Hur man fixar Galaxy S8 som inte svarar och skärmen är svart hela tiden

# GalaxyS8 är en av de bästa flaggskepps Android-telefonerna för närvarande. Och även om det är en fantastisk enhet i sig själv, är den fortfarande benägen att några av de vanliga problemen som drabbar många smartphones. Dagens felsökningshandbok kommer att täcka stegen för hur man hanterar en Galaxy S8 som har blivit svarslös och med en skärm som inte längre fungerar. Problem med svart skärm är vanligtvis tecken på dålig hårdvara, men i det här avsnittet kommer vi att försöka undersöka möjligheterna att ha problem med svart skärm med ett programvaruproblem. Vi hoppas att våra lösningar hjälper de som stöter på detta problem.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar Galaxy S8 som inte svarar och skärmen visar svart hela tiden

Så jag använde min telefon den senaste lördagen, som normalt, då plötsligt blev min skärm svart. Som helt svart. Jag kunde känna vibrationer när jag rörde den och jag kunde höra knapparna tryckas men jag kunde inte se någonting. Jag har försökt starta om kraft men ingenting fungerar och jag kan inte komma in på någonting. Nu, efter massor av omstart och försök, ser jag en grön LED-lampa och telefonens normala ljud är annorlunda. Det låter konstigt när jag trycker på knapparna. Jag försöker desperat att göra en filöverföring antingen från min gamla telefon till min nya telefon eller från min gamla telefon till min dator. Hjälp snälla. - Christina Q

Lösning: Hej Christina. För det första är det inte möjligt att flytta filer till och från din telefon om pekskärmen och / eller operativsystemet inte fungerar (startar inte upp). Dessa två är de grundläggande kraven för att tillåta en andra enhet som en dator att kommunicera med din enhet. Operativsystemet (Android) måste fungera normalt så att en dator som en Mac eller Windows kan prata med det, och därmed överföra filer. Naturligtvis måste du också låta Android kringgå sin inbyggda säkerhetsfunktion som automatiskt blockerar extern intrång genom att trycka på ett alternativ låta din dator läsa innehållet. Utan att dessa två fungerar kan du inte hoppas få dina data alls.

Så, naturligtvis, såvida inte din S8-skärm är fixerad, finns det inget sätt att veta om filöverföring till och med är möjlig i första hand. Vid detta tillfälle kan vi inte säga om Android fungerar eller startar bra. Kanske hade den träffat en snag som hindrade den från att starta upp. Kanske har systemet blivit svarslös, vilket gör att skärmen förblir svart för närvarande. Eftersom vi inte känner till din enhets historia eller de saker som hände med den som kan orsaka problemet, kan vi inte säga säkert vad som händer.

Baserat på vår egen erfarenhet av att fixa liknande problem i flera år dör inte en Samsung Galaxy-skärm bara på egen hand. En standard Galaxy-skärm kan pågå i flera år så länge som den sköts ordentligt. Om din plötsligt har blivit svart (inga oavsiktliga droppar, ingen exponering för vatten, värme eller direkt solljus, ingen fysisk påverkan), måste den mest troliga orsaken vara programvara i naturen. Men om telefonen skadades fysiskt före denna incident, sluta slösa bort din tid på att leta efter en mjukvarulösning. Istället vill du låta en professionell kontrollera hårdvaran för att se om det finns något de kan göra åt det.

Om du tror att orsaken till problemet med svart skärm är mjukvara kan du prova våra förslag nedan.

Tvinga om omstart

Detta bör vara det första du behöver göra. Svart skärm är vanligtvis det mest märkbara symptom att ett system har slutat svara. För att tvinga om starta om enheten måste du göra följande steg:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Tillåt också upp till 90 sekunder för återställningen att slutföras.

Stäng av enheten

Om tvångsstart av din S8 inte kommer att lösa problemet, är det antagligen Android fastnat i ett fel som den inte kan komma ur. Beroende på återstående batterinivå, låt telefonen vila i några timmar tills batteriet är tomt. Om enheten nyligen laddades kan det ta upp till flera dagar tills telefonen avtar på egen hand. Se till att du låter din telefon stängas av så att du vet om den kan återhämta sig efteråt.

Ladda telefonen med en annan känd fungerande S8-laddare och adapter

När telefonen har identifierats som helt avstängd (ingen lysdiod, ingen vibration, inga ljud), låt den ladda i upp till en timme med en annan uppsättning laddningstillbehör. Målet är att se hur telefonen beter sig när den laddas med en annan kabel och laddare. Ibland kan en dålig kabel eller adapter orsaka laddningsproblem så det är bra om du kan eliminera denna möjlighet tidigt.

