Hur man fixar Galaxy S5 med svag eller ingen signal, andra problem

En av frågorna i detta inlägg idag handlar om en Galaxy S5 med svag eller ingen signal, som rapporterats av en av våra läsare. Nätverks- eller anslutningsproblem av denna typ är vanligtvis hårdvarorelaterade så det är inte mycket som en genomsnittlig användare kan göra. Ändå uppmuntrar vi dig fortfarande att fortsätta läsa så att du också ser potentiella lösningar som kan fungera i ditt fall.

Dessa är de specifika ämnen som diskuteras i detta inlägg idag:

 1. Galaxy S5-batteri fungerar inte
 2. Galaxy S5 kan inte starta förbi Samsung-logotypskärmen
 3. Galaxy S5 med svag eller ingen signal
 4. Galaxy S5-skärmen slås inte på igen
 5. Hur man återställer filer från Galaxy S5 SD-kort

Om du letar efter lösningar på din egen #Android-fråga kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida, eller så kan du installera vår gratisapp från Google Play Store.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Problem nr 1: Galaxy S5-batteriet fungerar inte

Min telefon har plötsligt beslutat att inte ladda. Jag har den snabbladdare som den ska ha och den fungerade bra jag märkte att den tappades väldigt snabbt den dagen och agerade konstigt. det gick från 12% till 6% till 2% på några minuter, men det var bra hela dagen. Sedan när jag anslutit den, laddades inte laddningslampan. det skulle inte ladda. så småningom dog den. den stannade på 2% i 2 timmar och sedan kommer laddningssymbolen att dyka upp på skärmen, stanna i cirka 5 sekunder, vibrera och sedan försvinna. det kommer att göra detta ständigt hela natten. sedan på morgnarna debiteras det cirka 50%. batteriet tappas lite snabbare än normalt, men annars är det bra. tappades inte, inga vattenskador den satt på räknaren hela dagen. det började bara göra detta ur det blå. Jag har provat andra laddare och startat om den. rensade cachen och jag har ingen aning om vad jag ska göra härnäst. Den är nästan två år gammal. - Alexis

Lösning: Hej Alexis. Om du fortfarande är det ursprungliga batteriet för närvarande är det förmodligen hög tid för dig att byta ut det. Ett litiumbaserat batteri som det på din S5 förlorar kapaciteten efter varje laddningscykel (processen att tömma och ladda batteriet). Tekniskt sett börjar alla typer av batterier att försämras den dag de tillverkades. Kapacitetsförlust är laddningscykelens funktion och ålder. De bästa litiumjonbatterierna kan börja visa betydande kapacitetsförlust efter några hundra laddningscykler. I de flesta fall förlorar ett smarttelefonbatteri 80% av sin kapacitet efter 300-500 laddningscykler. Förutsatt att du tömmer och laddar batteriet varje dag, måste den nuvarande kapaciteten just nu vara mycket försämrad. De saker du nämner här som den ojämna batterinivån, slumpmässig omstart och just nu, telefonens oförmåga att slå på, är några av de vanligaste symtomen på batterifel. Att byta ut batteriet för närvarande bör lösa problemet enkelt.

Problem nr 2: Galaxy S5 kan inte starta förbi Samsung-skärmen

Hej allihopa! Jag hade en olåst Galaxy S5 av Sprint i över ett år. Nyligen startas det ofta om automatiskt när du använder eller skärmar av efter väntetiden. Det kommer att starta om och jag stöter på två fall:

 1. Fastnat i startskärmen “Samsung Galaxy S5 powered by Android”, stäng sedan av med en vibration och slå på med en vibration. Och det fortsätter att upprepa.

[IMG =”” bootloop””] // image.prntscr.com/image/459266ab838049c9a6cf24b1678b50d5.jpg[/IMG]

I det här fallet tar jag bort batteriet och håller det ensamt under 2 minuter. sedan startar det framgångsrikt. Enheten blir ibland varm, ibland sval men det händer fortfarande (inget beroende på teman).

