Hur man fixar Galaxy S8-boot loop-problemet (S8 fastnat i Samsung-logotypskärmen)

Det har ökat ett antal problem rapporterade för # GalaxyS8 i dag. I dagens felsökningsavsnitt ger vi dig tre vanliga problem och deras lösningar. Så om du letar efter ett sätt att fixa din egen S8-fråga kan det här inlägget hjälpa.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S8 Plus-signalen är svag, batteriet fortsätter att visa noll procent, tömmer snabbt

Jag har en Samsung Galaxy S8 Plus som jag vann i en konkurrens och endast används för att ansluta till internet. Den visade aldrig en signalstyrka mycket över 50% eller så, men jag använde den ändå i detta dåliga skick. Nu, efter ett år med knappt arbete och en fabriksåterställning, eftersom det fortsatte att starta om sig själv och inte fungera rätt, och nu, efter att batterinivån fortsatte att hoppa till noll och måste rensa partitionscachen bara för att få den att fungera, och en annan fabriksåterställning, på grund av att det fortfarande är dåligt fungerar, fungerar batteriet fortfarande dåligt och enheten går inte längre än välkomstsidan efter anslutning till wifi?

Lösning: Om batteriprestanda och wifi fortsätter att vara problem efter att ha gjort en fabriksåterställning, tittar du troligtvis på ett hårdvaruproblem. Din Galaxy S8 Plus behöver både mjukvara och hårdvara för att fungera för att ge dig en upplevelse du förväntar dig av en bra telefon. Om problemen du har orsakas av ett programfel eller en dålig app måste de ha åtgärdats efter att telefonen torkats till fabriksinställningen. Att det inte hände är konkreta bevis för att problemet inte kan åtgärdas på din nivå. Om det fortfarande är möjligt, ta med enheten till ditt lokala Samsung Service Center så att hårdvaran kan undersökas. Först då kan de berätta om enheten kan repareras eller om det är nödvändigt att byta ut.

Problem nr 2: Hur man fixar Galaxy S8-boot loop-problemet (S8 fastnat i Samsung-logotypskärmen)

Min Samsung S8 dog slumpmässigt. Jag får absolut ingen åtgärd ur det om jag inte tar det på. När jag har anslutit den, allt det gör är att ladda Samsung-skärmen, sedan bli svart och upprepa. Ibland visar den en blå skärm med den lilla androidbubbleman som säger uppdatering av programvaruinstallation (eller något längs dessa linjer) i ungefär 2 sekunder och sedan blir svart igen och upprepar Samsung-skärmen och försvinner. Jag har försökt att utföra de säkra omstarterna osv. Som du har visat i andra arkiv men ingen tur, snälla hjälp.

Lösning: Din Galaxy S8 är i en situation som vi kallar boot loop. I de flesta fall är detta resultatet av att en misslyckad uppdatering (blinkande) har gått dåligt. Om du inte manipulerade med programvaran alls innan detta inträffade kan det orsakas av andra faktorer, t.ex. ett fel i Android, ett kodningsproblem med den aktuella firmware eller av ett hårdvarufel.

Om du vill se om problemet kan åtgärdas i slutändan startar du om telefonen till återställningsläge och torker av den därifrån. Om du inte har provat det ännu så här går det:

  1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
  2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
  3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
  4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
  5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
  6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
  7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
  8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
  9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om du försökte manipulera med programvaran genom att blinka den, eller om du försökte rota enheten, föreslår vi att du försöker vända det du gjorde. Om till exempel problem med startloop uppstod efter rooting, kan det att lösa problemet också lösa problemet. Om uppstartsslingan följer misslyckade blinkningsprocedur kan du prova att blinka lagervaruprogramvaran så skulle du vara bra.

Om ingenting av dessa saker alls och fabriksåterställning inte fixar telefonen, kontakta Samsung för hjälp.

Problem nr 3: Galaxy S8-skärmarna flimrar och dimmar på egen hand

Min S8 fungerar ... typ av .... Jag är inte en hårdvarukille, jag är en programvarukille så jag vet inte hur jag ska förklara detta så här går det. När du går för att slå på den kommer den på men displayen flimrar men om du stänger av den och på några gånger kommer den att gå på och fungera bra. Men det är en svår och irriterande uppgift på egen hand. Så sista en sak till om det är under…. eh… .lets säger ... cirka 75% ljusstyrka kommer att börja flimra. Jag hoppas att det är ett anslutningsfråga som inte är svårt att lösa, men det kan vara mer så vad som någonsin hjälper jag kan få jag uppskattar det. Jag bygger också datorer så att jag vet hur jag går igenom hårdvara för att fixa det, men jag är inte bra med telefoner. Så om det är något som inte är så svårt kan jag förmodligen fixa det. Tack.

Lösning: Det här problemet har inträffat i vissa äldre Samsung Galaxy-enheter tidigare och tyvärr finns det ingen definitiv lösning för det. Samsung är mamma om frågan och baserad på vår egen forskning beror den förmodligen på ett systemfel. Vissa användare hittade ett arbete för det genom att helt enkelt stänga av funktionen för automatisk ljusstyrka. Detta hjälper till att stabilisera skärmen och underlättar batteriets tryck. Alternativt kan du försöka manuellt sänka skärmens ljusstyrka för att minimera felet från att inträffa.

Som vi nämnde ovan finns det ingen officiell lösning för problemet så om våra förslag inte hjälper kan du behandla det som ett hårdvaruproblem. Men det betyder inte att du kan fixa det på egen hand. Låt Samsung undersöka hårdvaran så att du kan få råd om de kan reparera den, eller om de behöver skicka en ersättning till dig.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.