Hur man fixar Galaxy S10 “SD-kort inte upptäckt” -fel [felsökningsguide]

Har din Galaxy S10 svårt att upptäcka ett SD-kort? Visar det det fruktade ”SD-kortet har inte upptäckts” -felet? Om du är en av de oturliga ägarna till en defekt S10, följ våra förslag nedan för att fixa den.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S10 “SD-kort inte upptäckt” -fel

"SD-kort inte upptäckt" -fel kan orsakas av ett antal faktorer. Lär dig hur du hanterar det nedan.

Starta om enheten. Det allra första du kan göra i detta fall är att försöka uppdatera systemet. Se till att simulera effekterna av en "batteridrag" -procedur för att också rensa cachen. Här är vad du behöver göra:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Tillåt också upp till 90 sekunder för återställningen att slutföras.

Bekräfta att SD-kortet fungerar. Att kontrollera SD-kortet i sig är ett annat grundläggande felsökningssteg att göra. Om du har en annan telefon ska du sätta in SD-kortet där och se att det blir igenkänt. Försök sedan spara en fil eller filer i den för att kontrollera om den tar emot filöverföringar normalt.

Om du inte har någon annan enhet kan du hitta en dator som har ett SD-kortuttag eller läsare. Vissa bärbara datorer kan ha en inbyggd SD-kortläsare så att du kan använda det. Ditt mål för närvarande är att se till att det inte är ett SD-kortproblem. Om ditt SD-kort fungerar på en annan enhet är det en tydlig indikator på att det finns problem med enheten. Gör resten av felsökningsförslagen nedan för att lösa problemet.

Omformatera SD-kort. Ibland kan en Android-telefon stöta på ett problem när du försöker läsa ett SD-kort. Det kan inte vara något allvarligt problem med SD-kortet eller själva enheten, men felet kan fortfarande förhindra att din telefon läser innehåll. I vissa fall löser problemet om omformatering av kortet. Se till att prova det. Så här formaterar du ett SD-kort:

 1. Från hemmet trycker du på Apps.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Enhetsunderhåll.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Fler alternativ.
 6. Klicka på Lagringsinställningar.
 7. Knacka på SD-kort.
 8. Klicka på Format.
 9. Bekräfta genom att trycka på Format.

Koppla bort SD-kortet. Ibland uppdateras hur tillfälligt frånkoppling av SD-kort hur Android upptäcker det och rensar vilket fel som hindrar det från att läsa innehållet. Stäng av telefonen och ta bort SD-kortet fysiskt. Om du vill ta bort kortet medan telefonen är på, se till att ta bort det först. Så här avmonterar du ett SD-kort:

 1. Gå till menyn Inställningar.
 2. Sök efter och välj Lagring.
 3. Tryck på Fler alternativ.
 4. Välj Lagringsinställningar.
 5. Tryck på Unmount.

När kortet har tagits bort eller efter att ha stängt av telefonen, följ dessa steg för att ta bort SD-kortet:

 1. Sätt i utkastarverktyget i det lilla hålet på SIM / microSD-kortfacket.
 2. Tryck sedan försiktigt tills magasinet springer ut.
 3. Ta bort SIM-kortet och microSD-kortet från facket.
 4. Kontrollera och se till att kortet är rent och har inga synliga tecken på skador som repor.
 5. Lägg tillbaka SIM-kortet och microSD-kortet i facket. Se till att båda korten är korrekt placerade.
 6. Sätt tillbaka facket i facket.

Använd ett annat SD-kort. Om SD-kortet verkar vara trasigt efter att ha testat det på en annan enhet, överväg att använda ett annat. Du kan antingen hitta en gammal ersättning eller få en helt ny. Innan du använder ett SD-kort på din telefon för första gången, se till att omformatera det för att undvika inkompatibilitet eller filkorruption. Om du försöker återvinna ett gammalt SD-kort kan det hända att den gamla enheten där den kommer från använder en annan filtyp. När det används på din nya telefon kan detta SD-kort bli buggy. Du kan undvika det genom att helt enkelt formatera det.

Återställ appens inställningar. I andra liknande fall kan ett SD-kortfel utvecklas om Android inte kan använda en kritisk standardapp. För att säkerställa att alla standardappar är igång, försök att göra följande:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om Galaxy S10 och kolla om problemet.

Återställ alla inställningar. Återställa alla inställningar är som en semi-fabriksåterställning. Det återställer alla programinställningar till sina standardvärden men utan att radera appar och personuppgifter. Se till att göra det om ingenting har fungerat hittills.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Installera uppdateringar. Att hålla Android och appar uppdaterade är ofta ett underskattat felsökningssteg. Se till att alla appar är uppdaterade och installera alla tillgängliga Android- eller operatörsuppdateringar just nu.

Rensa cache-partition. Android använder systemcache för att ladda appar och tjänster snabbt. Den här cachen kan ibland bli skadad, vilket kan orsaka problem. För att säkerställa att din S10 använder färsk cache, glöm inte att rensa cache-partitionen. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontrollera SD-kort i säkert läge. En annan möjlig orsak till ditt problem kan vara en tredjepartsapp. Ibland kan en tredjepartsapp störa Android och orsaka problem. Om du vill kontrollera om det är så bör du starta om telefonen till säkert läge och se vad som händer. I säkert läge avbryts alla appar från tredje part. Så om din S10 upptäcker SD-kortet och arbetar med det normalt, betyder det att en av de nedladdade apparna är skylden. Lär dig hur du startar om telefonen till Safe Mode med följande steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. När du är i säkert läge kan du försöka ladda telefonen i minst 30 minuter och se vad som händer.

Om din SD fungerar normalt i säkert läge måste du ta reda på vilken av dina appar som orsakar problemet. Att göra det:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning. Det sista du vill göra är att fabriksinställa enheten. Detta raderar telefonen och rensar alla nedladdade appar. Det kommer också att återställa alla programinställningar till sina standardvärden, och effektivt bringa enheten till dess fabrikstillstånd. Om orsaken till problemet är mjukvarorelaterad kommer fabriksåterställning troligen att åtgärda det.

Det finns två metoder för att fabriksinställa din enhet. Här är var och en av dem:

Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen, strömbrytaren och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Släpp BARA strömbrytaren när du känner att enheten vibrerar.
 6. En skärmmeny visas nu. Släpp de återstående knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Radera alla användardata'. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på strömbrytaren igen för att välja Ja - radera all användardata.
 9. Tryck på strömbrytaren för att markera och välj sedan alternativet Omstart

Få professionell hjälp . Om fabriksinställningen fortfarande misslyckas med att fixa “SD-kort inte upptäckt” -fel är det troliga skälet till hårdvarufel. Du bör kontakta Samsung så att en fullständig hårdvarukontroll kan utföras. Din telefon kan repareras eller bytas ut.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.