 1. Det startade också om men ingen skärm på: jag hörde startljud. när start är klar fungerar pekskärmen fortfarande (ljud när jag pekar på låsskärmen). Och jag har sann svart telefon.

Jag försökte starta i säkert läge, återställa fabriken, odin med Android 5.0, 6.0 men ingenting förändrades. Jag hoppas att alla hjälper mig. Tack så mycket.

Min enhet: S5 900P med lagerlollipop 5.0 (OK4 - nyaste klubba). Knox 0x1 ″ - Minh

Lösning: Hej Minh. Du bör veta att vår blogg bara innehåller felsökning av programvara för Android-enheter. Dessa mjukvarulösningar inkluderar ofta fabriksåterställning samt enstaka rekommendation att blixtar en annan ROM via Odin i fall där telefonen blir helt svarslös. Du har tydligen gjort dem innan du kontaktar oss så att du kan anta att problemet inte är programvara i naturen. Antingen fungerar skärmmonteringen inte korrekt, eller så finns det en annan hårdvarukomponent som inte fungerar. Vad det än är är ditt bästa alternativ nu att få telefonen reparerad eller bytas ut. Ring Samsung eller din operatör för upplösning.

Problem nr 3: Galaxy S5 med svag eller ingen signal

Jag har ett AT&T simkort från Straight Talk. Jag hade en Galaxy S4 och köpte nyligen en renoverad S5 från Amazon.com. Telefonen verkar fungera bra förväntar mig att jag ibland inte har någon mottagning. Jag använde APN-inställningen som jag använde för min S4 (jag hade ganska länge få dem att arbeta ursprungligen med Straight Talk).

Jag var mycket nöjd med Straight Talk på min S4. Jag hade minst 2 eller 3 barer om inte full service överallt jag åkte. Nu kan jag inte få samtal eller texter det mesta av dagen, även på platser där min S4 hade en perfekt mottagning. Idag satt till exempel min telefon på mitt skrivbord, där S4 hade varit bra, och jag kunde inte skicka texter. Sedan en timme senare vibrerar det som galen eftersom det plötsligt hade två barer med service och kunde skicka mina meddelanden och få en timmes värde av inkommande texter. Några minuter senare var det tillbaka till ingen tjänst och jag kunde inte skicka en text. - David

Lösning: Hej David. Om du har installerat många appar från tredje part rekommenderar vi att du kontrollerar om någon av dem orsakar problemet. Du kan göra det genom att starta upp din S5 i säkert läge. Säkerhetsläge är ett av de mest användbara felsökningstrick för en Android-telefon. Det här är en annan mjukvarumiljö där du säkert kan avinstallera appar och se hur din telefon beter sig under en tid. Säkert läge rekommenderas vanligtvis när en S5 stöter på problem som frysning, slumpmässiga omstarter, anslutningssvårigheter, om man misstänker att en av apparna är problematiska. Tredjepartsappar som är installerade på telefonen laddas inte, det är därför mycket användbart för att begränsa källan till problemet. Om telefonen beter sig normalt i säkert läge, eller om sms fungerar bra under observationsperioden, är det en bekräftelse på att en av apparna är ansvarig. Se till att lämna telefonen i säkert läge i minst 24 timmar så att du vet skillnaden. För att aktivera Safe Mode följer du stegen nedan:

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren.
 • När 'Samsung Galaxy S5' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 • Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 • Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 • Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Om ingenting ändras efter att ha observerat telefonen i säkert läge, gör en fabriksåterställning för att säkerställa att det finns fel på operativsystemnivå som orsakar den.

Att återställa en S5 till fabriksinställningarna är det snabbaste sättet att ta bort allt på telefonen samt ett bra felsökningssteg om du stöter på ett problem som kan tyckas svårt att lösa. Det är också ett bra sätt att bli av med irriterande, skurkiga eller besvärliga appar snabbt.

