonfiguration i ditt konto, är det bästa sättet att kontakta din tekniska supportteam för din operatör och beskriva de problem du har. Om det inte hjälper, gör en fabriksåterställning för att återföra alla operatörspecifika inställningar till det de var innan.

Så här återställer du S8 från fabrik: Följ dessa steg:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 3. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 8. Klicka på Återställ enhet.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.