Hur man fixar Galaxy S8 "Tyvärr har Samsung Music stoppat" fel [felsökningsguide]

Hej och välkommen till dagens # GalaxyS8-felsökningsartikel. Det här inlägget talar om hur man löser ett vanligt fel: "Tyvärr har Samsung Music stoppat" -fel. Om du råkar uppleva det här felet bör det här inlägget vara för dig.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy S8 "Tyvärr har Samsung Music stoppat" -fel

Hej, jag har en Samsung S8. I morse fick jag ett textmeddelande om att min mobilnätleverantör nu utökade sitt nätverk till att omfatta LTE, så jag ändrade telefonens nätverksläge till att inkludera LTE, som fungerade bra, som förväntat. Men kort efter kraschade min Samsung-app, som jag använder flera gånger om dagen, vilket var mycket sällsynt. Jag stängde och rensade appen och öppnade musikappen igen. I stället för de 570 något spår jag har, visar min nyligen tillagda spellista att jag har 900 spår, vilket inte är rätt. Jag bläddrar ner genom den och ser att vissa (inte alla) är dubbla spår. När jag klickar på endera av de duplicerade spåren börjar spåret och en dialogruta som säger "Tyvärr har Samsung Music har stoppat" dyker upp. Detta händer på varje dubbel spår jag klickar på. Jag rensade appens cache och data, startade om min telefon, men ingen förändring. Sedan avinstallerade jag till och med uppdateringarna av Samsung Music-appen, så jag fick den grundläggande fabriksversionen istället. Den här versionen fungerar bra med de ursprungliga spåren och inget duplicerat, men har inte funktionen för att visa mitt spår på min lista utan att låsa upp min telefon. När jag installerade uppdateringarna igen till den aktuella versionen, kom problemet tillbaka, och så här är jag, hoppas att du har stött på någon med samma typ av problem. Jag använder inte ett SD-kort, har inte laddat upp någon ny musik till min telefon under de senaste två dagarna, och detta fel uppstod efter att mitt telefonnätverk uppgraderades. Om du har några idéer om hur du fixar detta skulle jag uppskatta det. Tack för att du läste den här otäcka långa e-postadressen - Zukhruf

Lösning : Hej Zukhruf. "Tyvärr har Samsung Music slutat" är vanligtvis en indikator på att appversionen du använder har blivit instabil. Detta inträffar vanligtvis efter installation av en uppdatering, när cachen har skadats eller om appen eller telefonen har körts under en tid. Innan du gör några drastiska lösningar nedan, se till att starta om din S8 för att se om felet orsakas av ett tillfälligt kodfel. Mindre buggar fixas vanligtvis genom att göra en enkel omstart så hopp inte över det.

Lösning 1: Kontrollera om Samsung Music-uppdateringar finns

Vi förstår att du redan har avinstallerat Samsung Music-appens uppdateringar och kör nu den i fabriksversionen men försökte du också se om ominstallering av uppdateringar fungerar? Vissa buggar åtgärdas genom att initialt ta bort den aktuella uppdateringen för att tvinga enheten att få den senaste tillgängliga versionen. I Samsung Music är sättet att leta efter uppdateringar inte genom att gå under Play Store-appen, precis som hur du manuellt uppdaterar tredjepartsappar. Istället vill du göra följande steg:

 1. Öppna Samsung Music.
 2. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (tre-punktsikonen).
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Rulla ner och knacka på Om Samsung Music.
 5. Om det finns en tillgänglig uppdatering bör det finnas en uppdateringsknapp som du kan trycka på.

Vid detta skrivande bör den senaste versionen av Samsung Music vara 16.2.11.2

Lösning 2: Force Stop Samsung Music-appen

Tvingande att stoppa en app har ibland sina fördelar. Som att starta om en enhet kan kraftstoppning av en app avbryta en problemkod som får problemet att köras. Följ de här stegen för att tvinga stopp av Samsung Music:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta meddelanden appen du använder (kan vara Samsung Messages app eller tredje part).
 4. Klicka på FORCE STOP-knappen.

Lösning 3: Rensa appcache och data (för referens till andra som inte har)

Vi vet att du redan har provat detta innan du kontaktar oss, men för de som inte gjorde det, se till att du testar det här. Du bör göra detta om din kraft som stoppar appen inte fungerar alls. Gör så här för att rensa appens cache och data:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta Samsung Music och tryck på den.
 4. Klicka på Lagrings-appen.
 5. Klicka på Rensa cache-knapp.
 6. Starta om enheten och se hur appen fungerar ..

Om problemet återkommer efter att cachen har rensats skulle nästa drag vara att rensa dess data. För att rensa data för en meddelandenapp, upprepa steg 1-4 och tryck på Rensa dataknappen.

Lösning 4: Återställ appinställningar

Ett annat bra felsökningssteg som du kan göra i detta fall är att återställa alla appinställningar. Samsung Music fungerar med andra Android- och musikappar och -tjänster och om en av dem inaktiverades av misstag bör återställning av appinställningar hjälpa. Här är hur:

 1. Klicka på Inställningar.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (tre-punktsikonen).
 4. Klicka på Återställ appinställningar.
 5. Tryck på RESET för att bekräfta.

Lösning 5: Rensa cache-partition

Att rensa enhetens cachepartition tvingar den att rensa en eventuellt skadad systemcache som kan vara orsaken till problemet. Ibland kan buggar uppstå om systemcachen är föråldrad och inte kan användas korrekt av Android-operativsystemet. För att se om felet "Tyvärr har Samsung Music har stoppats" beror på en skadad cache, se till att rensa cache-partitionen med dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 6: Starta om till säkert läge och observera

Det finns tillfällen då en tredjepartsapp stör Android eller någon annan app, vilket leder till prestandaproblem, app kraschar eller visning av fel som felet "Tyvärr har Samsung Music stoppat". För att se om någon av dina installerade appar orsakar detta problem, låt din S8 köras i säkert läge och observera det under en dag. Om felet "Tyvärr har Samsung Music har stannat" inte kommer att visas när din S8 är i säkert läge, betyder det att vår misstank är korrekt.

Så här startar du om till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Låt din S8 köras i minst 24 timmar. Se till att försöka replikera problemet genom att skicka så många texter som möjligt. Om dina meddelanden fungerar ordentligt, betyder det att en app är skylden. Vi vet inte hur ofta problemet uppstår men låt din telefon köra i säkert läge så länge som möjligt.

Kom ihåg att säkert läge inte kommer att fastställa exakt app. Om du tycker att en app är problematisk måste du investera mer tid på att minska de möjliga orsakerna genom att avinstallera och observera telefonen efter varje avinstallation. Gör denna cykel tills problemet är löst.

Lösning 7: Fabriksåterställning

Fabriksåterställning är vanligtvis en effektiv lösning för problem med Google eller Samsung-appar. Om alla våra förslag ovan inte hjälper, tveka inte att återställa programvaran till deras standardvärden. Här är hur:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 8: Använd en annan musikapp

Om felet "Tyvärr har Samsung Music har slutat" återgår även efter att du gjort en fabriksåterställning, bör du bestämma om du vill fortsätta använda appen eller överväga att byta till en annan. Kanske efter en tid kommer Samsung att kunna fixa problemet och utfärda en fix för det.

Att använda en annan musikapp är helt klart inte en permanent lösning men det kan spara lite stress från att ständigt bombarderas av felet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.