Hur man fixar Galaxy S8-knäckt skärm som visar horisontella linjer

Vi får ofta frågor från Android-användare hela tiden vad som behöver göras om en skärm blir skadad eller knäckt. I dagens # GalaxyS8-felsökningsavsnitt tar vi upp denna vanliga fråga igen.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar Galaxy S8-knäckt skärm som visar horisontella linjer

Hej där, ville bara säga att jag inte är säker på vilken Android-version jag hade, jag tror att jag hade en uppdatering som väntar på mig när denna incident. Min telefon hade några små sprickor längst ner på skärmen, liksom den saknade den nedre centimetern eller så av glas från skärmens nedre vänstra hörn, allt nära "hem" -knappen. Jag föll i havet med den här telefonen i en plastpåse som brast. Jag torkade det efter cirka 30 minuter efter och lägger det i ris och tvättade det med färskt vatten just nu och satte tillbaka det i ris för att förhindra eventuellt salt uppbyggnad från havsvattnet. Sedan den här incidenten kommer min telefon att slås på, och det första ögonblicket när skärmen är på är bilden ganska klar. Men strax efter dyker det upp några glittrande horisontella linjer på skärmen, vilket snedvrider bilden, och förra gången jag försökte ladda den, de linjerna och en grön statisk typ omslöt hela skärmen. Pekskärmen fungerar fortfarande överraskande, även om den är något mindre lyhörd. Jag har ingen försäkring, och min lokala tekniker sa att han inte vet om skärmbytet kommer att fixa skadan, och jag skulle verkligen inte vilja flytta ut den här telefonen om möjligt, så vad skulle vara den bästa åtgärden? Tack. - Jesse

Lösning: Hej Jesse. Om det inte fanns några större programvaruförändringar på din telefon och den fungerade normalt innan du blev våt och skadad orsakas det mest troliga problemet av hårdvaruskada. Saken är att det inte finns något som säger exakt vad som händer med enheten. Vi tror att delar eller delar av skärmenheten inte längre fungerar korrekt. Om alla områden på skärmen fortfarande upptäcker dina beröringar, kan huvudfelet ligga på monitorn, en del av skärmenheten som visar bilden. Det kan skadas av chocken från oavsiktlig droppe eller av vatten som tränger igenom den trasiga skärmenheten.

Låt din telefon repareras

I denna situation måste en utbildad professionell öppna din telefon. Detta är ett viktigt första steg för att lösa problemet. Efter undersökning är det enda gången han eller hon vet om problemet bara ligger på skärmenheten, eller om det innebär moderkortet.

Vi tror inte att detta problem orsakas av dålig programvara alls och att leta efter en mjukvarulösning i detta fall är slöseri med tid. Om du fortfarande kan göra, se till att säkerhetskopiera dina data och återställ sedan enheten. Om telefonens skärm förblir problematisk efter en fabriksinställning måste du skicka telefonen till Samsung. Vi vet att det är lite dyrt när du använder Samsung Service Center-expertis för att hantera detta problem men tänker på det som en bra investering. Trots att tekniker från tredje part kan vara lite billigare, finns det ingen garanti för att de kan lösa problemet för gott. Om Samsung får reda på att din telefon är över ekonomisk reparation (till exempel om grundorsaken beror på skada eller fel på moderkortet) kommer de troligtvis att rekommendera en telefonersättning istället. Tredjepartsreparationscenter kan inte göra det så det finns en chans att du i slutändan kommer att sluta med en helt värdelös telefon.

Få professionell support från Samsung

Om du skickar din enhet till en tredje part tekniker först och de öppnar din telefon kommer garantin att upphöra. Detta betyder att om du så småningom skickar telefonen till Samsung om den inte kommer att fixas av en tredje part, har du inte längre den chansen. En manipulerad maskinvara diskvalificerar dig automatiskt från att söka hårdvaroreparation från Samsung, även om du betalar dem för det. Vi förstår att det kan vara svårt för dig ekonomiskt att betala för Samsung-reparation men det är den enda pålitliga lösningen i det här fallet. Som vi har sagt finns det ingen mjukvarulösning för en sprucken eller fungerande skärm. Det finns inga magiska program för att ångra maskinvaruskador.

Problem nr 2: Galaxy S8 Whatsapp-app kraschar hela tiden när du skickar flera bilder

Jag har Galaxy S8 SMG950FD på Android 8.0.0. När jag använder den senaste versionen på whatsapp från play store står jag inför problem med whatsapp. När jag försöker vidarebefordra flera bilder från en kontakt till en annan eller till och med försöka skicka flera (över 5) bilder från galleriet kraschar appen, varje gång. Jag har försökt att torka cache, installera om app osv. Nu använder jag en äldre version av appen. 2.18.92 Det här fungerar bra. inga problem i detta. Men av misstag om det uppdateras via play store igen samma problem. Så det kommer att vara riktigt bra om jag kunde få en permanent lösning. - Rishav makkar

Lösning: Hej Rishav. Om Whatsapp bara fungerar när den kör en äldre version, betyder det att den uppdaterade versionen har ett kodningsproblem. För att inte uppdatera Whatsapp, se till att du ställer in Google Play Store att inte ladda ner och installera uppdateringar för alla appar. Detta är knappast en idealisk lösning men det är den enda lösning du kan göra just nu.

