Hur man fixar Galaxy S8 Plus som fortsätter att visa fuktdetekterad varning vid avstängning och laddning

En av de irriterande problemen som drabbade många Galaxy-användare tidigare var fuktdetekterat problem. I denna felsökningsartikel svarar vi på en variant av det här problemet. En av våra läsare rapporterade att hans # GalaxyS8Plus fortsätter att visa fuktapptäckt varning endast när den är av och laddas. Vi hoppas att detta inlägg hjälper till att lösa problemet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar en Galaxy S8 Plus som håller på att få en fuktdetekterad varning när den stängs av och laddas

Jag har en Samsung Galaxy S8 Plus i cirka 9 månader. för ungefär en vecka sedan började jag få meddelanden om att det fanns fukt i laddningsporten. Detta händer bara när telefonen är avstängd. När telefonen är på är det inget problem att ladda telefonen. Jag har rengjort laddningsporten och såg till att den var torr. Jag kan till och med starta telefonen bra. Jag får fuktmeddelandet och att den börjar laddas ordentligt.

Lösning: Normalt uppstår fuktdetekterat fel bara när systemet upptäcker fukt eller vatten i eller i närheten av laddningsportområdet. Om det du säger om felet bara inträffar när laddning av enheten stängs av, beror det troligtvis på att programvarufel har uppstått. Detta innebär att operativsystemet kan få felaktiga parametrar på grund av en dålig app eller programvarufel. För att åtgärda problemet måste du göra en uppsättning felsökningssteg. Se till att följa våra förslag nedan.

Se till att laddningsporten är torr

Innan du gör någon programfelsökning, se till att laddningsporten verkligen är torr fuktfri. Vattenmolekyler avdunstar normalt på egen hand så försök att påskynda processen lite genom att se till att telefonen är positionerad optimalt. Du kan göra det med att placera din enhet nära en indirekt värmekälla som på baksidan av en TV eller datortorn så att den får lite försiktig värme. Lämna telefonen i detta läge i minst 24 timmar. Du kan också skaka telefonen kraftigt för att lossa vatten eller fukt som kan vara dold.

Undvik att fästa något vid laddningsporten eller använda en burk med tryckluft. Det senare kan pressa vattnet längre inuti, särskilt om telefonens skydd mot vattenmotstånd har äventyrats.

Rensa cache-partitionen

Det är nödvändigt att rensa cache-partitionen i detta fall, särskilt om problemet började efter en uppdatering. Ibland kan Android-systemcachen skadas efter en uppdatering eller av andra skäl. Följ stegen nedan för att säkerställa att din telefon har bra systemcache:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka data / fabriksinställning."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 9. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Observera och ladda i Safe Mode

Ett annat bra felsökningssteg som du kan göra i det här fallet är att kontrollera om problemet beror på en av dina appar. Inte alla appar är byggda med samma skicklighet och expertis så det finns alltid en chans att en orsakar problem eller stör Android. För att kontrollera om vår misstankar är sant, vill du starta upp telefonen till säkert läge. I det här läget får inga tredje parts appar köras så om din S8 Plus laddas normalt efter att du startat upp det till säkert läge, kan du satsa att en av apparna måste ha skylden.

För att starta till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Ladda telefonen och se vad som händer.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S8 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Installera den senaste Android-uppdateringen

Vissa Galaxy-användare kunde fixa fuktapptäckt fel i det förflutna genom att helt enkelt installera en uppdatering. Som standard ska din S8 automatiskt ladda ner och installera Android-uppdateringar, men om du har ändrat detta beteende måste du kontrollera manuellt under Inställningar> Programuppdatering .

