Hur man fixar Galaxy S8 som har ihållande popup-fönster [Felsökningsguide för Android skadlig programvara]

Skadlig programvara eller skadlig programvara är en verklighet som många Android-användare inte känner till. Många smartphoneägare tycker vanligtvis om virus som endast gäller för datorer. Saken är att till och med avancerade smartphones i dag är små datorer i sig själva och kan därför också smittas av virus. Dagens ämne handlar om felsökning av skadlig programvara på # GalaxyS8-enheter. Vi försöker vara lika generella i våra förslag nedan så att alla Android-användare kan följa våra förslag i sin egen icke-S8-enhet. Vi hoppas att den här artikeln är till hjälp.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Problem skickat av en av medlemmarna i vårt samhälle:

I ungefär två eller tre veckor nu har jag fått annonser som fortsätter att dyka upp på min skärm. Alltid. När jag låser upp den eller öppnar min kamera eller någon app. Det blir irriterande att ständigt behöva stänga dem.

Också min ringsignalvolym. Jag får den aktiveras eller vibrera och den stängs ständigt av den. Jag har missat viktiga telefonsamtal eftersom min telefon stänger av ringsignalen. Jag har aldrig av det. Den är på eller vibrerar. Jag slår på den och inom några minuter är den tillbaka. Inte säker på vad jag ska göra. - Ashley Ney

Oönskade popups i Android

Malware, vanligtvis kallade virus, i Android växer snabbt varje år. Det är inte konstigt att fler och fler enheter är infekterade utan att ens användaren vet det. Normalt skulle virusutvecklare inte lämna några spår av deras avskräckande aktiviteter så att deras produkter är så snygga som möjligt är deras huvudsakliga mål. Men det finns andra appförfattare som också kan dra nytta av appar som visar uppenbara indikationer på infektion med skadlig kod. Om du ständigt omdirigeras till en nedladdningssida för en app i Google Play Store, eller en popup visar konstant om du använder din telefon aktivt eller inte, är det ett tydligt tecken på att din telefon är infekterad med skadlig programvara. Syftet med apputvecklaren i det här fallet är att övervaka appen genom att trycka på annonser eller omdirigera en enhet till en Play Store-app så att användaren kommer att tvingas installera den, vilken sedan översätter till monetär vinst. För att öka sina resultat kan reklamföretag använda aggressiva metoder genom att tvinga annonser oftare. Vissa av sådana appar kan tvinga annonser i meddelandefältet eller booby-fånga andra appar för att automatiskt visa annonser invasivt. Andra än dessa, appar av den här typen tenderar också att stjäla personlig information om användaren, enhetsdetaljer samt användarnas surfvanor.

De vanliga typerna av program som är laddade med malware inkluderar:

 • appar som kan anpassa telefoner
 • underhållningsappar
 • spelappar

Din andra fråga om ringsignalens volym som ständigt stängs av kan också orsakas av en dålig app som du har installerat. Om du är förtjust i appar som kan ändra utseendet på din enhet som att ändra tapeter, teman, ljudscheman osv., Måste ett av dem vara dåligt. Appar som kan anpassa telefoninställningar är vanligtvis tillåtna att göra andra uppgifter som vanligtvis är utanför gränserna för de flesta appar så att en utvecklare kan göra andra saker efter att deras produkt har installerats. Till exempel kodades en populär tapet-app för år sedan för att inte bara tillåta en användare att lägga till en ny tapet till sin telefon utan också att stjäla personlig information och enhetsinformation som det unika enhets-ID.

Vissa skadliga appar kan härma utseende på legitima appar för att lura intetanande användare. Andra dåliga appar kan initialt vara legitima appar när du först installerar dem men när du uppdaterar installeras också en ny skadlig programvara.

Hur du felsöker din S8 för att åtgärda infektion med skadlig kod

Tänk på att utvecklare av skadlig programvara kan vara väldigt kreativa när det gäller appar. De kommer att göra out-of-the-box trick för att få sina appar installerade. Dagens Android-skadlig programvara sprids av andra appar så om du inte är försiktig med vad du installerar är det bara en tidsfråga innan du smittar din telefon.

Avinstallera den dåliga appen

Det här är det första du måste göra. Det är det mest direkta sättet att attackera problemet. Detta kan endast vara effektivt om du har identifierat appen innan du märker tecken på infektion med skadlig kod. Om du råkar komma ihåg den senaste appen du installerade innan du märker popup-fönstren, avinstallera appen först och se vad som händer. Om popup-fönstren stannar och telefonen verkar fungera bra igen, med ringsignalens volym tillbaka till det normala, har du förmodligen tagit bort den skyldige.

Om du inte kommer ihåg vad som är den senaste appen du installerade föreslår vi att du avinstallerar alla nyligen installerade appar.

Installera antivirusprogram

Om telefonen fortsätter att visa tecken på att smittas och popups fortfarande finns, överväg att installera pålitliga antivirusprogram från Google Play Store. (Vissa falska antivirusprogram kan också vara tillgängliga så var väldigt noga med det här). Det finns många bra antivirusprogram som du kan ladda ner gratis. Försök så många som möjligt för att se till att du använder olika system för att skanna din enhet. Antivirus-appar som AVG AntiVirus FREE för Android Security 2017, Avast Mobile Security - Antivirus & AppLock, Bitdefender Antivirus Free, är några exempel. Du kan utforska så många som möjligt.

VIKTIGT: Installera aldrig två antivirusprogram i din telefon samtidigt. Se till att avinstallera en efter att ha testat den för att undvika att orsaka problem. Att ha mer än en antivirusapp i ett system kan orsaka konflikter och kan potentiellt leda till problem än lösningar.

