Hur man fixar Galaxy S10 kan inte skicka textmeddelandeproblem [felsökningsguide]

Har du problem med att skicka ett textmeddelande på din Galaxy S10? I den här felsökningsartikeln visar vi dig hur du åtgärdar problemet. Följ bara förslagen nedan och förhoppningsvis kommer en av dem att hjälpa till att lösa problemet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S10 kan inte skicka textmeddelandeproblem

Felsökning av ett SMS-problem är aldrig ett enkelt fall. Det finns många möjliga faktorer som kan orsaka det. Om du har problem med att skicka ett textmeddelande på din Galaxy S10 är dessa steg att göra:

Starta om enheten. Innan du gör någon avancerad felsökning på din enhet vill du se till att den är uppdaterad. Ibland kan en app eller tjänst sluta svara eller bli buggy på grund av ett tillfälligt fel. Så här uppdaterar du systemet:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Tillåt också upp till 90 sekunder för återställningen att slutföras.

Genom att göra stegen ovan simuleras effekterna av en "batteridrag" -procedur. Det är så eftersom du inte kan koppla ur batteriet fysiskt, precis som i telefoner med avtagbara batteripaket.

Kontrollera nätverkssignalen. Textmeddelanden kan misslyckas om din Galaxy S10 inte är på en bra plats. Att ha bra nätverkssignal är viktigt när du skickar ett meddelande. Om du är belägen i ett dåligt täckt område, försök att röra dig i ett öppet fält där du får bättre signal och se om det kommer att hjälpa.

Felmeddelanden. När det gäller felsökning av textmeddelanden är det viktigt att notera felet. Fel är inbyggda i systemet så att en tekniker kan begränsa orsakerna till ett problem. Om din meddelanden app visar ett fel när du skickar misslyckas, notera den och göra lite research. Vanliga fel delas vanligtvis av människor över hela webben, så om du har tur och felet är vanligt kan du kanske lösa problemet själv. Annars kan du kontakta din nätoperatör och meddela dem om det.

Kontrollera röstsamtal. Röstsamtalstjänsten använder samma nätverksläge som SMS så om en är problematisk måste den andra också vara densamma. Om röstsamtal fungerar normalt men SMS inte är det, är det en helt annan historia. Det måste finnas andra faktorer som gör att SMS-funktionaliteten inte fungerar korrekt. Fortsätt med förslagen nedan för att felsöka.

Bekräfta att meddelandecentralen är korrekt. Meddelandecenternummer är en viktig information som möjliggör att få och skicka SMS och MMS. Om MCN är felaktigt på din enhet kan det inte skicka ett textmeddelande men det kan fortsätta att ta emot dem utan problem. Vanligtvis ställs MCN in automatiskt när du sätter in ett SIM-kort på en GSM-enhet. För CDMA-telefoner är detta vanligtvis förinställt av operatören. Om detta aldrig har hänt kan du manuellt kontrollera MCN genom att göra dessa steg:

 1. Öppna meddelanden-appen.
 2. Tryck på Fler inställningar (tre-punktsikon) längst upp till höger.
 3. Välj Inställningar.
 4. Klicka på Fler inställningar.
 5. Klicka på Textmeddelanden.
 6. Tryck på Meddelandecenter.

Om du inte vet rätt MCN ska du fråga din operatör om det.

Växla flygläge. I vissa textfrågor kan ett fel inträffa på grund av felaktig nätverkskonfiguration. Det kan också orsakas av ett fel med flygplansläge. Försök att slå på och stänga av flygläge och se vad som händer.

Ta bort gamla konversationer. Ibland kan det hjälpa att ta bort gammal, buggy konversationstråd. Om du har många gamla konversationer, ta bort några av dem innan du skickar nya meddelanden.

Om du bara har problem med att skicka till en viss kontakt tar du bort den konversationen och försöker skicka igen.

Sätt tillbaka SIM-kortet. Ett annat bra trick som du kan göra i detta fall är att koppla bort SIM-kortet. Vissa Galaxy S-användare kunde fixa nätverksproblem tidigare genom att helt enkelt koppla bort SIM-kortet och sätta i det igen. Om du inte har provat det ännu, se till att göra det. Du vill också stänga av enheten innan du tar bort SIM-kortet och innan du sätter tillbaka den igen.

Rensa cache-partition. Android använder systemcache för att ladda appar och tjänster snabbt. Den här cachen kan ibland bli skadad, vilket kan orsaka problem. För att säkerställa att din S8 använder färsk cache, glöm inte att rensa cache-partitionen. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Rensa app-cache för meddelanden. Problemet kan ligga i meddelanden-appen själv. För att felsöka det, försök att rensa appens cache och se vad som händer. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta och tryck på meddelanden-appen.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache-knapp.
 6. Starta om enheten och kolla om problemet.

Rensa meddelanden appdata. Ett följande felsökningssteg är att rensa data från meddelanden-appen. Du måste göra detta om ingenting händer efter att du har rensat cacheminnet för din textapp.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta och tryck på meddelanden-appen.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa dataknappen.
 6. Starta om enheten och kolla om problemet.

Återställ nätverksinställningar. Om problemet fortfarande kvarstår för tillfället, se till att återställa alla nätverksinställningar. Detta är ett av de viktiga felsökningsstegen för alla nätverksproblem i en Galaxy-enhet. Nedan följer stegen som du måste göra:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Fabriksåterställning. Att torka av telefonen med fabriksinställning kan tyckas drastiskt men du bör tänka på om ingenting har hjälpt hittills. Detta säkerställer att du återställer alla inställningar till deras standardvärden. Om orsaken till problemet är mjukvarorelaterad kan fabriksåterställning åtgärda det. Här är vad du behöver göra:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få hjälp från din nätoperatör. Om problemet fortfarande inte försvinner efter alla dessa lösningar, måste du prata med din transportör och be om hjälp. När det gäller felsökning av enheter har du gjort allt du kan göra på din nivå. Det kan vara ett kontorelaterat problem som orsakar det som bara din operatör kan fixa.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.