Hur man fixar Galaxy S8 med dålig wifi-problem efter installation av Android Oreo

Hej och välkommen till ett annat # GalaxyS8-felsökningsmaterial. Det här inlägget är en fortsättning på vårt arbete för att hjälpa S8-användare som har problem efter att ha installerat Android Oreo. Vi vet att det har gått ett tag sedan Oreo släpptes för S8 men först nu har ett betydande antal S8-enheter problem. Om du råkar ha problem efter att ha uppgraderat din operativsystemversion, bör den här artikeln hjälpa till.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S8 dålig wifi-fråga efter installation av Android Oreo

Vanligtvis installerar jag inte uppdateringarna på grund av de problem jag har stött på med Samsung-telefoner. Men jag har en ny S8 och försenade Oreo-uppdateringen så mycket som möjligt tills jag av misstag klickade på uppdateringen för två dagar sedan. Sedan dess har min wifi-anslutning varit så dålig att det är oerkligt. Allt annat i mitt rum fungerar bra ... bärbar dator, tv men plötsligt är det som min telefon har dött. - Duaa.ali786

Lösning: Hej Duaa.ali786. Android-uppdateringar kan ibland ha blandade effekter men vi rekommenderar fortfarande att du installerar dem. Visst hade det varit tydliga förekomster av problem efter uppdateringen som påverkade ganska många enheter på ett negativt sätt, men i allmänhet är Android-uppdateringar mestadels bra. Android är en komplicerad mjukvarumiljö och det finns miljontals möjliga misslyckanden. I de flesta fall gör Google och andra Android-utgivare som Samsung eller operatörer ett bra jobb med att minimera buggar, men vissa kan komma obemärkt. Vi uppdaterade vår Galaxy S8 till Oreo för månader sedan och vi har inte stött på någon wifi-problem alls. Vi vet att det finns många användare som har liknande erfarenhet som din, så vi kan inte helt ignorera problemet. Även om vi inte tror att det i princip är Android-kodningsproblem, är det möjligt att det finns en unik variabel i enheter som berörs som får wifi att agera felaktigt. Följ våra förslag nedan för att lösa ditt problem.

Rensa cache-partitionen

Oavsett om du har problem eller inte, rekommenderas det starkt att du rensar din Android-enhets cachepartition regelbundet. Android lagrar en viktig cache som kallas systemcache i cache-partitionen. Ibland blir systemcachen skadad vilket resulterar i alla möjliga problem. I många fall inträffar ofta systemcache-korruption efter en uppdatering så onödigt att säga att du vill kontrollera om du har ett cache-problem.

Så här rensar du systemcachen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka data / fabriksinställning."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 9. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Glöm wifi-referenser

Eftersom ditt problem fokuserar på din S8s wifi-funktion är det näst bästa du vill göra att koppla från alla wifi-nätverk och se om manuellt ansluter till var och en av dem (eller till den du har problem med) kommer att hjälpa. Detta är ofta en effektiv lösning för många wifi-problem så se till att inte hoppa över det. För att glömma ett wifi-nätverk:

 1. Dra ned statusfältet på vilken skärm som helst.
 2. Håll in wifi.
 3. Håll in ett wifi-nätverk som du är ansluten till.
 4. Välj Glöm nätverk.

När du har glömt ett nätverk, starta om din S8 och se vad som händer.

Observera i säkert läge

Ibland kan en buggy eller inkompatibel app störa Android. Detta händer ofta när du uppdaterar Android men lämnar appar i deras nuvarande versioner. Kom ihåg att Android-uppdatering inte nödvändigtvis betyder att appar också uppdateras. Det finns också fall då appar helt enkelt inte är utformade för att fungera den senaste Android-versionen. Detta gäller ofta för appar som inte längre får snabba uppdateringar från sina utvecklare. För att minimera risken för app-problem bör du se till att alla är uppdaterade, särskilt direkt efter att du har uppgraderat Android.

För att kontrollera om ditt wifi-problem beror på en av dina appar kan du starta upp din S8 till säkert läge. I det här läget körs inga tredjepartsappar. Så om problemet inte händer kan du satsa att en av dina appar är skylden. För att starta upp din S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Låt din S7 köras i detta läge i flera timmar och kolla om problemet.

