Hur man fixar Galaxy S10 Samsung Pay popup | Samsung Pay-popup dyker upp

Vissa Galaxy S10-användare har enligt uppgift stött på en irriterande fråga om Samsung Pay-popup på deras enhet. Om du letar efter lösningar för att lösa problemet på din egen Galaxy S10, följ våra lösningar nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S10 Samsung Pay popup | Samsung Pay-popup dyker upp

Om Samsung Pay popup fortsätter att dyka upp på din Galaxy S10, här är de saker du bör göra för att fixa den:

Samsung Pay popup fix nr 1: Sök efter systemuppdateringar

Om du fortsätter att få Samsung Pay-popup är det första felsökningssteget som du måste göra att alla appar, inklusive Samsung Pay, uppdateras. De flesta Samsung-relaterade buggar fixas av uppdateringar och din Samsung Pay-fråga är inget undantag. Om du laddade ner Samsung Pay via Play Store kan du uppdatera det som du skulle göra med någon annan app. Om din Samsung Pay-app levererades med den ursprungliga programvaran, försök att uppdatera den via sin egen inställningsmeny eller via Galaxy Store.

När du har uppdaterat alla appar vill du också se till att Android OS också är uppdaterat. För att göra det, öppna bara Inställnings-appen och gå till Programuppdatering .

Relaterad läsning: Hur man fixar Galaxy S10 installerar inte uppdatering för Galaxy Store | Galaxy Store kommer inte att uppdateras

Samsung Pay popup fix nr 2: Uppdatera appen

Ibland kan appproblem uppstå om ett system eller en app har lämnats länge. Vi rekommenderar att du stänger alla körande appar då och då för att minska risken för att buggar utvecklas. Om du vill se om din Galaxy S10 Samsung Pay-popup-problem orsakas av ett mindre fel kan du tvinga att lämna appen. Här är hur:

 1. På skärmen trycker du på funktionsknappen Senaste appar (den med tre vertikala linjer till vänster om Hem-knappen).
 2. När skärmen Nya appar visas, svep åt vänster eller höger för att leta efter Instagram-appen. Det borde vara här om du lyckades köra den tidigare. Dra sedan upp på appen för att stänga den. Detta bör tvinga stänga det. Om den inte är där, klicka helt enkelt på appen Stäng alla för att också starta om alla appar.

Ett annat sätt att tvinga stänga en app är detta:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Instagram-appen.
 6. Tryck på Force Stop.

Samsung Pay popup fix nr 3: Utför mjuk återställning

Ibland kan buggar utvecklas om en enhet körs länge. För att uppdatera systemet och bli av med tillfälliga buggar, försök att simulera effekterna av en "batteridrag" -procedur och se hur det går. För att göra det, tryck helt enkelt på strömbrytaren och volym ned-knapparna i cirka 10 sekunder . Släpp knapparna när telefonen har startat om. Detta är vanligtvis effektivt för att rensa buggar som utvecklats när ett system lämnas igång under en tid. Vi föreslår att du startar om din S10 med den här metoden minst en gång i veckan för att minska risken för buggar.

För vissa Galaxy S10 kan det finnas något annorlunda sätt att komma fram till samma metod. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Samsung Pay popup fix nr 4: Rensa Samsung Pay-cache

Ibland kan appens cache påverka prestandan och orsaka problem. För att säkerställa att cache för Samsung Pay-appen är i toppform, försök rensa den och se vad som händer.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Samsung Pay-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om enheten och kolla om problemet.

Samsung Pay popup fix # 5: Återställ appdata eller installera om

En uppföljning till föregående steg är att rensa en apps data. Om ingenting händer efter att den tillfälliga cachen för Samsung Pay har rensats, se till att följa upp den genom att rensa dess data.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Samsung Pay-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.
 8. Starta om enheten och kolla om problemet.

Om Samsung Pay inte levererades med den ursprungliga programvaran och du lagt till den själv, föreslår vi att du försöker installera om den istället. Nedan följer stegen för att ta bort eller avinstallera en app

 1. Dra upp eller ner från skärmens mitt på skärmen för att komma åt apparens skärm.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Tryck på appar.
 4. Se till att allt är valt (uppe till vänster). Tryck vid behov på rullgardinsikonen (överst till vänster) och välj sedan Alla.
 5. Hitta och välj sedan lämplig app. Om systemappar inte är synliga, klicka på menyikonen (överst till höger) och välj Visa systemappar.
 6. Tryck på Avinstallera för att ta bort en app.
 7. Tryck på OK för att bekräfta.

