Hur man fixar Galaxy S10-felet "Fukt upptäckt" [felsökningsguide]

Den här felsökningsartikeln talar om att fixa ”Fuktapptäckt” -fel på Galaxy S10. Som en vattentät enhet bör Galaxy S10 vara säkert mot enstaka stänk och liten mängd fukt. Om det är vått, behöver bara en användare torka av enheten och använda den som normalt. Det hade emellertid förekommit fall där "fuktdetekterat" -fel dyker upp trots att telefonen har torkats. "Fuktapptäckt" -fel förhindrar laddning via USB-port så att det kan utgöra ett problem när det gäller att fylla på batteriet. Lär dig hur du hanterar det här felet nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S10-”Fuktapptäckt” -fel

Att veta vad som är orsaken till "Fuktapptäckt" -fel är nyckeln till att lösa det. Det finns ett antal faktorer som du kan kontrollera för att göra det. Nedan följer de konkreta felsökningsstegen som du kan prova.

Har din Galaxy S10 tagit ett dopp? Genom design ska "Fuktapptäckt" -felet visa när telefonens laddningsport är våt. Så om du nyligen använde telefonen i våt eller fuktig miljö är felet bara en normal reaktion från enheten. Vad du behöver göra i det här fallet är att låta telefonen torka. När laddningsporten är fri från vatten eller fukt bör felet också försvinna. Baserat på erfarenhet kommer en Galaxy-enhet att ge dig riklig varning för att påminna dig om en våt laddningsport. Om du försöker ansluta en laddkabel till en våt port kommer det att finnas ett larm som säger att du ska koppla bort. Det här ljudlarmet stannar endast när systemet upptäcker att du har kopplat bort laddningsporten. Torka telefonen genom att skaka den försiktigt. Detta räcker normalt för att bli av med vatten eller fukt i hamnen.

Vid normal temperatur förångas vanligtvis vatten på egen hand inom två timmar. Låt din Galaxy S10 vila nära en källa till svag värme som baksidan av en TV eller dator. Om du utsatte enheten för annan vätska än färskt vatten, skölj telefonen med färskt vatten noggrant för att ta bort den. Torka sedan enheten med ren, mjuk trasa.

Torka din telefon. Om felet upptäckts ”kvarstår vid denna tidpunkt är det möjligt att du inte lyckades bli av med fukt i laddningsporten. Den naturliga förångningsprocessen kanske inte räcker för att rensa återstående fuktighet så att du behöver torka telefonen ytterligare. Det finns två hemåtgärder för detta beroende på tillgänglighet av material för dig.

Ett vanligt sätt att torka våt elektronik är att använda okokt ris. När du har torkat enheten, lägg den i en behållare och täck den med ris. Se till att okokt ris täcker enheten helt för att ”begravas” i behållaren. Låt det sedan stå i det tillståndet i minst 40 timmar eller längre. Detta bör vara tillräckligt med tid för att ris ska absorbera fukt från hamnen. Se till att försegla behållaren under hela processen.

Alternativt kan du använda flera paket kiselgel i stället för ris. Du kan få silikagel från din lokala hantverksbutik. Detta är ett mer effektivt sätt att bli av med fukt från din telefon. Återigen, se till att försegla behållaren innan du lämnar enheten där i minst 48 timmar.

Om pengar inte är en fråga och du behöver torka telefonen snabbt kan du låta en professionell göra torkningen åt dig. Besök en elektronikbutik eller reparatör som erbjuder torkningsservice. Det finns en uppsättning professionella verktyg som tekniker använder för att torka elektroniska delar snabbare. Prata med din lokala verkstad för mer information.

Ladda din telefon medan den är av. Om du tror att din telefon snart tar slut och du dåligt behöver den, försök att ladda den medan den är av. Återigen vill du se till att telefonens laddningsport är torr för att inte skada systemet. Om felet kvarstår fortsätter du till nästa steg för att åtgärda möjliga app- eller programvaruproblem.

Säkert läge. Om "Fuktapptäckt" -fel började gå efter att ha lagt till en app är det troligtvis den appen att skylla på. Ta bort appen från systemet och se vad som händer.

Om du inte har någon aning om vilka av dina appar som orsakar problemet kan du starta om telefonen till säkert läge. I det här läget blockeras alla tredjepartsappar och endast förinstallerade appar får köras. Om dina S10 laddar i säkert läge och inget fel visas kan du satsa att det är en dålig app att skylla på. Det kan vara dålig appkodning eller så är det skadlig programvara.

Så här startar du om telefonen till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. När du är i säkert läge kan du försöka ladda telefonen i minst 30 minuter och se vad som händer.

Om din S10 tar ut böter är en dålig app en sannolik anledning till det. Följ stegen nedan för att veta vilka av dina appar som orsakar problemet:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning. Att torka av enheten och återställa dess inställningar till standard kan vara drastiskt men det kan vara effektivt. I äldre Galaxy S-telefoner (S7, S8, S9) kräver vissa fall av fuktapptäckt fel en fabriksåterställning, eftersom den främsta orsaken var programvarufel. Om ingen av de föreslagna lösningarna hittills har hjälpt, tveka inte att fabriksinställa din telefon.

Det finns två metoder för att fabriksinställa din enhet. Här är var och en av dem:

Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen, strömbrytaren och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Släpp BARA strömbrytaren när du känner att enheten vibrerar.
 6. En skärmmeny visas nu. Släpp de återstående knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Radera alla användardata'. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på strömbrytaren igen för att välja Ja - radera all användardata.
 9. Tryck på strömbrytaren för att markera och välj sedan alternativet Omstart

Använd trådlös laddning. Enhetens trådlösa laddningsförmåga påverkas inte av ett fel i laddningsporten. Så om ingenting har fungerat hittills, överväg att ladda din enhet trådlöst. Men om du vill lösa problemet permanent, bör du kontrollera telefonen av Samsung så att porten kan granskas noggrant.

Rensa data för USB-inställningstjänsten. I vissa fall av varningsfel som upptäckts av fukt är orsaken inte exakt ett allvarligt hårdvaruproblem utan snarare en USB-portinställning. Det har förekommit sällsynta fall av detta problem tidigare men fabriksåterställning hjälpte. Men om du vill kolla vidare kan du gå vidare och data från USB-inställnings-appen för att se om det hjälper. Här kan du göra:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Hitta och tryck på USB-inställningar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.