Försiktighetsåtgärd, se till att batteriet är fulladdat och att du har skapat en säkerhetskopia av dina data innan du fortsätter.

 • Slå ner Galaxy S5.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen, Hem-knappen och strömbrytaren tillsammans tills du ser Android på skärmen.
 • Använd Volym ner för att markera alternativet torka data / fabriksåterställning och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • Använd Volym ner igen för att markera Ja - radera all användardata och tryck på Ström för att välja den.
 • Använd Power-knappen för att välja Reboot system nu.
 • När S5 startas om ska den torkas helt och redo att installeras igen.
 • När telefonen har återställts, observera den i ytterligare 24 timmar. Se till att inte installera någon app under denna period.

Om du har samma situation efter en fabriksåterställning måste problemet vara hårdvarorelaterat. Låt telefonen bytas ut om möjligt.

Problem nr 4: Galaxy S5-skärmen slås inte på igen

Kvällen innan detta problem inträffade såg jag Netflix på min telefon i minst två timmar. efter det satte jag min telefon på laddaren och sov. Nästa dag drog min telefon och jag fortsatte att behöva ta av den från laddaren utan att den var fulladdad. När jag hade kunnat slå mig ner lade jag min telefon ladda upp till 100%. Efter att det var klart laddade jag på Snapchat. Sedan lägger jag troligen 30 minuter senare ner min telefon för att leka med mina små kusiner. Ungefär en timme senare plockade jag upp min telefon för att skicka tillbaka någon och jag tryckte på hemknappen för att slå på den men det gjorde det inte. Så jag slog på strömknappen och den startade fortfarande inte. Det har gått nästan 2 dagar och min telefon kommer fortfarande inte att slås på.

Jag har provat alla procedurer och det kommer bara inte att slås på. När folk ringer till mig säger de att det ringer men det kommer naturligtvis inte via min telefon för att det inte kommer att slås på. LED-lamporna är inte tända, ingenting är på! Jag vet inte vad jag ska göra. - Raeen

Lösning: Hej Raeen. Om andra kan ringa ditt nummer och höra din ringsignal bra är det en indikation på att telefonen är på men skärmen förblir svart. Vi kan inte fixa en dålig skärm genom att felsöka programvara så se till att telefonen har kontrollerats eller reparerats. Ännu bättre, helt enkelt be om en ersättning om det fortfarande är ett alternativ för tillfället.

Problem 5: Hur man återställer filer från Galaxy S5 SD-kort

Nyligen sparade jag alla mina foton på mitt micro SD-kort. Idag, när jag var i min Galleri-app, frystes Galleri-appen och appen stängdes av. Jag startade om min telefon och när den startade igen. Jag fick ett meddelande som säger "Tomt SD-kort: SD-kortet är tomt eller har filer som inte stöds."

När jag går till inställningar–> lagring finns det ett alternativ att montera mitt SD-kort, men när jag klickar på det berättar det bara samma "tomma SD-kort" -meddelande.

Jag använde inte allt minne på SD-kortet och jag har ungefär 1 GB internt lagringsutrymme kvar också. Jag är inte säker på vad problemet skulle vara och jag vill verkligen ha mina filer tillbaka.

Kan jag återställa filer från mitt SD-kort på något sätt? - Tina

Lösning: Hej Tina. Meddelandet "Blank SD-kort" verkar vara ett generiskt fel som antyder att enheten kan vara skadad eller inte fungerar. Det bästa du kan göra i det här fallet är att demontera SD-kortet och sätta i det på en annan enhet som en annan smartphone eller SD-kortläsare. Om den andra enheten inte läser SD-kortet heller, kan du satsa att kortet är borta.

Filåterställning i denna situation beror på orsaken till felet. Det kan hända att du inte kan återställa dina filer beroende på minnet. Vi stöder inte filåterställning eftersom det kräver avancerad programvara så prova lyckan genom att kontakta företag som annonserar sina tjänster på Google.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.