Hur man fixar Galaxy S10 oavsiktlig skärmberöring | steg för att aktivera oavsiktligt beröringsskydd

Är du ibland irriterad över att din Galaxy S10 verkar öppna eller starta appar på egen hand när den är i fickan eller väskan? Du kan ha det vi kallar oavsiktlig skärmberöringsproblem. Lär dig hur du hanterar problemet genom att följa förslagen nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S10 oavsiktlig skärmberöring | steg för att aktivera oavsiktligt beröringsskydd

Att fixa oavsiktlig skärmberöringsproblem på din Galaxy S10 är enkelt. Ta reda på vad du kan göra för att hantera det här problemet.

Galaxy S10 oavsiktlig skärmberöringsfix nr 1: Aktivera oavsiktligt beröringsskydd

Samsung har förväntat sig att oavsiktlig skärmberöringsproblem kan uppstå om sidan av telefonen eller Edge-skärmen avtrycks av misstag, när appar öppnar av sig själva eller om skärmen slås på automatiskt av misstag. För att förhindra oavsiktlig pekskärm har de oavsiktligt beröringsskydd under Inställningar som ett alternativ som du kan aktivera. Detta är inte aktiverat som standard så du måste aktivera det först. Detta är en användbar funktion som förhindrar oavsiktliga kranar och beröring i nästan alla fall när enheten är i en väska eller ficka. Så här aktiverar du det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Display.
 3. Rulla ner till oavsiktligt beröringsskydd.
 4. Vrid omkopplaren till ON.

Galaxy S10 oavsiktlig skärmberöringsfix # 2: Stäng av skärmen manuellt

Om oavsiktligt problem med skärmberöring kvarstår på din Galaxy S10 efter att ha aktiverat oavsiktligt beröringsskydd är det andra sättet du kan göra att helt enkelt stänga av skärmen innan du sätter enheten i din väska eller handväska. Tryck bara på strömbrytaren en gång för att stänga av skärmen så går du bra.

Galaxy S10 oavsiktlig skärmberöringsfix # 3: Installera uppdatering

Om funktionen för oavsiktlig beröringsskydd inte fungerar som avsedd, vill du se till att felet är fixat genom att uppdatera. Hittills har vi ingen indikation från Samsung att deras funktion för oavsiktlig beröringsskydd är buggy och måste uppdateras men det skadar inte om du håller systemet uppdaterat ändå.

Galaxy S10 oavsiktlig skärmberöringsfix # 4: Stäng av Edge-skärmen

Som nämnts ovan är Edge-skärmen ett av de vanliga orsakerna till att det finns en oavsiktlig skärmberöringsproblem. Försök stänga av den här funktionen om du inte använder den. Att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Display.
 3. Tryck på Edge-skärmen.
 4. Flytta brytaren för både Edge-paneler och Edge-belysning till OFF.

Galaxy S10 oavsiktlig skärm beröring fix # 5: Fabriksinställning

Om din Galaxy S10 inte kan tyckas skaka bort oavsiktlig skärmberöringsproblem även efter att ha gjort de tre förslagen ovan, kan du överväga att återställa programvaran till standardvärden. Eftersom orsakerna till detta problem troligtvis är programvara i naturen, bör fabriksinställning fixa det. Nedan är de två sätten att fabriksinställa din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. Allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.