Hur man fixar Galaxy S8 Instagram-app som stannar kvar [felsökningsguide]

Det har rapporterats många rapporter från flera Galaxy S8-ägare om att deras Instagram plötsligt har blivit problematisk. Det som händer är att Instagram-appen verkar inte ladda eller öppna alls. Vad det gör är att försöka öppna sig men sedan visar Instagram meddelandet som stannar kvar. Vi vet att problemet inte är universellt eftersom andra enheter kan öppna Instagram-appen utan problem alls. Våra egna Galaxy S8-enheter som används för recensioner kan öppna Instagram-appen bra. Detsamma gäller för våra personliga S8-enheter så problemet kanske bara påverkar en liten andel användare. För närvarande har vi ingen aning om vad som orsakar felet men lyckligtvis är Instagram-teamet redan på det och har faktiskt redan släppt en uppdatering för att fixa det. Om du råkar ha ett Instagram-problem nyligen, se till att följa våra förslag nedan om hur du åtgärdar det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Under tiden är här de exempel som rapporterades till oss:

Min Instagram-app har slutat fungera idag, med den säger den har slutat fungera, det vanliga Android-sättet det säger när en app kraschar. Jag startade om min telefon och det löste inte problemet, så jag installerade om den och jag kunde logga in. Efter att jag lämnat appen kom jag emellertid tillbaka problemet och gick aldrig tillbaka. Några förslag? Tack. - Josue

Jag har en Samsung Galaxy S8 och jag har nyligen stött på ett problem med instagram. Det fortsätter att stanna varje gång jag går in på det till den punkt där jag inte kan se instagram. Jag har startat om enheten, avinstallerat och installerat om instagram, installerat den senaste Android-uppdateringen etc. men ingenting fungerar. - Henry Samson

Instagram kraschar hela tiden. Jag startade om och avinstallerade / installerade om appen och har samma problem (efter cirka 5 minuters arbete med omintegrationen. - Howard.lewin

När jag försöker öppna Instagram slutar det automatiskt att fungera och kommer att stängas. Jag har avinstallerat den och installerat om den men den öppnas fortfarande inte. - Lia Pusateri

Instagram-appen kraschar hela tiden. Jag har testat alla förslag som rekommenderas för min telefon och jag vet inte vad jag ska göra för att fixa det. - Taryn

Jag har nyligen haft problem med min instagram på min s8. Jag har sökt och hittat att jag var tvungen att rensa pengarna så jag gjorde det, det fungerade inte. Så jag hittade sedan att jag var tvungen att rensa kontanter och data och tvinga stoppa det, så jag gjorde det också. Och jag kan logga in och få det att fungera när jag gör det, men om jag stänger det och försöker öppna igen kraschar det igen. Jag startade också om min telefon efter att styrkan stannade. Jag upptäckte att dessa korrigeringar inte fungerade så jag avinstallerade det och laddade ner det igen och det hade samma effekt som den sista fixen, jag kunde logga in en gång men när jag startade om jag försökte öppna den igen skulle det bara krascha. Inte säker på om du har en fix men det blir irriterande. - Ben

Lösningar som du kan prova om Instagram inte öppnas eller fortsätter att krascha på din Galaxy S8

Det finns ett antal möjliga faktorer som kan få Instagram-appen att stängas för tidigt eller förhindra att den öppnas till och med. Eftersom det är möjligt att vart och ett av fallen som nämns ovan kan ha olika orsaker kommer vi att tillhandahålla alla relevanta lösningar som du kan försöka lösa problemet.

Lösning 1: Rensa RAM

Vissa buggar kanske bara körs med den aktuella appsessionen så det första du vill göra är att göra

stäng appen genom att starta om RAM-minnet. Detta är en grundläggande lösning som ofta fixar många mindre appbugs. Så här gör du:

 1. Från vilken hemskärm som helst trycker du på ikonen för den senaste applikationen, som finns i det nedre vänstra hörnet.
 2. Bläddra och välj Instagram-app.
 3. Dra åt vänster eller höger eller tryck på 'X' för att stänga vald applikation.
 4. Alternativt kan du trycka på STÄNG ALLA för att avsluta alla löpande applikationer.

Lösning 2: Tvinga om omstart

Starta om telefonen är en av de enklaste korrigeringarna för många appfel. Vi förstår att du kanske redan har provat det så det är avsett för dem som inte lyckades göra det. Tvinga att stoppa en Android-enhet rensar minnet (RAM) och uppdaterar systemet i allmänhet. Vissa buggar elimineras när något av dessa två saker inträffar så att du inte vill hoppa över det här steget.