Utför en fabriksåterställning

Denna drastiska lösning kan vara nödvändig om symptomen på infektion med skadlig kod kvarstår. Fabriksåterställning återställer i princip alla programinställningar till sina standardvärden och raderar appar och användardata. Det är ett effektivt sätt att snabbt ta bort problem och problem. Innan du gör det måste du skapa en säkerhetskopia av dina personliga filer för att undvika att förlora dem.

Det finns två sätt att utföra en fabriksåterställning i Android. Den ena är via Inställningar, och den andra är genom att starta om till återställningsläge. Så här gör du för att göra var och en av dem:

Hur fabriksinställs du Galaxy S8 via Inställningar

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på Cloud och konton.
 5. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 6. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 7. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 8. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 9. Klicka på Återställ enhet.
 10. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 11. Tryck på Fortsätt.
 12. Klicka på Radera alla.

Hur fabriksinställs du Galaxy S8 via återställningsläge [även känd som Master-återställning]

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kom ihåg att nästan all skadlig programvara sprids av appar. Om symtomen uppstår efter att ha läst dina appar gör du inte ett bra jobb med att screena dina appar ordentligt. Detta innebär att du bara introducerar samma dåliga app efter en fabriksåterställning.

Reflash firmware [valfritt]

Om du stänger om firmware kan du uppnå samma effektivitetsnivå som fabriksinställning. Om du redan har gjort det tidigare, är det upp till dig om du gör det istället för att återställa fabriken. Det är uppenbarligen mer komplicerat och riskabelt så försök inte ens om du inte är säker på vad du ska göra.

Vi rekommenderar endast det här alternativet för fler Android-kunniga användare.

Hur man undviker dåliga appar i framtiden

Tänk på att det inte finns någon mängd antivirusappar som kan ersätta vaksamhet. När det gäller appar är det bästa sättet att förebygga infektion av skadlig programvara att spela på ett säkert sätt.

Ladda bara ner appar från pålitliga webbplatser

Att få appar från legitima appbutiker är ett enkelt sätt att minimera infektion med skadlig kod. Webbplatser som Google Play Store, Samsung, Amazon och andra stora företag som är värd för appar som din operatör har säkerhetsrutiner för att avskräcka skadlig programvara från att använda sin tjänst. Google Play Store till exempel övervaka och skanna appar. Vid vissa tillfällen kan skadliga appar fortfarande undvika deras säkerhet och skannar så att det fortfarande faller på dig att vara vaksam på vilken app du ska lägga till.

Installera inte piratkopierade eller spruckna appar

Appar som värdas i app-butiker från tredje part är ibland kopior av originella och kan innehålla några skadliga koder som kan tillåta installation av fler dåliga appar i framtiden. Faktum är att de flesta Android-infektioner för närvarande kommer från spruckna eller piratkopierade appar eftersom fler cyberbrottslingar använder dem för att sprida virus. Undvik tredjepartsnedladdningssidor så mycket som möjligt. För att påminna dig om att inte installera appar från möjliga tredjepartskällor, se till att inaktivera alternativet Okända källor under Inställningar> Låsskärm och säkerhet. Att stänga av det här alternativet bör hindra telefonen från att ladda ner appar från webbplatser som inte är från Google eller från Samsung.

Var misstänksam

När det gäller att skydda din personliga information och förebygga infektion med skadlig kod i dagens dag kommer en misstänkt tankesätt verkligen att hjälpa. Ta inte bara en app till nominellt värde. Innan du installerar en okänd app som ett spel, se till att granska andra användares recensioner och köra en Google-sökning efter den. Om det är en dålig app har andra användare troligen lagt upp negativa recensioner om det någonstans.

Se till att apputvecklare kan lita på

Som nämnts ovan kan andra appar utgöra som legitima applikationer från början. När du har uppdaterat dem kan den nya versionen innehålla en bakdörr som kan låta andra dåliga appar komma in. När det inträffar är din personliga information rättvist spel. Många skadliga program är fortfarande utformade för att fungera snyggt för att samla tillräckligt med information som kan gynna utvecklaren. Det är därför det är mycket viktigt att du bara installerar produkter från apptillverkare som är kända för att uppskatta integritet och säkerhet. Att vara äventyrlig betalar inte alltid. Kom ihåg att när din personliga information har stulits finns det inget sätt att få tillbaka dem.

Ju mindre app, desto bättre

Appar är livsnerven för smartphones. Utan dem är vi tillbaka till att använda enkla stumma telefoner som bara tillåter oss att ringa, sms och ibland spela spel. Tråkigt är det inte?

Tja. Det är definitivt tråkigt om vi inte kan utnyttja den fulla potentialen för en kraftfull maskinvara som en Galaxy S8 men viktiga och frestande de kan vara, appar kan också vara källan till allvarliga säkerhets- och integritetsfrågor. Om du vill ta en promenad på den vilda sidan, se till att du gör de nödvändiga försiktighetsåtgärderna som nämnts ovan.

I allmänhet, ju färre appar du installerar, desto bättre är det för dig. Det kommer inte bara att minska riskerna för infektion med skadlig programvara utan det kan också underlätta på systemet, i synnerhet batteriet, på lång sikt. Det minimerar också risken för buggar och glitches från att utvecklas.

Håll dig till några nödvändiga appar som möjligt. Såvida du absolut inte har något liv utom att spendera all din tid med att använda din telefon, håll dig bättre borta från onödiga appar.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.