Fabriksåterställning

I slutändan kan du behöva använda fabriksinställning om alla förslag ovan inte fungerar. Fabriksåterställning raderar all användardata och returnerar all mjukvaruinformation till sina standardvärden. Om orsaken till problemet beror på ett okänt programfel kan fabriksinställning hjälpa till. Så här utför du en fabriksåterställning på din S8 Plus:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 2: Hur man fixar en Galaxy S8 med svart dödsskärm (kommer inte att slå på)

Jag har en Samsung Galaxy S8 som har Black Screen of Death. Jag kunde få skärmen att svara mycket långsamt efter en mjuk återställning, men när jag försökte återställa fabriksåterställningen fick jag ständigt ett fel som säger att systemgränssnittet inte svarade och gav mig valet att döda eller vänta. Jag försökte vänta upprepade gånger när jag sakta gjorde framsteg tills det slutade helt. Jag har provat Volume Down, Power-knappen. Volym upp strömbrytare. Volym upp hem och strömknapp. Men det kommer inte att starta om eller gå in i menyn. Telefonen laddas. LED-lampan blinkar fortfarande för aviseringar och telefonen ljuder ibland meddelandeljud. Men skärmen tänds inte och den startar inte om. Tyvärr är jag ett par månader bort från att kunna uppgradera.

Lösning: Telefonen kan ha stött på ett operativsystemfel som den inte kan lösa av sig själv. Beroende på vad du gjorde tidigare som ledde till den här situationen kan det finnas eller inte vara ett sätt att fixa det. I den här situationen finns det bara tre förslag som vi kan ge dig:

 • cache-partitionstork
 • Huvudåterställning
 • blinkande lager firmware till enheten.

De två första alternativen kräver att telefonen startar till återställningsläge medan det tredje behöver Odin- eller nedladdningsläge. För att komma åt dessa lägen måste telefonen först stängas av. Att trycka på knappkombinationerna utan att stänga av telefonen först fungerar inte.

Så här startar du upp din S8 till återställningsläge:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Försök först torka av cache-partitionen. Om det inte fungerar ska du återställa fabriken.

Så här startar du upp din S8 till Odin eller nedladdningsläge:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta upp till Odin-läge. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. Vänta tills du ser nedladdningsskärmen.
 4. Följ blinkande procedur för din enhet.

VIKTIGT: Blinkning rekommenderas endast för avancerade Android-användare. Om du inte har hört talas om eller om det är första gången du ska göra det, se till att du gör nödvändig forskning. Blinkande kan potentiellt skada enhetens mjukvarumiljö så att du är redo att acceptera risken att du kan tappa telefonen om du misslyckas. Använd Google för att leta efter en bra guide för att blinka din telefon.

Problem nr 3: Galaxy S8-frysning och batterinivå tömmer mycket snabbt

S8 spelade en frysning för ett par veckor sedan och det blev mer frekvent. För att lösa skulle jag utföra en mjuk omstart (effekt och volym ned) som fungerade bra förrän för en vecka sedan, när den startade om batteriet skulle gå ner till 1%. Nu idag laddade jag det helt men det skulle stängas av efter 2 minuters användning. Då blev det successivt kortare (tiden på b4-strömavbrott). Jag anslutit den igen och utförde en uppdatering som föreslagits men nu startar den inte alls. Jag får Samsung S8-skärmen, sedan gnista sedan tråkig blinkande Samsung sedan av. Jag försökte ett av dina förslag om att torka av cachen och har sett till att inga appar körs i bakgrunden. Några idéer vad som kan hända ??

Telefonen används nu av min dotter så inga samtal eller meddelanden, bara appar mestadels Musicly och kamera / videor. Det var min gamla telefon. Charlotte Lee

Lösning: Telefonens batteri kan ha ett fel som orsakar att telefonen stängs av för tidigt. För att se om du kan fixa det, försök att kalibrera OS och batteri igen. Här är hur:

  1. Töm batteriet helt. Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
  2. Ladda telefonen tills den når 100% . Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
  3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
  4. Starta om enheten.
  5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
  6. Upprepa steg 1-5.

Du kan också återställa telefonen för att återställa all programvaruinformation till standardvärden. Om orsaken till problemet är ett programvaruproblem, bör fabriksinställning fungera. Följ stegen ovan för hur du gör det.

Om ingen felsökning av programvara löser problemet kan du anta att dålig maskinvara är skyldig. Ta telefonen till Samsung för reparation eller utbyte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.