För att tvinga om din S8:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Lösning 3: Uppdatera cache-partitionen

Vissa appar fungerar kanske inte normalt när telefonens systemcache är skadad eller föråldrad. För att kontrollera om du har problem med systemcachen, se till att du rensar cachepartitionen, där systemcachen är lagrad. Om du gör det raderas inte dina personuppgifter så det finns ingen risk att ta bort osparade filer.

Så här tar du bort cache-partitionen på din S8:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 4: Rensa cache för Instagram-appen

Instagram använder en uppsättning tillfälliga filer som heter cache för att fungera effektivt. Som en skadad systemcache kan en dålig appcache negativt påverka prestandan för en app också. För att kontrollera om din Instagram-app har problem med cache, se till att du rensar dess nuvarande cache med följande steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta och tryck på Instagram.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache-knapp.
 6. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Lösning 5: Rensa Instagram-data

Nästa logiska felsökningssteg om torkning av en app-cache misslyckas är att rensa data. Data avser konto- eller användningsspecifik information som används av en app för att göra sitt jobb. För Instagram kan data inkludera kontoinställningar, referenser, anpassningar och andra inställningar under huven. Så här tar du bort dina Instagram-appdata:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta och tryck på Instagram.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa dataknappen.
 6. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Lösning 6: Logga ut och logga in igen

Vissa Instagram-användare sa att logga ut från sin Instagram-app och logga in hjälpte till att lösa problemet. För att se om detta fungerar, se till att du också startar om enheten direkt efter att du loggat ut och innan du loggar in igen. Kommer vi från felsökningsförslagen ovan tror vi inte att det kommer att vara till stor hjälp eftersom du i princip gjort det genom att radera dina Instagram-data redan. Ändå är det definitivt en värdefull ansträngning, särskilt eftersom vi inte vet var problemet ligger.

Lösning 7: Installera senaste Instagram-uppdateringen

För de enheter som berörs av detta Instagram-problem som börjar för några dagar sedan har denna lösning största chansen att fixa det. Instagram-utvecklargruppen har erkänt att vissa enheter fortsätter att visa felet "Instagram håller stopp" och redan släppt en kodningskorrigering för det. Om du har tur och ditt specifika Instagram-problem beror på en ineffektiv kod kommer den här lösningen förmodligen att hjälpa dig att fixa det.

Så här söker du efter Instagram-uppdatering:

 1. Öppna appen Google Play Store.
 2. Klicka på More-ikonen längst upp till vänster.
 3. Klicka på Mina appar och spel.
 4. Klicka på Uppdatera-knappen för Instagram (om den är tillgänglig).
 5. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Lösning 8: Se till att andra appar är uppdaterade

Lika viktigt som att uppdatera din Instagram-app är att se till att resten av dina appar också är uppdaterade. Buggy-appar är vanligtvis de som kör inkompatibla eller inaktuella versioner. Så här kontrollerar du om dina appar behöver uppdateras:

 1. Öppna appen Google Play Store.
 2. Klicka på More-ikonen längst upp till vänster.
 3. Klicka på Mina appar och spel.
 4. Låt din telefon leta efter uppdateringar i några sekunder.
 5. Klicka på Uppdatera alla om du vill uppdatera flera appar samtidigt.

Lösning 9: Sök efter Android-uppdatering

Vissa appbugs orsakas inte helt av en appkodningsfråga utan snarare av Android-problem. För att minimera risken för att buggar utvecklas, vill du säkerställa att både appar och operativsystem är uppdaterade. Om du redan har uppdaterat alla appar men din Instagram fortsätter att stoppa på egen hand, se till att du också har installerat den senaste Android-uppdateringen.

För att göra det måste du gå under Inställningar> Programuppdatering .

Lösning 10: Vänta på uppdatering från utvecklare

Från detta skrivande har Instagram-utvecklargruppen officiellt erkänt att vissa Android-enheter kan stöta på problem med deras produkt och att det redan har åtgärdats. Om du fortsätter att ha samma problem efter installationen av den senaste uppdateringen kan du försöka installera appen igen och se vad som händer. Om Instagram fortfarande fortsätter att stoppa, kan du bara vänta tills det är fixat. Under tiden kan du prova våra lösningar nedan.

Första lösningen: Använd betaversion

Vissa användare sa att att använda den bästa versionen av appen tillät dem att använda Instagram utan problem. Om du är intresserad av att prova detta följer du den här länken. Tänk på att betaversioner av appar är mindre stabila jämfört med deras slutliga versioner så att du kan stöta på helt andra problem när du använder den.

Andra lösningen: använd mobilwebbplats

Om din Instagram-app fortfarande kraschar har du också möjlighet att använda din dators webbläsare eller telefonens webbläsare för att besöka Instagrams webbplats.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.