Hur man fixar Galaxy S8 ofullständigt anslutningsfel vid laddning, kommer inte att aktivera problemet

Dagens # GalaxyS8-felsökningsartikel behandlar två strömrelaterade problem - ofullständigt anslutningsfel vid laddning och kommer inte att slås på (Ingen ström). Det första (ofullständigt anslutningsfel vid laddning) började hända sporadiskt sedan förra året medan det andra är ett flerårigt problem i alla typer av smartphones. I det här inlägget adresserar vi båda för att upplysa användare om vilka anvisningar de ska ta när de står inför dem. I de fall då huvudorsaken är dålig programvara kan användarna vanligtvis kunna göra dessa problem i slutändan. För fall med allvarligare maskinvarorsaker kan det dock behövas reparation eller utbyte. Vi hoppas att vi kan hjälpa vår ständigt växande Android-community med detta inlägg.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem 1: Hur man fixar Galaxy S8 ofullständigt anslutningsfel vid laddning

Varje gång jag försöker ladda min telefon står det att det är ofullständig anslutning. Jag har försökt ladda den medan den är helt avstängd men den kommer att laddas otroligt långsamt. Som 14% till 55% tar 8 timmar. Jag använder fortfarande mitt ursprungliga laddningsblock och kabel. Jag har försökt ladda den med en dator som strömkälla, men det hjälper inte heller. Jag har bara haft telefonen sedan juni 2017 så ungefär sju månader. Jag har också kontrollerat båda sidor av kabeln och porten och det verkar inte finnas skräp eller smuts som kan komma i vägen. Jag känner att jag har provat allt. - Maddy

Lösning: Hej Maddy. Med tanke på det faktum att det finns en lång lista med Samsung Galaxy S8-användare som rapporterade om det här problemet från och med förra året, vill vi tänka att det här kan vara ett tillbehörsproblem snarare än ett telefonnummer. Vi har övervakat det här problemet i månader nu, men du är den första som specifikt rapporterar ofullständigt anslutningsfel för S8 vid laddning. Många S8-laddningsproblem som vi fick de senaste veckorna handlar om den saknade snabbladdningsfunktionen.

Eftersom Samsung inte har släppt något officiellt bekräftelse på S8 ofullständigt anslutningsfel för närvarande har vi faktiskt kvar med styckade eller anekdotiska konton från andra användare om hur man löser problemet. Nedan finns de möjliga lösningarna som kan hjälpa dig.

Återställ alla programinställningar till sina standardvärden

Som nämnts ovan tror vi inte att problemet ligger hos telefonen. Vi vill fortfarande se till att det inte finns något programfel som orsakar det. För att eliminera denna möjlighet, se till att du börjar felsökningen genom att återställa alla inställningar till fabrikstillståndet. När du har återställt din S8 från fabrik kan du sedan börja begränsa eventuella problem med tillbehören.

Om du inte har försökt göra en fabriksåterställning i din S8 tidigare, följ dessa steg:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton .
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ .
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata
 7. Klicka på Återställ enhet .
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt .
 10. Klicka på Ta bort alla .

Innan du gör en fabriksåterställning måste du säkerhetskopiera dina viktiga filer som foton, videor etc.

Observera hur din telefon laddar när det inte finns några appar från tredje part

Nu när din telefon har torkats är det dags att avgöra hur den laddas. En viktig anmärkning att komma ihåg är att aldrig installera någon app ännu under denna tid. Om du installerar dina appar direkt efter en fabriksåterställning, finns det inget sätt för dig att veta om någon av dem är skylden. Låt bara din telefon gå med standardinställningar. Använd telefonen tills batteriet är tömt och se sedan hur det laddas.

Om din S8 kommer att ladda ordentligt och det ofullständiga anslutningsfelet inte visas, kan det vara ett problem med en av dina appar eller med operativsystemet. För att se om det är ett app-problem, se till att installera appar en efter en. Var noga med att ladda telefonen efter varje appinstallation. Gör samma cykel för varje app tills du identifierar den skyldige.

Om din S8 kommer att fortsätta visa det ofullständiga anslutningsfelet även om det inte finns några tredjepartsappar, fortsätt till resten av felsökningen nedan.

Rengör spetsarna på laddningskabeln

En S8-ägare kunde lyckas lösa problemet genom att rengöra laddkabelns ändar så se till att du gör det också. Varje spets på laddningskabeln är exponerad så om det finns smuts på rätt plats kan det orsaka en ofullständig anslutning till antingen adaptern eller laddningsporten i telefonen.

Flytta kabeln när du laddar

Detta är ett vanligt trick för dem med antingen en dålig / skadad laddkabel eller laddningsport. Fortfarande är detta ett beprövat lösning av en av S8-användare som rapporterade problemet så det finns verkligen inget mycket som du kommer att förlora om du försöker det. Försök att flytta kabeln i sidled och se om det kommer att lösa problemet.

