Hur man fixar Galaxy S10 kan inte ta emot texter från iPhones | Galaxy S10 kan inte få SMS från iPhones

Det kan finnas ett antal textproblem. Om din nya Galaxy S10 inte kan ta emot texter från iPhones, lära dig vad du ska göra åt det genom att följa våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S10 kan inte ta emot texter från iPhones

Har din Galaxy S10 problem med att få text från iOS-enheter? Om du inte vet vad du ska göra eller var du ska börja felsökningsstegen följer du den här guiden. En av dem bör hjälpa dig att avgöra varför din S10 inte kan ta emot texter från iPhones.

Kan inte ta emot texter från iPhones fix nr 1: Är du en Android-konvertering?

En av de vanligaste orsakerna till att en Android-enhet verkar inte få texter är inte uppenbart alls. Detta kan inträffa om en tidigare iOS-användare glömmer att förbereda sitt konto för Android på rätt sätt. Apple använder sin exklusiva meddelandetjänst som heter iMessage för sina iOS-enheter. Om du var en tidigare iPhone-användare och fortsätter att använda samma nummer efter att ha fått din nya Samsung, är det möjligt att textmeddelanden för det numret vidarebefordras till ditt gamla iMessage-konto. Detta innebär att dessa texter inte vidarebefordras till din operatör eftersom de bara sparas på Apples servrar. Du måste inaktivera ditt iMessage-konto först för att texterna ska konverteras och vidarebefordras till din operatørs system. Om du inte har någon aning om hur du ska göra det här nedan är saker du måste göra:

Om du fortfarande har din iPhone med dig kan du enkelt inaktivera iMessage genom att göra dessa steg:

 1. Sätt tillbaka SIM-kortet från din iPhone till din iPhone.
 2. Se till att du är ansluten till ett mobilt datanätverk (t.ex. 3G eller LTE).
 3. Klicka på Inställningar> Meddelanden och stäng av iMessage.
 4. Peka på Inställningar> FaceTime och stäng av FaceTime.

Om du inte längre har din iPhone med dig kan du avregistrera ditt telefonnummer genom att göra det online. Försök att följa anvisningarna i den här länken.

När du har avaktiverat iMessage kommer ditt telefonnummer att tas bort från iMessage-tjänster. Detta säger ditt nätverk att inkommande meddelanden nu ska behandlas som vanliga meddelanden, även om de kommer från iOS-enheter som iPhones. Avregistreringen är inte omedelbart så du kan behöva vänta i flera timmar för att den ska träda i kraft.

Kan inte ta emot texter från iPhones fix # 2: Ta bort gamla konversationstrådar

Om du aldrig var en iPhone- eller iOS-användare är det första felsökningssteget du måste göra för att kontrollera om du helt enkelt har konsumerat allt lagringsutrymme för inkommande meddelanden. Att göra det är enkelt. Vad du vill göra är att ta bort gamla trådar från din meddelandeapp och se om din S10 börjar ta emot nya texter. Om du har gott om gamla samtalstrådar som har MMS eller bilagor med sig, är det möjligt att appen kan ha slut på plats för att behålla nya meddelanden. Försök ta bort gamla trådar och se vad som händer härnäst.

Kan inte ta emot texter från iPhones fix # 3: Tvinga stäng meddelanden app

En annan möjlig lösning för det här problemet är att starta om appen. Det finns två sätt att göra detta.

Metod 1: Stäng en app med nyckelappar

 1. På skärmen trycker du på funktionsknappen Senaste appar (den med tre vertikala linjer till vänster om Hem-knappen).
 2. När skärmen Nya appar visas, svep åt vänster eller höger för att leta efter appen. Det borde vara här om du lyckades köra den tidigare.
 3. Dra sedan upp på appen för att stänga den. Detta bör tvinga stänga det. Om den inte är där, klicka helt enkelt på appen Stäng alla för att också starta om alla appar.

Metod 2: Stäng en app med appinformation-menyn

Ett annat sätt att tvinga stänga en app är genom att gå inom appens inställningar. Det är ett längre sätt jämfört med den första metoden ovan, men det är lika effektivt. Du vill använda den här metoden om du planerar att göra annan felsökning för den nämnda appen som att rensa cache eller data. Så här görs:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på appen.
 6. Tryck på Force Stop.

Det går inte att ta emot texter från iPhones fix # 4: Rensa app-cache för meddelanden

Att ta bort cachen är ett av de direkta sätten att felsöka en problemapp. Det är vanligtvis effektivt att fixa mindre buggar orsakade av föråldrad cache eller tillfälliga filer. Det kan göras säkert utan att förlora något användarrelaterat innehåll i appen. Så här görs:

 1. Gå till Hem-skärmen.
 2. Tryck på appar-ikonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på appar.
 5. Om du letar efter ett system eller en standardapp klickar du på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 6. Välj Visa systemappar.
 7. Hitta och tryck på lämplig app.
 8. Knacka på Lagring.
 9. Klicka på Rensa cache-knapp.
 10. Starta om enheten och kolla om problemet.

