Hur man fixar Galaxy S10 "Fel tyvärr har kameran stannat" | kameran fungerar inte

Appar på Samsung Galaxy-enheter kan ibland drabbas av hicka. Om du undrar hur du fixar Galaxy S10-felet "Tyvärr har kameran stannat", då är den här artikeln åt dig. Se till att följa förslagen i den ordning som presenteras för att göra din ansträngning logisk.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S10 "Fel tyvärr har kameran stannat" | kameran fungerar inte

För att felsöka felet "Tyvärr har kameran stannat" måste det finnas ett antal steg som du måste göra. Här är vad du behöver göra:

Kameran har slutat fixa nr 1: Tvinga att avsluta kameraprogrammet

Det allra första du vill göra när du står inför "Tyvärr har kameran stannat" -fel är att stänga kameraappen. När du har öppnat en app fortsätter den att köras i bakgrunden och övertid, det kan komma att utveckla ett tillfälligt fel. För att se om ett mindre fel är att klandra, se till att tvinga att lämna appen innan du använder den igen. Här är hur:

 1. På skärmen trycker du på funktionsknappen Senaste appar (den med tre vertikala linjer till vänster om Hem-knappen).
 2. När skärmen Nya appar visas, svep åt vänster eller höger för att leta efter Instagram-appen. Det borde vara här om du lyckades köra den tidigare. Dra sedan upp på appen för att stänga den. Detta bör tvinga stänga det. Om den inte är där, klicka helt enkelt på appen Stäng alla för att också starta om alla appar.

Ett annat sätt att tvinga stänga en app är detta:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på kamera-appen.
 6. Tryck på Force Stop.

Om båda dessa procedurer inte hjälper till att fixa felet, fortsätt till resten av felsökningen nedan.

Kameran har stoppat Kameran har stoppat fix nr 2: Återställ kamerainställningarna

Nästa steg för dig är att återställa inställningarna för kameraapp. Detta är en annan grundläggande felsökning av kameraprogram som måste göras i den här situationen. Det fixar vanligtvis buggar om de orsakas av felaktiga inställningar. Så här gör du det:

 1. Öppna Camera-appen.
 2. Tryck på Inställningsikon (växelikon längst upp till vänster).
 3. Rulla ner till botten och tryck på Återställ inställningar.
 4. Tryck på RESET för att bekräfta.

Kameran har stoppat Kameran har stoppat fix nr 3: Tvinga om omstart

När tvinga att sluta eller starta om appen inte fungerar, är det nästa bra du kan göra att starta om själva enheten. Liksom det första kan detta steg potentiellt rensa telefonen för sina mindre buggar efter att ha kört den under en tid. Vissa buggar kan utvecklas om du låter din telefon köras i flera dagar utan att starta om. För att åtgärda problem som härrör från detta tillstånd, se till att göra en mjuk återställning på din enhet. Till skillnad från en vanlig omstart, simulerar mjuk återställning effekten av ett batteridrag och därmed rensar RAM också i processen. Detta visar sig vara effektivt tidigare när man hanterar mindre buggar. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 12 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Låt upp till 90 sekunder gå till återställningen.
 3. Om skärmen Underhållsstartläge inte visas, har enheten inte den. Vänta helt enkelt på att enheten stängs av helt.

Kameran har stoppat Kameran har stoppat fix nr 4: Installera uppdateringar

Vissa buggar fixas bara av uppdateringar. Ibland kan Samsung släppa specifika uppdateringar för sina appar för att hantera kända problem. Även om Samsung redan har släppt uppdateringar för att göra kameran mer stabil dagar efter att Galaxy S10 har blivit tillgänglig på marknaden är ingen app perfekt. Nya buggar kan utvecklas då och då så utvecklarna måste regelbundet komma med lösningar. I ditt fall ska du se till att kameraappen är uppdaterad genom att manuellt leta efter nya uppdateringar. Du kan göra det genom att gå under Kamerainställningar> Om kamera.

Kameran har slutat fixa nr 5: Rensa data från kameraprogrammet

Ett annat felsökningssteg som du direkt kan göra för kameraprogrammet är att rensa dess data. Detta kommer att återställa appen till sin fabriksform, som kan vara mer stabil än det nuvarande tillståndet är i. Här är stegen för att rensa data från din kameraapp:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Instagram-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.

Kameran har slutat fixa nr 6: Torka av cache-partition

För att ladda appar snabbt lagrar Android ofta använda objekt som webbplatslänkar, bilder, videor, annonser, bland annat i en del i intern lagring som kallas cachepartition. Ibland kan dessa artiklar som kallas systemcache bli föråldrade eller skadade och orsaka prestandaproblem eller fel. För att säkerställa att din telefon körs effektivt och cachen är i toppform, vill du regelbundet rensa cache-partitionen (ungefär en gång i några månader). När du hanterar app-problem kan det också vara ett av felsökningsstegen. Så här gör du

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kameran har slutat fixa nr 7: Återställ appinställningar

Kameraprogram använder andra appar och standardtjänster för att fungera. Om en eller flera av dessa standardappar avaktiveras av misstag kan det orsaka problem. Så här kan du se till att alla standardappar och tjänster är igång:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S10 och kolla om problemet.

Kameran har slutat fixa nr 8: Använd kameran i Safe Mode

Safe Mode är en mjukvarumiljö som används av Samsung-tekniker för att diagnostisera appproblem. Du kan använda det här verktyget för att kontrollera om en tredjepartsapp stör Android och får kameraprogram att krascha. Endast förinstallerade appar får köras i säkert läge, så om kameraprogrammet inte kraschar, eller om kameran har stoppat felet kommer inte att visas, det är en indikation på dåligt appproblem.

Här är stegen för att starta om din telefon till säkert läge:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Kom ihåg att tredjepartsapplikationer är inaktiverade i det här läget, så det du kan använda är förinstallerade appar. Om pekskärmsfrågan inte visas i säkert läge, betyder det att problemet beror på en dålig app. Avinstallera appen som du nyligen installerade och se om det kommer att fixa det. Om problemet kvarstår, använd processen för eliminering för att identifiera den falska appen. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Kameran har slutat fixa nr 9: torka av din enhet

Det sista felsökningssteget som du kan göra på din enhet är att återställa programvaran till fabriksinställningar. Detta bör berätta om problemet är mjukvarorelaterat. Om problemet försvinner efter en fabriksåterställning måste det finnas ett fel som utvecklas med antingen en av apparna eller med Android.

Till fabriksinställning:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.