Använd en annan laddkabel eller adapter

För alla laddningsproblem för alla smarttelefoner är det alltid logiskt att prova en annan uppsättning laddkabel eller adapter för att begränsa möjliga orsaker. Vissa S8-användare kunde fixa deras ofullständiga problem med anslutningsfel genom att byta ut laddkabeln. Om du har en annan laddkabel att använda ska du prova den med din S8.

Använd burk med tryckluft för att rengöra porten

Din Galaxy S8 är tänkt att vara vatten- och dammbeständig så att rengöring av laddningsporten för eventuell smuts eller ludd som blockerar stiften eller laddkabeln kan verka ologisk. Vi rekommenderar fortfarande att du gör det för att säkerställa att den här delen av din telefon fungerar som förväntat. Stick inte in något i porten för att undvika att skada någon av kontakterna. Försök istället med en burk med tryckluft för att ta bort eventuell smuts eller skräp.

Kontakta Samsung för support

Om alla förslag ovan inte kommer att hjälpa till att lösa problemet, måste du informera Samsung om det. För närvarande har vi inga uppgifter om detta kan åtgärdas genom reparation eller om du kommer att få en enhetsersättning.

Problem 2: Galaxy S8 svarar helt och håller inte på igen

Min telefon har varnat mig för att uppdatera min telefon men har inte uppdaterat den på en vecka eftersom jag måste rensa lite utrymme eller minne från min telefon innan den kan uppdateras. Men jag har inte haft en chans att göra det den senaste veckan. Så det fortsätter bara att påminna mig om att installera uppdatering och jag fortsätter bara att slå installationen senare. Jag var på min telefon i går kväll med lågt batteri och jag laddade den för att ladda. När jag vaknade på morgonen var det en svart skärm med blått pulserande ljus och tändes inte. Jag har försökt allt. Mjuk återställning (håll strömbrytaren nedtryckt och volym nere) och den hårda återställningen (håller strömbrytaren, hem och volym upp-knappen) men ingenting kommer upp på skärmen och dessa två fungerade inte. Jag tog bort SIM-kortet och när jag satt in det igen var det fortfarande en svart skärm men INGEN blått ljus längre. Min telefon är laddad. Nu har jag bara en svart skärm INGEN lampor blinkar. Hjälp mig. Kan det vara batteriet? - Melissa

Lösning: Hej Melissa. Förutsatt att du inte gjorde det

 • släppa av misstag,
 • fysiskt påverkan,
 • eller utsätt din telefon för element (vatten, för mycket värme eller kyla)

innan den slutade svara, bör de möjliga orsakerna till problemet inkludera följande:

 • programvarufel,
 • dåligt batteri,
 • dålig laddningskabel och / eller adapter (så att telefonen inte längre laddas ordentligt eller alls), eller
 • okänt hårdvarufel.

Det första felsökningssteget som du behöver göra i detta fall är att försöka använda en annan laddkabel och adapter. Detta hjälper till att begränsa problemet genom att eliminera möjligheten att din telefon inte laddar.

När du hittat en annan känd fungerande laddningskabel och adapter, se till att ladda telefonen i minst en timme. Det här är mer än tillräckligt för att ladda batteriet för att slå på telefonen igen (förutsatt att batteriet inte är frågan naturligtvis). Om din telefon verkar ladda och börjar visa några tecken på liv som LED-lampa-app, fortsätt att ladda telefonen i en timme. Om skärmen förblir svart efteråt kan du försöka se om du kan starta upp enheten till alternativa startlägen. Om du kan göra det, är det troligtvis ett problem med operativsystemet. Om du gör det kan du också avgöra om det finns problem med skärmen eller inte. Om problemet bara ligger på skärmen kommer telefonen att visa livstecken även om skärmen är svart. I det här fallet bör du kunna ringa din telefon.

Som referens, här är stegen för hur du startar upp din S8 till alternativa lägen:

Så här startar du om en S8 till återställningsläge

 1. Ladda telefonen.
 2. Tryck och håll sedan ner Bixby- och Volume Up- tangenterna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla Bixby- och Volume Up- tangenterna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. I återställningsläget kan du antingen torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning i detta läge.

Om din S8 inte laddar Android i normalt startläge, ska du göra en fabriksåterställning .

Hur du startar om en S8 till nedladdningsläge

 1. Ladda telefonen.
 2. Tryck och håll sedan ner Bixby- och Volume Down- tangenterna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla Bixby- och Volume Down- tangenten.
 4. Vänta tills nedladdningsskärmen visas.
 5. Om du kan starta upp telefonen i nedladdningsläge men inte i andra lägen, betyder det att din enda väg ut kan vara att blixta ett lager eller anpassad firmware.
 6. Använd Google för att leta efter en guide för hur du gör det.

Om telefonen fortfarande är helt svarsfri - inga ljus, inget ljud, inga vibrationer, skärmen fungerar inte, är du bara en åtgärd för att skicka in den. I den här situationen är det nödvändigt med en noggrann hårdvarudiagnostik för att identifiera den felaktiga komponenten . Det kan vara batteriet, en IC-strömhantering eller några andra moderkortkomponenter.

Om din S8 täcks av en garanti, se till att kontakta Samsung.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.