Hur man fixar Galaxy S8 när skärmen behåller en bild som inte går bort (skärmbild eller inbränning)

# GalaxyS8 kan vara ett uppenbart elektroniskt mästerverk men det är inte perfekt. Den använder fortfarande en skärmteknologi som kan drabbas av tillfälliga hicka, varav ett är huvudämnet i den här artikeln. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S8-skärmen behåller bilder som inte går bort (skärmbild eller inbränning)

Hej killar. Jag har en Samsung S8 och nyligen har jag den mest irriterande frågan! Jag tror att det är en funktion som inte är ett fel, men jag kan inte tyckas komma med noggranna söktermer för att hitta online hur man stänger av det. det verkar ha börjat sedan en ny uppdatering. I grund och botten, när min telefon sover på bordet / laddar eller vad som helst, är skärmen svart men den visar väldigt svagt vita ikoner för meddelanden i toppen, så det kan finnas en batteriladdningssymbol eller en gmail-ikon med ett par nummer om jag har fått några e-postmeddelanden. det är som en alltid på skärmen med bara meddelanden, men det är definitivt inte AOD eftersom jag vet vad det är, och det är inte det. i själva verket när jag slår på AOD verkar detta misslyckas, men jag gillar inte AOD av olika skäl. i åldrar har detta varit bra men den här veckan har jag börjat få denna, ja, konstig svart skärm med svaga meddelanden.

När jag låser min telefon blir skärmen svart och batteriladdningslampan tänds (om den är på laddning) men sedan inom några sekunder stängs lysdioden och de svaga meddelandena bakom deras fula huvud. Jag skulle inte ha så mycket emot men när jag sedan trycker på en knapp för att väcka upp min telefon, istället för att gå till min låsskärm, återgår den till den sanna svarta skärmen med LED-lampa på. Jag måste sedan trycka på låsa upp en andra gång för att ta mig till låsskärmen, innan jag äntligen kan komma in i min stift och låsa upp telefonen hoppas jag att det är tillräckligt med information för att du kan hjälpa mig. Vad händer!?!?! Tack i förväg, meddelad och förvirrad. - Jesse Miles

Lösning: Hej Jesse. Vi skulle vilja tro att din S8 lider av ett fenomen som kallas skärmbildbevarande även om det också är möjligt att det kan ha ett tidigt skede av skärmförbränningsproblem.

Bildbevarande är ett tillfälligt skärmsscenario där en bild kvarstår eller kvarstår under en tid även efter att du har ändrat bilden med något helt annat. Detta kan hända då och då, men det borde inte hålla tillräckligt länge för att bli en olägenhet. Om det gör det, har du troligtvis skärmförbränningsproblem, en allvarligare form. Inbränning av skärmen behåller en statisk bild även efter att enheten har stängts av så att den kan beskrivas som en permanent bildbehållning. Samsung och andra skärmtillverkare har kraftigt minskat risken för att det här problemet inträffar (det är faktiskt att Samsung Galaxy-enheter är sällsynta) men det kan finnas några unika omständigheter i ditt fall som kan ha gjort det möjligt att utveckla detta.

För att förhindra inbränning av skärmen från att sätta sig in, även när du använder Always On Display, förhindrar Samsung att bilder och AOD förblir i samma position för länge. Detta är i själva verket en vanlig taktik för hårdvaruproducenter för att förhindra att det här problemet uppstår.

Om din S8 har problem med inbränning av skärmen är det enda effektiva sättet att fixa det genom att byta ut skärm eller telefon. Om bilden på skärmen kvarstår även när du stänger av telefonen måste du ta med enheten till Samsung så att de kan reparera eller byta ut den.

Men om denna händelse först startade nyligen och verkar komma och gå måste du göra en viss felsökning för att se om du kan fixa det på din nivå.

Rensa cache-partitionen

Android använder separata partitioner för att fungera effektivt. Ibland kan systemcachen, som används av operativsystemet för att ladda appar snabbt, bli skadad. Om det händer kan alla typer av problem uppstå. Uppdatering och appinstallationer är vanliga orsaker till korruption i systemcachen. Följ stegen nedan för att kontrollera om detta är fallet:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Observera i säkert läge

Det finns en mycket liten chans att en tredjepartsapp kan ha skylden i det här fallet, men ändå vill vi att du ska kontrollera om problemet kommer att försvinna när du startar enheten till säkert läge. I det här läget kommer alla tredjepartsappar att blockeras så om din oro inte kommer att hända kan du satsa att en av dina appar står bakom det.

För att starta till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Fabriksåterställning

Ett drastiskt alternativ utan tvekan men vi tror att du måste göra det innan du skickar enheten till Samsung. Vi vet att ditt problem inte kommer att uppstå om programvaran återställs till dess standardvärden. Om problemet beror på ett programfel bör fabriksinställning hjälpa till. Annars är det definitivt en hårdvaruproblem och du måste trycka på Samsungs expertis för att hantera det.

Under tiden är här stegen för att återställa din S8 från fabrik:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 3. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 8. Klicka på Återställ enhet.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

Problem nr 2: Galaxy S8 Facebook Messenger-appen skickar inte meddelanden direkt efter en uppdatering

Hej. Jag insåg precis att jag bara nyligen installerade Oreo-uppdateringen (men jag tror att min fråga började lite efter det så att det inte kunde relateras). I grund och botten, när jag ansluter till internet (samma problem för både wifi och data) förblir dock min telefon uppkopplad, (med hjälp av messenger som ett exempel eftersom det visar mig) på messenger kommer det att säga överst med ett orange banner "väntar på att ansluta" även om min wifi / data visar att de är anslutna hela tiden och inte kopplar bort. Efter ett tag kommer det att ansluta kort igen och skicka mitt meddelande, men ibland måste jag fortsätta att uppdatera det för att försöka få den till att begära data för att återställa anslutningen. När jag skickar meddelanden på messenger 97% av tiden skickar de inte omedelbart och jag måste vänta på att internet kommer tillbaka. (Har försökt starta om telefonen och problemet fortsatte) Hoppas att det var tillräckligt med information! - Sophie Burgess

Lösning: Hej Sophie. Om problemet uppstår både på mobildata och wifi kan följande lösningar hjälpa:

Rensa cache och data

Det första du bör göra i det här fallet är att rensa cachen, sedan data om de appar som är inblandade. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Starta om telefonen och kolla om problemet.
 8. Om problemet fortsätter upprepar du steg 1-4, trycker på CLEAR DATA-knappen och startar sedan om telefonen och kontrollera om problemet finns.

Återställ nätverksinställningar

Återställning av enhetens nätverksinställningar kan ibland fixa SMS- och MMS-problem. Det beror på att vissa buggar kan utlösas av vissa konfigurationer. Genom att återställa enhetens nätverksinställningar till fabrikstillstånd kan du faktiskt lösa problemet utan att ta till onödiga drastiska lösningar som fabriksåterställning.

Så här återställer du nätverksinställningarna på din S8:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.
 6. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Fabriksåterställning

Som ett sista felsökningssteg bör du försöka att återställa fabriken (steg som anges ovan) för att återställa programvaruinställningarna tillbaka till sin osäkra version.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.