Rapportera felet

För att hjälpa Whatsapp-utvecklare att förbättra appen och känna till ditt problem, föreslår vi att du rapporterar felet med kontaktinformationen under appens inställningsmeny. Se till att ge så många relevant information som möjligt så att deras programvaruutvecklare kan felsöka problemet effektivt.

Använd Beta-versionen

Även om många Android-användare vanligtvis inte använder betaversioner av appar, kan du faktiskt försöka bli en för din Whatsapp-applikation. Beta-appversioner är vanligtvis instabila och har massor av buggar men du kan prova att se om det motsatta fungerar för dig. Vi försökte detta med vår Facebook-app för ungefär en vecka sedan när det hade ett problem vi inte kunde lösa på fungerar bra tills nu. Just nu vet vi inte vad som verkligen orsakar varför Whatsapp kraschar på din enhet så att du kan prova vad som helst, inklusive en betaversion. Du kan bara återgå till den slutliga versionen ändå om beta är lika problematisk.

För att få en betaversion av Whatsapp kan du besöka den här sidan.

Problem nr 3: Galaxy S8 digitizer är trasig, skärmen svarar inte efter att ha blivit utsatt i vatten

Hej. Jag har en Samsung Galaxy S8 och vissa delar av skärmen svarar inte. Jag badade och fick min telefon med mig i poolen. Jag såg till att telefonen inte är i vatten på 30 minuter eller mer. Efter ett tag märkte jag att vissa delar av skärmen inte svarar, men överallt fungerar den bra. Jag gjorde en återställning men ingenting hände. Jag har också en liten spricka i det nedre högra hörnet av skärmen, men det har inte någon effekt på telefonen förrän nu. Bortsett från det finns det ingen fråga. Jag kunde dock inte låsa upp min telefon eftersom skärmen som mönstret korsar inte svarar. När jag öppnar nödsamtalet svarar knappsatserna: 1, 2, 3, 4, 5, 6, medan andra delar av skärmen är okej. Jag har lagt telefonen i ett ris en natt men ingenting hände. Vad föreslår du om telefonen? och hur återställer jag filer (särskilt filer i säker mapp) från telefonen med skärmen som inte svarar? - Cath

Lösning: Hej Cath. Din Galaxy S8 har vattentäthetsskydd men det betyder inte att den kan förbli så hela tiden. Vattenbeständighet i smartphones komprometteras lätt av ett antal faktorer, särskilt av fysiska skador. Om du tappade telefonen innan, vilket resulterade i en liten spricka på skärmen, kan det också ha brutit andra delar i telefonen som tidigare förstärktes av Samsungs egenutvecklade design av vattenbeständighet. Vatten kan ha sipprat in i telefonen i en av dessa små sprickor, vilket har orsakat att skärmenheten inte fungerar.

Det finns tre huvudkomponenter i en skärmmontering - digitaliserare, skärm och flexkabel. Monitorn är den som visar bilderna precis som din datorskärm gör. Digitaliseraren är ett tunt genomskinligt lager ovanpå skärmen som känner av din beröring. Flexkabeln startar digitaliseraren och gör att signaler från den kan överföras till moderkortet. Vi tror att problemet just nu ligger på din telefons digitaliserare eftersom vissa delar har svarat. Tyvärr är digitaliseraren den enda porten till systemet. Utan den kan du inte skicka önskade kommandon till, säg, låsa upp skärmen och göra andra saker. Med andra ord, utan det är du effektivt låst ur telefonen. Det finns inget programvaru trick du kan göra för att fixa det. Om vår misstank är rätt, är den minsta ansträngning du kan göra för att skicka enheten in.

Om du låter Samsung byta ut skärmen förlorar du nästan säkert dina data eftersom de kommer att torka av telefonen under eller efter reparation. Om dessa filer verkligen är så viktiga för dig kan du låta en tredje part tekniker fixa telefonen åt dig. Genom att göra det kan du berätta för teknikern att du bara behöver byta ut skärmen och lämna allt annat orört. Kom dock ihåg att Samsung inte längre kommer att titta på din telefon när de vet att hårdvaran har manipulerats. Så om en oberoende tekniker inte alls kan lösa problemet och du väljer att låta Samsung reparera telefonen kommer du inte att kunna göra det längre.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.