Säker-läget blockerar appar och tjänster från tredje part. Om din enhet startar bra i säkert läge men problemet återgår i normalt läge vet du att en av dina appar står bakom besväret. Så här vet du vilken app som orsakar ett problem:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S7 fortfarande vägrar slå på igen, upprepa steg 1-4.

Återställ nätverksinställningar

Oavsett om du har problem med wifi eller mobildata är det bra om du också rensar enhetens nätverksinställningar. Om du gör det elimineras möjligheten till ett fel på grund av den aktuella nätverksinställningen. Så här görs:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.
 6. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Fabriksåterställning

Om ditt problem fortfarande händer efter att ha gjort alla förslag ovan bör du inte tveka att göra en fabriksåterställning för att rensa programvaran för eventuella buggar. Återställning av fabrik kommer naturligtvis att ta bort alla dina uppgifter som foton, videor, dokument etc. så se till att säkerhetskopiera dem i förväg. När du är redo följer du stegen nedan för att fabriksinställa din enhet:

 1. Gör en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 2: Galaxy S8 kan inte ansluta till internet, röstsamtal fungerar inte korrekt efter en uppdatering

Jag har en Samsung S8 som bara är fem månader gammal. Sedan uppdateringen maj 2020 fortsätter min telefon att berätta för mig att den inte kan ansluta till internet även om jag har två staplar och mina telefonsamtal ansluter inte ordentligt. Den andra personen kan inte höra mig tydligt. Märkte också att mitt batteri tappas snabbare sedan uppdateringen. Jag hade inte dessa problem innan den senaste uppdateringen. Tack för all hjälp. - Elisabeth Doyle

Lösning: Hej Elisabeth. Till att börja med är det bara knappast två signalfält idealiskt när det gäller surfning och röstsamtal. För en Galaxy S8 betyder det att ha två signalstänger att det kanske inte kan skapa tillförlitlig och konstant kommunikation med din bärares torn. För att se om två av dina problem (ingen eller intermittent internetanslutning och dålig röstsamtalprestanda) är nätverksrelaterade och inte telefonrelaterade, försök att använda din S8 i ett område där du har god mobilmottagning (fyra signalstänger). Om dessa två problem försvinner, orsakas problemet genom att din telefon inte har tillförlitlig anslutning till tornet. Om samma problem dyker upp oavsett om du befinner dig i ett område med utmärkt signal eller inte, kan det vara ett telefonproblem. Det kan finnas ett programfel som orsakar dem, eller det finns ett maskinvarufel bakom problem. Nedan följer felsökningsstegen som du kan försöka lösa problemen.

Torka av cache-partition

Som nämnts ovan kan en skadad systemcache leda till problem. Se till att först rensa systemcachen och se vad som händer. Se stegen ovan för hur du gör det.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Om du är i ett GSM-nätverk, eller om du litar på LTE SIM-kort för att få din CDMA-telefon att ansluta till 4G (CDMA-nätverk behöver inte SIM-kort för kontokontroll, som GSM-nätverk gör), se till att SIM-kortet passar tätt. Stäng av din S8 och ta bort SIM-kortet ordentligt. Sätt sedan på telefonen innan du sätter tillbaka SIM-kortet. Den här proceduren bör tvinga din telefon att konfigurera om dess nätverksinställningar. Om detta inte löser problemet, fortsätt till nästa lösningar.

Starta till säkert läge

Se vår förklaring om säkert läge ovan.

Återställ nätverksinställningar.

Se vår förklaring ovan.

Torka av telefonen via fabriksinställning

Fabriksåterställning har god chans att fixa alla problem du har. Om inte problemet är något annat än ett operativsystemfel, kan torka din telefon på detta sätt hjälpa.

Kontakta din transportör

Om problemet dock fortsätter att återställas från fabriken bör du rapportera dina problem till din operatör, särskilt om du fick en uppdatering. En OTA-uppdatering innebär att din telefon fick en Android-uppgradering via din operatör, inte direkt från Samsung eller Google. Det kan finnas ett kodningsfel i uppdateringen som orsakar att vissa aspekter av systemet fungerar. Vi är inte i stånd att ta reda på vad som exakt händer så förhoppningsvis kommer du att rapportera problemet genom att skapa en ny biljett som kommer att väcka din operatörs uppmärksamhet på problemet. Om andra användare upplever problemet eller om det är nätverksbrett kan det redan skapas en biljett för det. Att rapportera ett problem kommer inte direkt att resultera i en fix men du går definitivt i rätt riktning med det.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.