Hur man fixar Galaxy S10 GPS fungerar inte | lösningar på GPS-problem

GPS- eller platsspårningstjänst är en av de grundläggande funktionerna i en Galaxy S10. Om du inte har problem med Galaxy S10 GPS nyligen är det här inlägget åt dig. Lär dig vad du ska göra genom att göra förslagen nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S10 GPS fungerar inte | Platsen fungerar inte

Din Galaxy S10, precis som alla andra smarttelefoner, är utrustad med ett GPS-system. Om du har problem med det och din Galaxy S10 GPS inte fungerar av några okända skäl måste du felsöka det. Den här guiden leder dig igenom det.

Galaxy S10 GPS fungerar inte fix nr 1: Utför mjuk återställning

Många nätverksrelaterade problem åtgärdas genom att göra en enkel sak: starta om enheten. Detta beror på att majoriteten av nätverksproblem inklusive Galaxy S10 GPS inte fungerar orsakas av tillfälliga, mindre buggar. Historiskt sett är GPS-problem inte så vanligt med Samsung Galaxy-enheter, särskilt för flaggskeppsmodeller, men om du stöter på det här problemet på din S10, är ​​det första du vill göra att uppdatera systemet. Du kan göra det genom att simulera effekterna av en "batteridrag" -procedur. Namnet härstammar från ett gammalt sätt att tvinga omstart av en frusen eller problematisk telefon genom att koppla ur batteriet. Eftersom din S10 inte längre har ett avtagbart batteri, är det du kan göra att mjuk återställa det. Detta bör rensa systemet och eventuellt också bli av med buggen. För att göra det, tryck helt enkelt på strömbrytaren och volym ned-knapparna i cirka 10 sekunder . Släpp knapparna när telefonen har startat om. Detta är vanligtvis effektivt för att rensa buggar som utvecklats när ett system lämnas igång under en tid. Vi föreslår att du startar om din S10användning av denna metod minst en gång i veckan för att minska risken för buggar.

För vissa Galaxy S10 kan det finnas något annorlunda sätt att komma fram till samma metod. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Galaxy S10 GPS fungerar inte fix # 2: Återställ nätverksinställningar

Liksom alla andra nätverksfel kan det här problemet lösas genom att återställa nätverksinställningarna på din enhet. Ett fel i telefonens nätverkskonfiguration kan också orsaka problemet. Se till att inkludera återställ nätverksinställningar i din lista med felsökning för att hålla nätverksinställningarna i toppform. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Galaxy S10 GPS fungerar inte fix nr 3: Återställ appinställningar

GPS, precis som alla andra tjänster och appar, behöver standardapps för att kunna fungera. Ibland kan dessa standardsystemappar stängas av eller inaktiveras av någon anledning. Om det finns en standardapp som avaktiverats av misstag orsakar felet, se till att återställa appinställningarna.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S10 och kolla om problemet.

Galaxy S10 GPS fungerar inte fix nr 4: Uppdatera programvara och appar

Även om det inte är allmänt känt av många Android-användare, installerar uppdateringar ibland också nödvändiga korrigeringar för kända buggar. Se till att du inte försenar installationen av system- eller appuppdateringar. Som standard bör din S10 meddela dig om tillgängliga uppdateringar, men om du stänger av den här mekanismen är det hög tid att manuellt leta efter dem.

Så här söker du efter Android- eller systemuppdatering:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Programuppdatering.
 3. Klicka på Ladda ner och installera.
 4. Vänta tills enheten ser efter uppdateringar.
 5. Installera uppdateringen. Om det inte finns någon ny uppdatering bör din telefon berätta för dig.

För Galaxy S10-enheter med bärarmärke eller de som tillhandahölls av din operatör kanske det inte finns något alternativ att manuellt leta efter uppdateringar. Allt du behöver göra är att helt enkelt bekräfta om det finns ett meddelande om en uppdatering och tillåta installation av uppdateringen.

Så här letar du efter appuppdateringar:

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Klicka på Fler inställningsikon (längst upp till vänster).
 3. Klicka på Mina appar och spel.
 4. Klicka på Uppdatera alla-knappen.
 5. Galaxy S10 GPS fungerar inte fix # 5: Rensa cache-partition

Galaxy S10 GPS fungerar inte fix nr 6: Kontrollera om dålig app (Safe Mode)

Andra appar kan ibland störa Android och andra appar. Om du vill kontrollera om det är fallet startar du om telefonen till säkert läge. Så här gör du:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Kom ihåg att tredjepartsapplikationer är inaktiverade i det här läget, så det du kan använda är förinstallerade appar. Om problemet med Galaxy S10 GPS inte fungerar inte i säkert läge, betyder det att problemet beror på en dålig app. Avinstallera appen som du nyligen installerade och se om det kommer att fixa det. Om problemet kvarstår, använd processen för eliminering för att identifiera den falska appen. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Galaxy S10 GPS fungerar inte fix nr 7: Fabriksåterställning

Slutligen bör du överväga att återställa alla programinställningar till deras standardvärden om ingenting har fungerat hittills. Processen att återställa programvaran till dess standardvärden kallas fabriksåterställning. Fabriksåterställning är vanligtvis effektiv för att fixa programvarurelaterade problem. Vi är 90% positiva på att GPS-felet du upplever beror på ett programfel så det kommer troligtvis vara till hjälp.

Nedan är de två sätten att fabriksinställa din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Galaxy S10 GPS fungerar inte fix nr 8: Få hjälp från Samsung

Det finns väldigt liten chans att problemet orsakas av dålig hårdvara. Även om detta inte händer mycket är frågan inte oöverträffad. Så om fabriksåterställning inte fixar det, kan du anta att orsaken är något djupt i systemet och troligen bortom din förmåga att fixa. Du måste låta Samsung ta en titt så att de kan välja om de ska byta ut telefonen eller inte. Besök din lokala Samsung-butik eller deras servicecenter för detta.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.