Ladda med hjälp av en dator

Ett annat bra sätt att göra här är att ladda din enhet via en dator. Skillnaden i strömutgång från en dators USB-port kan korrigera felet som telefonen hanterar just nu. Se till att du först låter telefonen dö av sig själv innan du gör detta felsökningssteg.

Starta om till säkert läge

Även om det är möjligt att en tredjepartsapp kan stå bakom besväret, är det främsta skälet till att du vill starta upp din S8 till säkert läge att veta om du har ett Android-operativsystemproblem eller inte. Säker-läget, även om det ser ut som vanligt läge, är faktiskt en helt separat mjukvarumiljö. Detta betyder att om din S8 går till Safe Mode men inte till vanligt läge så finns det antingen ett app-problem som orsakar problemet, eller att det finns ett programfel som förhindrar att skärmen slår på.

Så här startar du upp enheten i säkert läge:

 1. När din S9 är avstängd, håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn.
 2. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 3. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 4. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 5. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 6. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Så här vet du vilken app som orsakar ett problem:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande vägrar slå på igen, upprepa steg 1-4.

Starta telefonen till återställningsläge

Återställningsläge är en separat mjukvarumiljö som din Samsung-enhet kan starta upp för att rensa cache-partitionen, göra masteråterställning, starta om osv. Om din enhet fortfarande inte svarar just nu, se till att du försöker starta om detta läge så att du kan göra några viktiga felsökningssteg.

VIKTIGT: För att starta upp din S8 till det här läget måste den först stängas av. Så igen, se till att enheten är helt avstängd innan du försöker hårdvaruknappkombinationerna nedan:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).

Om din S8 startar upp till återställningsläget, försök att starta om enheten i menyn. Använd volymknapparna för att navigera och strömknappen för att välja.

Om telefonen inte startar om, gå tillbaka till återställningsläget och gör den här gången torka cache-partitionen. Om det inte heller löser problemet kan du prova fabriksåterställning, även känd som huvudåterställning. Detta bör också vara ett alternativ som du kan göra under återställningsläget.

Få professionell hjälp

Om problemet fortfarande är kvar efter att ha startat till återställningsläge, eller om enheten inte ens startar upp till återställning alls, har du turen. I den här situationen måste telefonens hårdvara vara skadad (skärm eller moderkort) så du måste låta en tekniker kontrollera telefonen fysiskt. Det finns inget bättre sätt att göra det än att skicka telefonen till Samsung. Om din S8 fortfarande omfattas av ett års garantitäckning, kan det hända att reparation av denna typ inte kostar dig någonting, såvida det inte finns behov av att byta ut skärmen eller vissa delar. För att veta den exakta reparationsavgiften måste du prata med Samsung om det.

Försök så mycket som möjligt att undvika att låta en icke-Samsung-tekniker öppna telefonen och göra reparationen. Om något går fel med den reparationen och du väljer att låta Samsung hantera resten, kommer du inte att kunna göra det, även om du tänker betala för det. Din S8 kommer redan att betraktas som manipulerad och Samsung kommer inte ens att röra den. Om du inte vill riskera att ha en dyr pappersvikt, föreslår vi att du låter en Samsung-tekniker ta en titt.

Problem 2: Galaxy S8 Active-batteriet tappar ström mycket snabbt, kommer inte att slås på om det inte är anslutet

Jag är ny i Android-världen. Jag har precis köpt en begagnad Galaxy S8 Active. Allt verkar bra förutom att det stängs av när batteriet går från 95-94% till 68% i hjärtslag och sedan inte slås på om det inte är anslutet. Jag har gjort systemet återställt när jag läste här samt tömt cache som inte hjälpte till. Ser jag på ett batteribyte? - David

Lösning: Hej David. Vi tittar troligen på ett dåligt batteriscenario här. Innan du bestämmer dig för att få batteriet byt ut föreslår vi att du testar två saker - kalibrering av batteri och Android och fabriksinställning. Dessa två bör rensa programvaran och hjälpa dig att avgöra om vår misstankar är sant. En ny fabriksinställd enhet bör inte ha ett batteriproblem som det du upplever just nu. Om samma beteende kvarstår efter kalibrering och fabriksåterställning kan du dock satsa på att ditt S8: s batteri är trassligt.

Så här utför du Android- och batterikalibrering:

  1. Töm batteriet helt . Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
  2. Ladda telefonen tills den når 100% . Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
  3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden .
  4. Starta om din Galaxy S8.
  5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
  6. Upprepa steg 1-5.

Så här fabriksinställer du din S8:

 1. Gör en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.