I vissa fall kan nya uppdateringar orsaka problem istället för att fixa dem. Försök att avinstallera den senaste uppdateringen för Samsung Pay för att se om det hjälper. Här är hur:

 1. Dra upp eller ner från skärmens mitt på skärmen för att komma åt apparens skärm.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Tryck på appar.
 4. Se till att allt är valt (uppe till vänster). Tryck vid behov på rullgardinsikonen (överst till vänster) och välj sedan Alla.
 5. Hitta och välj sedan lämplig app. Om systemappar inte är synliga, klicka på menyikonen (överst till höger) och välj Visa systemappar.
 6. Tryck på Avinstallera för att ta bort en app.
 7. Tryck på OK för att bekräfta.
 8. För att avinstallera appuppdateringar (det här alternativet är bara tillgängligt när en uppdatering har installerats.)
 9. Klicka på Avinstallera uppdateringar.
 10. Bekräfta genom att trycka på OK.

Samsung Pay popup fix # 6: Ta bort Samsung-konto

Vid andra tillfällen fixas buggar på Samsung-standardappar som Samsung Pay genom att göra en enkel åtgärd: logga ut Samsung-kontot och sedan logga in igen. Om du inte har provat det ännu, se till att göra om du återställer Samsung Pay-appen fungerade inte. Så här loggar du ut från ditt Samsung-konto:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Konton och säkerhetskopiera.
 3. Tryck på Konton.
 4. Välj Samsung-konto.
 5. Klicka på Fler inställningsikon (tre punkter).
 6. Klicka på Ta bort konto.
 7. Tryck på Ta bort för att bekräfta.
 8. När du har tagit bort kontot bör du starta om telefonen innan du lägger till den igen.

Samsung Pay popup fix # 7: Återställ nätverksinställningar

Appar som kräver internetuppkoppling för att fungera kan ibland bli buggy om enheten har felaktig nätverkskonfiguration. Försök återställa nätverksinställningarna och se om detta fungerar:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Samsung Pay popup fix 8 #: Rensa cache-partition

Om Samsung Pay-popup uppstod efter en uppdatering, är det möjligt att det kan vara ett problem med systemcachen. Detta är en uppsättning tillfälliga filer som används av Android för att ladda appar snabbt. Om denna cache blir skadad eller föråldrad kan en enhet plötsligt släppa, frysa eller visa tecken på långsam prestanda. Vid andra tillfällen kan ovanliga brister förekomma såväl som systemets totala prestanda kan också påverkas. För att säkerställa att din S10 har bra systemcache, föreslår vi att du rensar det en gång per månad. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Samsung Pay popup fix nr 9: Använd Samsung Pay i Safe Mode

Dåliga appar från tredje part kan ibland störa Android och orsaka problem. Om du nyligen installerade en app innan du noterade popup-problemet med Samsung Pay, ta bort den appen och se vad som händer. Om problemet inte kommer tillbaka efter att appen är borta, kan det lösa det. Om du misstänker att det kan finnas en annan app som orsakar problemet kan du köra enheten till säkert läge istället. Säkerhetsläge tillåter inte att tredjepartsappar körs och endast förinstallerade (de som ursprungligen medföljde programvaran) kan fungera. Så ditt problem kommer inte att hända i säkert läge, det är en tydlig indikation på en dålig app i systemet. Så här startar du upp enheten i säkert läge:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.
 6. Öppna Samsung Pay och kolla om problemet.

Kom ihåg att tredjepartsapplikationer är inaktiverade i det här läget, så det du kan använda är förinstallerade appar. Om problemet inte visas i säkert läge, betyder det att problemet beror på en dålig app. Avinstallera appen som du nyligen installerade och se om det kommer att fixa det. Om problemet kvarstår, använd processen för eliminering för att identifiera den falska appen. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Samsung Pay popup fix nr 10: Fabriksinställning

Du måste försöka återställa fabriken om problemet inte har försvunnit vid denna tidpunkt. Det mest troliga skälet till det är programvarorelaterat så att fabriksinställning kan fixa det. Nedan är de två sätten att fabriksinställa din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. Allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Samsung Pay popup fix 11: Rapportera felet till Samsung

Det är osannolikt att du inte kan fixa Samsung Pay-popup-problemet på egen hand. Men i det sällsynta fallet du inte kan överväga att få hjälp från Samsung, särskilt om du behöver det för vardagligt bruk. Vi föreslår att du besöker din lokala Samsung-butik för den här så att de kan rapportera till rätt avdelning. Du kan också försöka använda appens hjälpmeny under dess inställningar för att rapportera felet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.