Kan inte ta emot texter från iPhones fix # 5: Återställ meddelanden app

Om ingenting händer efter att en apps cache har rensats är nästa goda sak du kan göra att rensa appens data. Till skillnad från föregående procedur kan den här radera viktig information eller data i appen. Om du till exempel försöker ta itu med ett problem med en meddelanden-app raderas alla dina meddelanden genom att rensa dess data. För spel kan det att göra detta ta bort dina framsteg. Om du inte vill tappa viktiga saker, se till att säkerhetskopiera dem i förväg.

 1. Gå till Hem-skärmen.
 2. Tryck på appar-ikonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på appar.
 5. Om du letar efter ett system eller en standardapp klickar du på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 6. Välj Visa systemappar.
 7. Hitta och tryck på lämplig app.
 8. Knacka på Lagring.
 9. Klicka på Rensa dataknappen.
 10. Starta om enheten och kolla om problemet.

Kan inte ta emot texter från iPhones fix # 6: Uppdatera appen

Att installera uppdateringar kan tyckas inte relatera till problemet men det är faktiskt ett av de viktiga felsökningsstegen som du kan göra. Vissa buggar i appar kan bara fixas genom att ändra koder. Om orsaken till att din S10 inte kan ta emot texter från iPhones beror på ett känt fel, kanske Samsung redan känner till det och har släppt en uppdatering för det. Se till att du installerar alla tillgängliga uppdateringar för meddelanden appen i fråga. Och för att minimera risken för att andra buggar utvecklas, vill du också uppdatera resten av dina appar om du inte har gjort det ännu.

Kan inte ta emot texter från iPhones fix nr 7: Installera uppdateringar av operatören

För telefoner med märkesvaror är systemuppdateringar oundvikliga. Om din S10 kommer från din operatör, vad du behöver göra är att helt enkelt bekräfta meddelanden om uppdateringar när de kommer. Men om din S10 är den internationella eller globala versionen (vanligtvis köpt från detaljhandlare eller Samsung-butik), kan du manuellt leta efter uppdateringar genom att gå under Inställningar> Programuppdatering.

Kan inte ta emot texter från iPhones fix # 8: Återställ nätverksinställningar

Liksom alla andra nätverksfel kan det här problemet lösas genom att återställa nätverksinställningarna på din enhet. Ett fel i telefonens nätverkskonfiguration kan också orsaka problemet. Se till att inkludera återställ nätverksinställningar i din lista med felsökning för att hålla nätverksinställningarna i toppform. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Det går inte att ta emot texter från iPhones fix # 9: Kontrollera i Safe Mode

Inte alla appar skapas lika. Ibland kan en dåligt kodad app störa Android OS och orsaka problem. Om du vill se om en av de nedladdade apparna är anledningen till att din S10 inte kan ta emot texter från iPhones, starta om enheten till säkert läge. I säkert läge blockeras alla tredjepartsappar. Om gruppmeddelanden bara fungerar i säkert läge betyder det att en av apparna är orsaken till problemet. Om du vill kontrollera om det är fallet startar du om telefonen till säkert läge. Så här gör du:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Glöm inte: säkert läge blockerar appar från tredje part, men det kommer inte att säga dig vilken av dem som är den verkliga orsaken. Om du tror att det finns en falsk tredjepartsapp i systemet måste du identifiera den. Här är vad du behöver göra exakt:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Kan inte ta emot texter från iPhones fix # 10: Återställ appinställningar

Vissa appar, inklusive alla meddelanden-apper, kräver standardapps för att kunna fungera. Ibland kan dessa standardappar stängas av av andra appar eller efter vissa systemändringar som efter en uppdatering. För att säkerställa att alla standardappar är aktiverade igen kan du göra följande:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S10 och kolla om problemet.

Det går inte att ta emot texter från iPhones fix # 11: Återställning av fabrik

Fabriksåterställning bör övervägas om ingen av lösningarna ovan har fungerat hittills. Se till att säkerhetskopiera dina personuppgifter för att undvika att du tappar viktiga filer.

Nedan är de två sätten att fabriksinställa din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Kan inte ta emot texter från iPhones fix nr 12: Kontakta nätoperatör

Den mest troliga orsaken till problemet är ett programfel eller app-fel, så att fabriksinställning borde hjälpa. Men om det inte finns någon förändring efter att ha torkat telefonen är den mest troliga orsaken nätverksrelaterad. Se till att få hjälp från din nätoperatör för att lösa problemet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.